Gönderen Konu: Dr. Serkan Aygın - 4800 Greft - 26.11.2020  (Okunma sayısı 8581 defa)

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
Ynt: Dr. Serkan Aygın - 4800 Greft - 26.11.2020
« Yanıtla #15 : 08 Aralık 2020, 12:41:20 »
Herkese merhaba,

Bugün 12. gündeyim ve tüm kabuk dökümü dün oldukça rahat şekilde gerçekleşti. Acaba hızlı mı döktüm diye hafif bir endişe duyuyorum ama tırnakla zorlama falan yapmadan sadece parmak uçlarımla döktüm.

Donör bölgemde de hafif bir kızarıklığın devam ettiğini görüyorum. Bu sizce normal midir 12 gün sonunda?

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #16 : 16 Aralık 2020, 16:51:38 »
Herkese merhaba,

Bugün ekim sonrası 19. gün, aşağıda güncel fotoğrafları görebilirsiniz.
Son iki gündür duş esnasında elime saç telleri gelmeye başladı. Elimle ekim bölgesinde hafifçe hareket yaptığımda önüme 8-10 tel düşüyor. Belki şok dökülme başladı demek doğru değildir ama dökülen tellerde daha önce başka başlıklarda gördüğüm L şeklinde teller ya da telin üzerinde kök kısmı görmediğim için çok endişelenmedim. Bunun normal bir durum olup olmadığıyla ilgili fikrinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

17. gün itibariyle ofiste çalışmaya başladım ve insanların tepkileri hep olumlu yönde oldu, en büyük endişem doğallık olduğu için bu durum biraz moralimi yükseltti açıkçası. Hele birkaç kişi sadece sıhhatler olsun deyip ekimi farketmedi ki, muhtemelen ekimin başarısından ziyade onların dikkatsizliğinden kaynaklandığını bilsem de hafiften yüzümü güldürmüyor dersem yalan söylemiş olurum :)

Profilden çekilen fotoğraflarda farkedilecektir, yan taraflardaki donör bölgelerin seyrekliği bence kolay farkedilir boyutta. Bu biraz canımı sıkıyor açıkçası, kısa saç kullanımında çirkin gözükecek gibi geliyor. Zaman içerisinde bu görüntünün iyileşme ihtimali olabilir mi?

Dün itibariyle takviye olarak günde 1 adet Solgar Biotin (5000'lik) ve yine 1 adet Solgar Saw Palmetto kullanmaya başladım. Bir fincan da yeşil çay içiyorum. Kliniğin
tavsiye ettiği takviyelerin olası yan etkilerini göz önünde bulundurunca bunlar haricinde bir ilave destek almamaya karar verdim. Belki gerçekten bir yan etki görme ihtimali düşük de olsa akılda kalacak bir endişenin psikolojik etkileri olabilir diye düşündüm ve bu tip bir potansiyel sorunun riskini almak istemedim.

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #17 : 23 Aralık 2020, 00:59:40 »
Herkese merhaba,

Bugün ekim sonrası 27. gün, sanırım şok dökülme evresindeyim çünkü özellikle saçımı şampuanladığımda elimde ciddi miktarda saç kalıyor.
Ekim sonrası beni en ciddi şekilde rahatsız eden görüntüyü bugünlerde yaşıyorum. Ekim bölgesindeki saçların bir kısmı kafama yapışık gibi duruyor, o bölge zaten saçlı kısma göre haliyle seyrek, bir de bu kafaya yapışık olma durumu yüzünden iyice garip bir görüntü oluştu. Saçlı kısım uzayıp orası da böyle sönük durunca eğreti bir görüntü var. Orantısız durum biraz da operasyon öncesi saçı traş ederken ekim bölgesi hariç yerleri çok dikkatli traş etmedikleri için oldu diye düşünüyorum. Yoğun müşteri ziyareti ve toplantı yaptığım bir dönemdeyim, görüntü beni çok rahatsız etmeye başladı.

Klinik ekimden 1 ay sonra traş olabileceğimi söylemişti. Sizce 1 ay traş için uygun bir süre midir? Bir de saç traşı olurken makine kullanılması sorun yaratır mı yoksa sadece makasla mı olmak doğru olur? Komple 2 numara traş etsem durum toparlanır en azından ama zarar verecek birşey yapmak da istemiyorum.

