Gönderen Konu: Deprem olur kaygısıyla saç ektirmiyorum  (Okunma sayısı 760 defa)

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Deprem olur kaygısıyla saç ektirmiyorum
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2020, 17:58:59 »
Deprem korkusu yüzünden zaç ektirwemiyorum arkadaşlar var mı aynı durumda olan ?  Kaygı stres, panik atak saçlara zarar verebilir mi?

Deprem korkusu; ölüm korkusu veriyor sandım
Deprem olunca, insanlar canının derdine düşüyor
Kaygı, stres, panik atak sadece saçlara değil, deprem esnasında tüm vücudu etkiliyor

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2020, 18:02:44 »
Depremin olası zararlarından minimum etkilenmek için;
Müstakil ev
Ahşap ev
Ve prefabrik evler düşünülebilir. Bu evler depreme dayanıklı ve pek etkilenmezler. Betonarme evler ve özellikle kat sayısı ne kadar fazla ise, ölüm riski de o kadar fazla oluyor. Kendini evinde güvende hissetmeyen, her türlü stresi yaşamaya mahkumdur...

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2020, 18:17:42 »
Deprem korkusu yüzünden zaç ektirwemiyorum arkadaşlar var mı aynı durumda olan ?  Kaygı stres, panik atak saçlara zarar verebilir mi?

Abi sen de sorun yok beynini kontrol edersen bu hastalıksan kurtulursun öyle bisey  hiç bi zaman olmayacak  emin ol eğer vaktin dolduysa zaten kaçamazsın ondan deprem olur kalp krizi olur yada bi baska bisi bulunup canını alırlar.

Bu tarz kaygılar insanlarda bitiyor bunlarla bas etmeyi bilirsen kurtulursun senin düşündüklerinin her zaman tersi olur aklına ne geliyorsa tersini düşün ona inan normali o

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2020, 18:38:34 »
bu düşünceler kaygı bozukluğu belirtisi .mümkün olduğunca beyninizin size dikte etmeye çalıştığı kaygı verici düşüncelerle uğraşmayın.kendi haline bırakıp normal görmeye çalışın .çok üstüne gider değiştirmeye çalışırsanız o düşünceler daha güçlü geri gelir.
kaygı,stres ,panik saç ekimine  zarar vermez fakat bazı antidepresanlar saç ekimi başarısını  gölgeleyebilir .özellikle sertralin ve essitalopram grubu ilaçların saç dökülmesi yapabildiği bilinen bir şey.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2020, 09:38:53 »
 bizimde tanıdık halen elinde yastık deprem olursa camdan atlıcak kaçcakmış.hocam once piskoloğa sonra ekimciye git.olur boyle şeler.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2020, 10:58:51 »
bu şekilde düşünerek yaşamak mümkün değil hocam.
Bu şekilde düşünürsek trafik kazası geçiririz diye arabaya da binmemek gerekmez mi ?

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2020, 15:08:56 »
bu şekilde düşünerek yaşamak mümkün değil hocam.
Bu şekilde düşünürsek trafik kazası geçiririz diye arabaya da binmemek gerekmez mi ?

Zaten onlarda öyle yapıyor

Eretna

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2020, 00:04:40 »
Tek çare böyle bir kaygınız yokmuş gibi davranın. Beyniniz bir süre sonra buna kendiliğinden inanacaktır.  Saç ekimiyle ilk adımı atmış olursunuz.

Facebook Twitter Instagram