Gönderen Konu: Tedavi süreci öneri tavsiye (fotoğraflı)  (Okunma sayısı 20704 defa)

Xeth

• Hero Member
Ynt: Tedavi süreci öneri tavsiye (fotoğraflı)
« Yanıtla #16 : 08 Aralık 2020, 08:28:58 »
Nw1-1.5 arası.Olay sanırım nw0 olmaya çalışmak Öyleyse işin zor minox bile nw0 yapamamış seni.
Ha zaten bu saç 40tan önce norwood 3 olmaz git ektir finle felan uğraşma

Nw0' dan ziyade diffuse tipi olduğu için genel seyrelmem var. Norwood'a göre ilerlemiyor
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 08 Aralık 2020, 09:21:15 »
Nw0' dan ziyade diffuse tipi olduğu için genel seyrelmem var. Norwood'a göre ilerlemiyor
Diffuse felan yok saçmalama.Tek bir minyatürleşen saçın yok.Saçın gür ve sağlıklı.Emin ol aradaki farkı biliyorum o buraya gelip bu saçta bir dökülme göremedim bir psikoloğa görün diyen nw8lerden değilim.Senin saçında hiçbir şey yok sadece en önler olgunluk çizgisi olmuş tepe ve ortası gür.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 08 Aralık 2020, 09:52:58 »
Diffuse felan yok saçmalama.Tek bir minyatürleşen saçın yok.Saçın gür ve sağlıklı.Emin ol aradaki farkı biliyorum o buraya gelip bu saçta bir dökülme göremedim bir psikoloğa görün diyen nw8lerden değilim.Senin saçında hiçbir şey yok sadece en önler olgunluk çizgisi olmuş tepe ve ortası gür.

Önceki halini bırakıyorum. Bu saçta hiçbir şey yoktu iki ayda bu hâle geldim. Telogen effluvium'u biliyor musun bilmiyorum ama diyet yaptıktan sonra böyle oldu. Genetiğimin maskesini kaldırdı. Erken tedaviye başladığım için çoğunluğu geri geldi. Hoş ozaman hiç ince saç dökülmüyordu. Ama şuan İnce saçlar döküyorum.

Fotoğrafları atıyorum her birinde tarih var.
15 Mayıs'ta 3'e vurdum. Şakaklardaki seyreklikler ortaya çıkınca minox kullandım. Daha da seyreldi sonra biraz düzeldi. 15 haziran xpecia ve minox başladım. Xpecia günde bir kullandığım için hata ettim. Belki daha iyi olabilirdi.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 08 Aralık 2020, 10:20:45 »
Önceki halini bırakıyorum. Bu saçta hiçbir şey yoktu iki ayda bu hâle geldim. Telogen effluvium'u biliyor musun bilmiyorum ama diyet yaptıktan sonra böyle oldu. Genetiğimin maskesini kaldırdı. Erken tedaviye başladığım için çoğunluğu geri geldi. Hoş ozaman hiç ince saç dökülmüyordu. Ama şuan İnce saçlar döküyorum.

Fotoğrafları atıyorum her birinde tarih var.
15 Mayıs'ta 3'e vurdum. Şakaklardaki seyreklikler ortaya çıkınca minox kullandım. Daha da seyreldi sonra biraz düzeldi. 15 haziran xpecia ve minox başladım. Xpecia günde bir kullandığım için hata ettim. Belki daha iyi olabilirdi.
Evet saç dökülmen varmış.Öncesi için yorum yapmıştım sen harika bir minox alıcısısın hemen finasteride bölümüne minoxidil inanılmaz başarı olarak konu aç oradan devam et.9 mayıstaki halinden şuanki haline cidden muazzam bir fark var.Şakaklarına da etki etmiş baya kel kalmazsın artık,İnanılmaz şanslısın değerini bil ben avodart kullansam bile saçımı senin seviyene getiremem o yüzden kendini şanslı say.Şuanki haline göre hiçbir şeyin yok ve muhtemelen uzun sürede olmayacak