Raxtedy

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #18 : 23 Aralık 2020, 01:50:24 »
Hocam hayırlı olsun. Çok güzel ve doğal bir görüntüsü var. Şok dökülmeyide çabucak tamamlarsın inşallah.
Saç tıraşı konusunda ekim alanında bence 1 ay daha makine ve jiletten uzak dur.
Ekim yapılmayan bölgeler ve donör alanı makineye en ince tarak takılarak yapılabilir fakat ekim alanına makine için (tarakta takılsa) acele etme.
Berberin makasla kısaltsın ekim yapılan yeri ama tarağı değdirmemeye çalışsın. Hart hurt girişmesin. Ya da hiç kısaltma orayı. Diğer yerleri en kısa tarağı takarak kısaltsın. Ekim yerlerine dokunmasın. Göze batan geçişler ve izleride makasla kaybetsin. 1 ay sonra istediğin gibi kestirirsin.
  • Ekim Tarihi: 21.12.2020
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Clinic
  • Greft Miktarı 4.500
  • Yaşınız 35

Beyazbere

• Full Member
  • 😎👍
    • Serkan AYGIN 4200 Fue+DHI
« Yanıtla #19 : 23 Aralık 2020, 08:24:44 »
Kötü görünmüyo gayet iyi 😎👍

ABK

• Full Member
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2020, 08:55:46 »
Dostum selamlar,
Gayet güzel görünüyor. Ben de 31. gündeyim ve aynı durum bende de var. dökülenler gidiyor kalanlar ise derime yapışık duruyor :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 23 Aralık 2020, 10:51:20 »
Şu an şok dökülme evresindesin saçlar karışık durur görüntü normal sağlıklı bir sorun yok bir tık daha sert yıka kafanı
Global Moderator

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2020, 12:13:07 »
Hocam hayırlı olsun. Çok güzel ve doğal bir görüntüsü var. Şok dökülmeyide çabucak tamamlarsın inşallah.
Saç tıraşı konusunda ekim alanında bence 1 ay daha makine ve jiletten uzak dur.
Ekim yapılmayan bölgeler ve donör alanı makineye en ince tarak takılarak yapılabilir fakat ekim alanına makine için (tarakta takılsa) acele etme.
Berberin makasla kısaltsın ekim yapılan yeri ama tarağı değdirmemeye çalışsın. Hart hurt girişmesin. Ya da hiç kısaltma orayı. Diğer yerleri en kısa tarağı takarak kısaltsın. Ekim yerlerine dokunmasın. Göze batan geçişler ve izleride makasla kaybetsin. 1 ay sonra istediğin gibi kestirirsin.

Çok teşekkür ederim Raxtedy, aklımı çok kurcalayan bir konuydu gerçekten.

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #23 : 23 Aralık 2020, 12:14:03 »
Kötü görünmüyo gayet iyi 😎👍

Çok teşekkür ederim Beyazbere

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2020, 12:16:37 »
Dostum selamlar,
Gayet güzel görünüyor. Ben de 31. gündeyim ve aynı durum bende de var. dökülenler gidiyor kalanlar ise derime yapışık duruyor :)

Ciddi moralim bozulmuştu, hatta dün buraya yazmadan girip acaba sende de var mı diye senin konuya da baktım ABK. Teşekkür ederim yine de moral verdiğin için. :)

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2020, 12:18:03 »
Şu an şok dökülme evresindesin saçlar karışık durur görüntü normal sağlıklı bir sorun yok bir tık daha sert yıka kafanı

Teşekkür ederim Hintell, çok narin olmamaya gayret ediyorum ama saç derisinde hala bir miktar hissizlik olduğu için acaba farkında olmadan abartır mıyım diye de çekinmiyor değilim :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2020, 12:19:35 »
Ciddi moralim bozulmuştu, hatta dün buraya yazmadan girip acaba sende de var mı diye senin konuya da baktım ABK. Teşekkür ederim yine de moral verdiğin için. :)

Moral bozacak bir durumun yok şok dökülme evresi böyle neden takıldın ilk 10 günden sonra çıkış zamanına kadar olan hiç bir şeyi kafanıza takmayın

Ekim güzel mi? Güzel .  Bir sorun var mıydı yoktu. Tanam biti çıkışa kadar ... et ne olursa:)
Global Moderator

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #27 : 28 Aralık 2020, 16:45:04 »
Herkese merhaba,

32. gün itibariyle görüntüyü paylaşmak istedim. Raxtedy'nin tavsiye ettiği şekilde ekim alanına hiç dokunmadan, donör bölgeyi ise sadece makasla alarak saç traşı oldum. Oransal olarak görüntü normalleşince psikolojim ciddi şekilde düzeldi, sizlere yorumlarınız ve moral verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Ne donör bölgede ne de ekim alanında herhangi bir hassasiyet vs yok. Ancak ekim alanında hala bir hissizlik hali mevcut, ancak sanki azaldığını hissediyorum gün geçtikçe.

ruzgar123

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #28 : 28 Aralık 2020, 16:46:48 »
Yan tarafları gösteren fotoğrafları da ekliyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 28 Aralık 2020, 22:19:21 »
geçmiş olsun saçların neredeyse tamamını dökmüşsün daha sert yıka şok sonlansın artık saç cildin sağlıklı umarım çıkışlarında güzel olur
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram