Gönderen Konu: Tedavi süreci öneri tavsiye (fotoğraflı)  (Okunma sayısı 20724 defa)

Spencer

• Hero Member
Ynt: Tedavi süreci öneri tavsiye (fotoğraflı)
« Yanıtla #105 : 04 Mayıs 2021, 05:39:02 »
Hocam ketoral kullanıyordum daha önce o da çare olmadı o yaraya, şuan loprox kullanıyorum o da pek temizlemiyor. Hocam bi tanıdıktan ucuza alopexy buldum 9 kutu aldım. Daha da değiştirmem minoxu  :) allerjik rinitim de var levosetirizin kullanıyorum pgd2 düşürüyor. Tedavi antiandrojen dışında çok sağlam ama daha güçlü antiandrojen şart o da ilerde olabilir anca. Bakalım sağol öneri için hocam

Bu 9 kutuyu kişiden mi aldın eczaneden mi? Kişi ise o nereden almış? Sakata gelmeyesin.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #106 : 04 Mayıs 2021, 07:17:41 »
Bu 9 kutuyu kişiden mi aldın eczaneden mi? Kişi ise o nereden almış? Sakata gelmeyesin.

Orijinalliği konusunda bir sıkıntı yok abi. Özel bir durumla aldım. İlaç takip sisteminden sorgulattım. Bi sorun yok
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #107 : 06 Mayıs 2021, 05:55:26 »
Orijinalliği konusunda bir sıkıntı yok abi. Özel bir durumla aldım. İlaç takip sisteminden sorgulattım. Bi sorun yok

Şüphen yoksa bir şey diyemem tabi

Ben netten güvenip alamıyorum. İts ile sorgulamak mantıklı gibi görünse de, içine ne konulduğunu bilemezsin. Sonuçta barkod basmak zor bir iş değil.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #108 : 07 Mayıs 2021, 00:18:39 »
Şüphen yoksa bir şey diyemem tabi

Ben netten güvenip alamıyorum. İts ile sorgulamak mantıklı gibi görünse de, içine ne konulduğunu bilemezsin. Sonuçta barkod basmak zor bir iş değil.
hocam nette güvenilir satıcılar mevcut, şuana kadar sorun yaşamadım. aynı şekilde kullanıp yaşamayan çok kişi var. kullanıcı puanı ve yorumu önemli. eczanede 100 küsür vermektense 70 tlye almak daha mantıklı.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #109 : 07 Mayıs 2021, 06:34:11 »
hocam nette güvenilir satıcılar mevcut, şuana kadar sorun yaşamadım. aynı şekilde kullanıp yaşamayan çok kişi var. kullanıcı puanı ve yorumu önemli. eczanede 100 küsür vermektense 70 tlye almak daha mantıklı.

Haklısın, ancak bu kadar emek verdikten sonra %1 bile riske atmak istemiyorum. İsterdim tâbi güvenilir bildiğim emin olduğum bir yerden ucuza almak, bir kutu parasına iki kutu :)

Belki yukarıda yazan Rick bize yardımcı olabilir ne dersin?

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #110 : 07 Mayıs 2021, 06:53:09 »
Haklısın, ancak bu kadar emek verdikten sonra %1 bile riske atmak istemiyorum. İsterdim tâbi güvenilir bildiğim emin olduğum bir yerden ucuza almak, bir kutu parasına iki kutu :)

Belki yukarıda yazan Rick bize yardımcı olabilir ne dersin?

Abi o 9 kutu istisnai bir durumdu muhtemelen benim de tek atımlık kurşunum vardı. Şansımı iyi kullandım  :)

Satıcı güvenilir, 4'lü 6'lı şekilde alırsanız çok ucuza geliyor. Ben de ilk 4'ünü o şekilde aldım  :)

Bu arada satıcı bana 15-20 gün önce stoklar bittiğinde fiyat geçişi olacağını söyledi. O zamanlar ellerinde 200 tane kaldığını, yeni partinin üretici firma dolayısıyla zamlandığını söyledi. Neredeyse eczane fiyatına denk gelecek şekilde zam gelecekmiş.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #111 : 07 Mayıs 2021, 19:54:24 »
Abi o 9 kutu istisnai bir durumdu muhtemelen benim de tek atımlık kurşunum vardı. Şansımı iyi kullandım  :)

Satıcı güvenilir, 4'lü 6'lı şekilde alırsanız çok ucuza geliyor. Ben de ilk 4'ünü o şekilde aldım  :)

Bu arada satıcı bana 15-20 gün önce stoklar bittiğinde fiyat geçişi olacağını söyledi. O zamanlar ellerinde 200 tane kaldığını, yeni partinin üretici firma dolayısıyla zamlandığını söyledi. Neredeyse eczane fiyatına denk gelecek şekilde zam gelecekmiş.