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 08 Aralık 2020, 10:45:15 »
Evet saç dökülmen varmış.Öncesi için yorum yapmıştım sen harika bir minox alıcısısın hemen finasteride bölümüne minoxidil inanılmaz başarı olarak konu aç oradan devam et.9 mayıstaki halinden şuanki haline cidden muazzam bir fark var.Şakaklarına da etki etmiş baya kel kalmazsın artık,İnanılmaz şanslısın değerini bil ben avodart kullansam bile saçımı senin seviyene getiremem o yüzden kendini şanslı say.Şuanki haline göre hiçbir şeyin yok ve muhtemelen uzun sürede olmayacak

Evet muhtemelen bir süre sorun olmayacak umarım ama telogen effluvium tanısı aldığım için objektif bir değerlendirme yapamıyoruz. Belki ileride durum değişir ona göre konu açabilirim o bölümde. 1.yılda belli olur
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 08 Aralık 2020, 13:12:39 »
Ben senin konundan sonra minoxa başlamıştım senin o ara tedavide 3. Ayındı sanırsam ben de tam 13 ekimde başladım 2 ay olacak, ben Norwood 3'e yaklaştığım için dutasa da başladım yanında. Öncesinde kaçtın hatırlamıyorum ama şu an Norwood 2'sin ben de bu sonuçtan umutlandım 2 aydır şakaklara ve öne minox 1 aydır dutas devam.
Senin için dutasa gerek yok ama olası vertex açılmasını önlemek için finasa başlayabilirsin daha sonrasında, şimdi kesinlikle ihtiyaç yok
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 08 Aralık 2020, 13:13:57 »
Nw1-1.5 arası.Olay sanırım nw0 olmaya çalışmak Öyleyse işin zor minox bile nw0 yapamamış seni.
Ha zaten bu saç 40tan önce norwood 3 olmaz git ektir finle felan uğraşma
Ben nw 1.75-2 gibi gördüm sanki V şekli oluşmuş gibi geldi bana
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 08 Aralık 2020, 13:24:43 »
Ben nw 1.75-2 gibi gördüm sanki V şekli oluşmuş gibi geldi bana

Diğer fotoğrafta diğer saçlar öne geldiği için biraz V gibi durmuş ama böyle daha net olur sanırım
Bu arada sürecimden umutlanıp başlamanıza çok sevindim. Ve o çizginin ilerisinde saç yoktu, çocukken vardı ama 15-16 yaşından sonra kafa büyüdükten sonra öyle kaldı

(Kusura bakmayın minox kalıntısı kalmış biraz)

Ben size daha geride olan sağ şakağı atıyorum hep, sol şakak daha ileride kalıyor. Yanıltmaması için sağı atıyorum.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 08 Aralık 2020, 20:22:20 »
Tekrar rahatsız ediyorum ama konuyu takip edenler varmış. Yeni bir durum oldu. Bugün şakakların döngüye girdiğine kesin emin oldum. Minoxu sadece şakaklara uyguluyorum.

Bugün 3. Gün saçları yıkadım ve yıkamadan önce lavaboya dökerken dikkat ettim. Sadece şakakları taradım ve yaklaşık 15 tane 3 cm uzunluğunda kalın tel döküldü. Tepeden falan pek dökülmedi. (Saçlar 8 cm yaklaşık) duştan sonra daha fazla döküldü 20 tane şakaklardan fönlerken yine 3 cm uzunlukta kalın teller. Ve zaman olarak düşününce tam uyuyor döngüye. İncelmiş olsaydı korkardım ama normal kalınlıktaydı. Umarım en az zararla atlatırım. İçim rahat çünkü her döngüde anajen fazın daha uzun olacağını biliyorum. 

Bu durumla belki yanılıyorumdur, düşüncelerinizi bekliyorum.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 08 Aralık 2020, 20:57:20 »
 genel saçında minyaturleşme olumluya gitmiş.şakaklarda gelişmiş.ilaçlar işe yaramış.minoxta 4 bucuk ay dongus vardır 7.aydada dongu vardı galiba 3 ayda bir bunlar gelir basına.calısma çizelgesi vardı internette ara bulursun kaçınca aylarda dongu yapıcağını anlarsın o zaman orda gosteriyor grafikte.tedavi sende işe yaramış mutlu olmalısın.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 08 Aralık 2020, 21:24:31 »
genel saçında minyaturleşme olumluya gitmiş.şakaklarda gelişmiş.ilaçlar işe yaramış.minoxta 4 bucuk ay dongus vardır 7.aydada dongu vardı galiba 3 ayda bir bunlar gelir basına.calısma çizelgesi vardı internette ara bulursun kaçınca aylarda dongu yapıcağını anlarsın o zaman orda gosteriyor grafikte.tedavi sende işe yaramış mutlu olmalısın.

Grafiğe bakacam abi teşekkür ederim hep ilgileniyorsun. Umarım her defasında anajen fazı daha da uzar. Bir süre sonra 1 yıla cikar diye umuyorum. Ben minoxu minyatürleşmenin tam tersi olarak görüyorum. Doğru mudur? İlk kullanmaya başlayınca ince tüyler çıkarır, sonra biraz daha biraz daha kalınlaşır. Ve anajen fazı uzadığı için daha uzun olur diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkür ederim sağolasın.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 09 Aralık 2020, 07:40:53 »
 rica ederim bildiğimiz varsa yazıoz zor bisey değil.görsellerden bulmuştuk minoxidil çalışma performansını çizelgesini kapanan bir site vardı orayada tasımıştık.hiç kullanmayan birinle minoxidil kullanan birini karsılastırıyordu.minoxidil inişli çıkışlı 4 sene sonra basladığın yere geliyordu falan.bende oldu 18 sene tepeyi kapadı basladığım yere gelmedi etki yuksek kaldı.bulamadım şimdi çizelgeyi
 demek istediğin genetikte her seferinde saç incelerek yok olur minoxidilde her seferinde saç kalınlaşarak büyür demek istion.yok dokulme gibi dusunme tek seferde verceğini veriyor.3 ay belli eder.genetikte damarlar buzusuyor saç beslenemiyor minox damarları açar saçı besler sacı bir tek damardaki kan besler gerisi hikaye işe yarıcaksa diyor zate uretici firma 4 ay kullan yarıyorsa dvam et diyor.1 ayı yedekten solemişler 3 ayda verceğini verir sonra olanı korursun gnetiğin agresif değilse.
  saç ölmez bitkisel hayatta kalır 10 sene kel kalsan sonra masj yapsan tüy çıkar bu tuy ölmediğini bitkisel hayatta kaldığını gosteriyor.1 sene içersinde yeniden çıkar derler  1 seneye kadar minoxidil geri getirir derler ama işe yarıcaksa 5 sene sonrada çıkartıyor
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 15 Aralık 2020, 17:27:08 »
Merhaba yaş 20 tedavim sadece şakaklara minox, 2 xpecia ve kabak çekirdeği yağı kapsülü. Bugun tam 6.ay 5.aydan sonra xpecia ikiye çıkardım ve kabak çekirdeği kapsülü ekledim. (Hata ettim ilk 5 ay 1 tane xpecia kullandım)

Güncelleme için henüz erken ama yakın zamanda döngüye girdiğimi söylemiştim. Ben kayıp fazla olur sandım ama okadar da çok olmadı görünüş olarak. Fotoğraf koyacam zaten ama öncelikle sormak istediğim birkaç şey var

Evde elseve yıpranmış saçlar için 6 mucizevi yağı buldum. Dün aksam fönlemeden önce iki damla ilk elime sonra köke değirmeden saça sürdüm zaten iki damla yağ çok az, deriyi boğacağını sanmıyorum. Fönün etkisinden korusun hem de biraz nemli olsun istedim. Bunu kullanmamda sakınca var mı?

İkinci sorum 3 günde bir saçımı yıkıyorum evden çıkmadığım için. yikamadan önce kafanın üstünü tarayınca inceli kalınlı 20 tel döküldü. Sonra durdu Bir şampuan yaptım belki duşta hepsi dökülmemiştir. Yıkadıktan sonra fönlerken de okadar döküldü. Tüm gün yatıyorum veya masa başındayım, masada ve yastıkta saç olmuyor. İncelerin yerine kalınlar mı gelir tedavi uyguladığım için yoksa dökülmem artıyor mu? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

(Tepeden çekilen fotoda saçım dalgalı olduğu için yukarı kenarları yukarı kalkmış kusura bakmayın.)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 15 Aralık 2020, 17:47:45 »
 eskiden elseve şampuanın namı vardı yıkayan oluk oluk doktu kafamı derdi.

Facebook Twitter Instagram