Nereden alıyorsun link gönderir misin? Güvenilir olduğuna nasıl emin oluyorsun bunu anlamıyorum.

Yakın arkadaşım eczacı eczaneye gelişi 110 diyor biz 135 e satıyoruz diyor. Bu herifler kutu başı bunu bu kadar ucuza nasıl veriyor? Üretici firma Pierre fabre ise internetten satılanlarin orijinalliği konusunda garanti veremeyiz, biz sadece ecza deposuna satış yapıyoruz diyor. Ecza deposu da sadece eczaneye satış yapıyorsa bu herifler bunu bu kadar çok ve ucuza nasıl alıp satıyor?

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #112 : 07 Mayıs 2021, 20:28:40 »

eczane fiyatına denk gelecekse internetten almaz kimse. yandık desene. artık zam geldiği zaman kendi minoxumu hazırlamaktan başka çaremiz yok. min uzun süreli bir tedavi ve 2 yıl içinde 200 tl civarını çok rahat bulur.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2021, 20:37:31 Gönderen: athena »

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #113 : 07 Mayıs 2021, 21:11:32 »
Nereden alıyorsun link gönderir misin? Güvenilir olduğuna nasıl emin oluyorsun bunu anlamıyorum.

Yakın arkadaşım eczacı eczaneye gelişi 110 diyor biz 135 e satıyoruz diyor. Bu herifler kutu başı bunu bu kadar ucuza nasıl veriyor? Üretici firma Pierre fabre ise internetten satılanlarin orijinalliği konusunda garanti veremeyiz, biz sadece ecza deposuna satış yapıyoruz diyor. Ecza deposu da sadece eczaneye satış yapıyorsa bu herifler bunu bu kadar çok ve ucuza nasıl alıp satıyor?

Abi satıcının kendisine sordum az önce cevap bekliyorum.

Ürünler direkt belirlenen satış fiyatına satılmıyor ki. 110a geliyor 135e satıyor dediğin için söylüyorum, zaten bunun itsde fiyatı 135 tl. Neden 135e satıyor? Mesela ben eczaneden minoxil aldığımda itsde 171 tlydi. Eczaneden 110 tlye aldım. 60 liralık bir fiyat düşebiliyorsa, senin eczacı arkadaşın da yapabilmeli bunu. Çünkü bu indirime göre depodan çok daha ucuza gelmeli

Şimdi bir hesap yapalım. Ben satıcı adamla konuştuğumda bizzat firmadan 2021 sktli ürünü 40 tlye aldıklarını, 2022 sktli ürünü 50 tlye aldıklarını söyledi. Yani 2022 partisinde yükselen bir fiyat var bunu biliyoruz. İnternetteki satıcılar yaklaşık 10-15 lira arası kargo parası ödüyorlar. 50 TL'ye mâl ettiklerini düşünürsek kargo ile 65 tl gibi bi fiyata mal olmuş oluyor toplamda. Yani bu adamlar 80 tlye koyuyorlarsa kâr da ediyorlar.

Ayni şekilde eczane fiyatları da geçen aylara kadar bu fiyatlara yakındı arada 10-15 TL fark ediyordu. O da çalışan ücretleri dükkan kirası derken, internet ve eczane arasında fark olması çok doğaldı. Farkettiysen son zamanlardaki bu artış hiç doğal bir artış değil. Bu fiyat artışı eczaneye daha erken yansıdı. İnternetteki satıcılara da yansıyacak. Adamın dediğine göre. Benim burada yaptığım şey zamlar internet fiyatlarına yansımadan önce almaktı. Yani kısaca "şuanki" eczane fiyatıyla şuanki internet fiyatıyla karşılaştırmak doğru değil. Bu adamlar firmanın deposundan eczaneye oranla çok daha fazla miktarda satın alıyorlar. Dolayısıyla daha ucuza almaları da normal.

Çok uzun yazı oldu umarım anlatabilmişimdir. Satıcının cevabı geldiğinde yine yazarım.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #114 : 07 Mayıs 2021, 21:14:21 »
eczane fiyatına denk gelecekse internetten almaz kimse. yandık desene. artık zam geldiği zaman kendi minoxumu hazırlamaktan başka çaremiz yok. min uzun süreli bir tedavi ve 2 yıl içinde 200 tl civarını çok rahat bulur.

Hocam Eylül - ekim aylarında finasterid başlamayı düşünüyorum. Günlük 1 mg şeklinde değil henüz erken. Farklı dozlar arayışındayım. Şuan 20 yaşındayım. O tarihlerde 21e birkaç ay kalacak. Minoxidil işini ben 1-2 sene hallettim elimde baya bi kutu var. Ben tekrar almaya başladığımda bi 300-400 olur galiba  :)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #115 : 07 Mayıs 2021, 21:18:48 »
Hocam Eylül - ekim aylarında finasterid başlamayı düşünüyorum. Günlük 1 mg şeklinde değil henüz erken. Farklı dozlar arayışındayım. Şuan 20 yaşındayım. O tarihlerde 21e birkaç ay kalacak. Minoxidil işini ben 1-2 sene hallettim elimde baya bi kutu var. Ben tekrar almaya başladığımda bi 300-400 olur galiba  :)
aynı yaştayız hocam sizle, ekimde 21 olacağım ben de. normalde yurtdışındayım fakat pandemi yüzünden dönemiyorum. buradan alınabilecek en mantıklı min alopexy gibi. ben de hazır ucuzken depolamak istiyorum. iyi ki şu zam bilgisini geçtiniz. min gibi ucuz etken bile zengin işi olacak.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #116 : 08 Mayıs 2021, 01:39:38 »
Abi satıcının kendisine sordum az önce cevap bekliyorum.

Ürünler direkt belirlenen satış fiyatına satılmıyor ki. 110a geliyor 135e satıyor dediğin için söylüyorum, zaten bunun itsde fiyatı 135 tl. Neden 135e satıyor? Mesela ben eczaneden minoxil aldığımda itsde 171 tlydi. Eczaneden 110 tlye aldım. 60 liralık bir fiyat düşebiliyorsa, senin eczacı arkadaşın da yapabilmeli bunu. Çünkü bu indirime göre depodan çok daha ucuza gelmeli

Şimdi bir hesap yapalım. Ben satıcı adamla konuştuğumda bizzat firmadan 2021 sktli ürünü 40 tlye aldıklarını, 2022 sktli ürünü 50 tlye aldıklarını söyledi. Yani 2022 partisinde yükselen bir fiyat var bunu biliyoruz. İnternetteki satıcılar yaklaşık 10-15 lira arası kargo parası ödüyorlar. 50 TL'ye mâl ettiklerini düşünürsek kargo ile 65 tl gibi bi fiyata mal olmuş oluyor toplamda. Yani bu adamlar 80 tlye koyuyorlarsa kâr da ediyorlar.

Ayni şekilde eczane fiyatları da geçen aylara kadar bu fiyatlara yakındı arada 10-15 TL fark ediyordu. O da çalışan ücretleri dükkan kirası derken, internet ve eczane arasında fark olması çok doğaldı. Farkettiysen son zamanlardaki bu artış hiç doğal bir artış değil. Bu fiyat artışı eczaneye daha erken yansıdı. İnternetteki satıcılara da yansıyacak. Adamın dediğine göre. Benim burada yaptığım şey zamlar internet fiyatlarına yansımadan önce almaktı. Yani kısaca "şuanki" eczane fiyatıyla şuanki internet fiyatıyla karşılaştırmak doğru değil. Bu adamlar firmanın deposundan eczaneye oranla çok daha fazla miktarda satın alıyorlar. Dolayısıyla daha ucuza almaları da normal.

Çok uzun yazı oldu umarım anlatabilmişimdir. Satıcının cevabı geldiğinde yine yazarım.

Ben seni anlıyorum, bu heriflerin toplu alıp fatura kesmeden satma ihtimallerini gözardi etmiyorum fakat havada kalan bazı durumlar söz konusu

Eczaneye geliş fiyatı yukarıda belirttiğim fiyat bunda şüphe yok. Ancak toplu alımlarda depo eczaneye MF yani mal fazlası veriyor. Örneğin 20 ürün alırsa eczane 5 kutu da bir tane eczaneye bedava veriliyor. Ancak hiçbir eczane bu şekilde toplu alım yapmıyor. (Arkadaşım sahibi değil çalışanı) Kafamı karıştıran husus zaten tam olarak bu heriflerin bunu bu kadar ucuza nasıl temin edip sattığı? Bir dönem alopexyi eczanelerde bulamadım. Direkt olarak Pierre fabreyi aradım. (Zaten firma benim oturduğum mahalleye de çok yakın, aynı semtte) Ürünü bulamadığımı belirtip, yardım istedim. Bana bu üründen sorumlu olan bölge müdürünün telefonunu verdiler. O kişiyle konuştuğumda internette satılan ürünlerin orijinalliği konusunda garanti veremediklerini, ürünü nasıl temin ettiklerini bilmediğini, firmanın sadece ama sadece ecza depolarina ürünü verdiğini söyledi. Hatta yardımcı olmasını istediğimde, hiçbir şekilde depo dışında satış yapamayacaklarını söyledi. Bununla da yetinmeyip eczane çalışanı arkadaşın yakını olan iskop ve Selçuk ecza depolarının müdürlerini aradık. Aynı şekilde eczane dışında hiçbir yere satış yapmadıklarını, internette satılan ürünlerin nasıl temin edildiği hakkında bilgilerinjn olmadığını, hiçbir ecza deposunun eczane dışında satış yapamayacağını söylediler. Hal durum vaziyet böyleyken bu herifler bu ürünleri nereden ve nasıl alabiliyor? Bir dönem Eminönünde bir eczane ürün 90 lira iken, aynı ürünü 65 liraya satıyordu hatta bir kaç kutu da almıştım. Fakat sonra tesadüf eseri tabi çok sonra, o eczanenin mimli olduğunu, ürünlere yeni barkod basıp sattığını duydum. Kısacası durum karışık ve belirsiz bu yüzden bu toplara girmiyorum. Gerek üretici firma gerekse ecza depoları toplu satışlar eczane dışına oluyor deseydi gönül rahatlığıyla alıp kullanacaktım ama durum bundan ibaret

Bu arada herhangi bir konu açıp insanları telaslandirmak istemiyorum ama sana bahsetmek istiyorum. Bugün bir üroloji uzmanına gittiğimde, finasterid ve avodarti sordum. Saçlarımı görüp soruyu ciddiye almadı önce ilgili davranmadi fakat ısrarla kullanacağımı duyunca bu ilaçları saç dökülmesi için kullanıp han etki gören ve yan etkileri çok uzun süren kişilerin poliklinige geldiğini ve asla tavsiye etmediğini söyledi. Artık nereden biliyorsa, minoksidil kullanmamın daha doğru olduğunu, ilacının yeni damarlanma yaparak etkili olduğunu ancak finasterid ve dutasterideye asla bulaşmamam gerektiğini söyledi.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #117 : 08 Mayıs 2021, 08:05:45 »
Abi dediğini anladım. Eczanenin ürünlere barkod basıp yeni olarak satma olayının benim satın aldığım eczanede yapıldığını sanmıyorum. Kendileri yıllardır oradalar ve neredeyse en çok tercih edilen yer. O civarda 3 eczane var. Dolayısıyla ben eczaneleri dolaşıp fiyat alıyorum. Bioxinin minoxidil alırken de diğer bir eczanede yine itsden çok daha ucuza fiyat sunuyorlardı. Ayrıca eczane deposunu da yanımda aradı adam. Sabah sipariş etti öğleden sonra geldi ürün depodan.

Şimdi gelelim internetteki bu adamlara
adamla stok hakkında konuşurken şubat ayında aldıkları partinin zamsız olduğunu, yeni gelen partide firmanın zam yaptığını söyledi. Ellerinde ne kadar kaldığını sorduğumda şuan elimizde 200 kutu var dediler. Daha sonra başka bir şey sorduğumda isterseniz firmanın faturasını gösterebiliriz dediler. o an çok önemsemedim. Ben dün tekrar sordum cevabı bekliyorum. Bakalım ne olacak

Finasteride ve dutasterid konusuna gelince dutasterid kullanamam zaten de finasteride o kadar kötü bakmıyorum. Minoxidil kullanmaya her zaman devam ederim. Finasterid de eklersem mikro dozlarda eklerim. Xpecia kullanıyorum onun da zararları var maalesef. Bu kadar mineral ve vitamin almak istemiyorum. Sadece saw palmettolar da işe yaramıyor
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #118 : 08 Mayıs 2021, 11:14:30 »
Satıcıyla görüştüm. Kendisinin eczacı olmadığını ama eczaneden çok yüksek miktarlarda aldıkları için +300, yalnızca bir miktarına ücret ödediklerini, ticarette çoğu üründe bu mantığın işlediğini dolayısıyla birim fiyatının düştüğünü söyledi. Zaten trendyoldan Marka tescil belgesi, yetkili satıcı belgesi ve tedarik faturası bilgileri talep edildiğini eğer bu şartlar karşılanmazsa trendyolun satışa izin vermediğini söyledi. Kısaca bu ürünlerin stok bilgisini fatura karşılamazsa satışa izin olmadığını söylüyor.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #119 : 13 Mayıs 2021, 08:58:31 »

zam gelmiş hocam :) dörtlü paket min 335 tl olmuş tekli paket 94tl... iyi ki zamdan iki gün önce 5 tane alıp depoladım. bir iki satıcıda son ucuz ürünler kalmış almak isteyen satılmadan bakabilir. en yüksek oylu satıcılar ellerindekilerini bitirip zamı yapmış.

Facebook Twitter Instagram