Gönderen Konu: 23.11.2020- Serkan Aygın Saç Ekimi - 4000 Greft - 30 Yaş  (Okunma sayısı 10822 defa)

ABK

• Full Member
Herkese Merhabalar,
Öncelikle bu değerli forumdan saç ekimi konusunda çok fazla bilgi edindiğimi söylemek isterim, uzun süredir dışarıdan takip ediyordum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ben de saç ekimimi yaptırınca hikayemi siz değerli forum üyeleri ile paylaşmak istedim.

Şu an 30 yaşındayım ve 18 yaşından beri aktif olarak devam eden ciddi bir saç dökülmesinden rahatsızdım. Ben de berberlerin kesmek istemediği, traş makinaların her zaman saçımda bozulduğu ya da takıldığı yoğunlukta bir saç vardı hey gidi günler :) Ama bu yoğunluktaki saçın ne yazık ki dökülmesi de o hızla gerçekleşti. Günlük 700-1000 tel arası döküldüğü çok uzun dönemler oldu. Nereden biliyorsun diye soran arkadaşlar olabilir oturup gerçekten saydım, insan kafasını taktıkça bu tarz saçma şeyler dahi yapabiliyor.

20 yaşında topikal tedaviler ile başladım yani 2010 yılında aktif olarak minoxil kullanıyordum, aklınıza gelebilecek her türlü tedaviyi topikal uyguladım. Minoxil, Rogain Foam, Miracle Losyon, Saw Palmetto, Shenmin ,Biotin vb. Ne yazık ki bu tedavilerin hiçbirisi dökülmeyi engellemedi belki yavaşlattı. Bu arad tedavilerimi düzenli sürdürdüm. 27 yaşında şunu kabul ettim genetik dökülmenin önüne ne yazık ki finasterid kullanmadan geçemiyorsunuz. Açıkçası yan etkilerinden dolayı oral yolla alınan bir ilaca da bulaşmadım. Bu sebeple 27 yaşında tüm tedavileri bıraktım ve hayatıma saç köpüğü kullanarak devam ettim ve açıkçası tavsiye ederim. Saç köpüğü çok ciddi hacim ve direnç veriyoor saça ta ki yıkanan kadar  :) İşte bu zamanlarda saç ekimi konusunu çok detaylı araştırdım ve bilgi sahibi olmaya gayret ettim ama merkez seçme konusunda açıkçası emin olamıyordum. 2017 yılında yolum bu forum ile  kesişti. Forumda yüzlerce ekim inceledim diyebilirim. Hatta bir çok arkadaşın nickleri bile aklımda :)

Ben ekimimi Serkan Aygın Clinnic' e yaptırdım ama açık konuşmak gerekirse emin olmadan yaptırdım, neden diye sorabilirsiniz. Bu benle alakalı bir durum ben çok titiz ve böyle kararları vermekte çok zorlanan birsiyimdir hele ki konu saç ise. Öncesinde tanıdık referanslarım ile birkaç merkez ile görüştüm Estehair (Dr. Alpaslan), Asmed, Serkan Aygın gibi. Asmed' in bana finasteridi diretmesinden mutlu olmadım ve oraya yaptırmadım ki bütçe durumu da var, Este Hair ve Serkan Aygın ile görüşmemde de ilaç tedavisini iyi olabileceği söylendi ama oral yolla bir tedavi istemediği belirtince 2 taraf ta olağan karşıladı ama mevcut saçlarımı kaybedebileceğim konusunda da uyardılar. Serkan Aygın kliniğine karar vermem ise ekimi birlikte yaptıracağım arkadaşım sayesinde oldu onun içine sinince ben de tamam dedim ve çıktık yola.

Serkan Bey ile ekim öncesinde yaptığımız görüşmede herhalde 20 dakika kadar sürdü ve planlama yapıldı. Sonrasında farklı bir gün saça analizi yapıldı ve çok güçlü bir donör bölgem çıktı. Ön bölge şakaklar ve üst orta, Micro Fue, Vertex ise DHI ile toplamda 4000 greft olmasına karar verildi. 3200 ön bölge, 800 ise Vertex olarak planlama yapıldı.

Operasyondan önce tansiyonumu düşüremediler 19-10 seviyesine kadar çıktı çünkü çok heyecanlıydım ayrıca klostrofobim var ama damar yolundan verdikleri sedasyon ile operasyonu çok rahat geçirdim. Bu sedasyon sizi uyutmuyor yani ayağa kalkıp, döndüğümü, konuşabildiğimi, kek yediğimi hatırlıyorum ama arada net olmayan zamanlar da mevcut  :)

Operasyonda Serkan Hoca 3 defa ziyarete geldi çünkü bir sorun yaşanıyordu, benim o analizlerde müthiş çıkan donör bölgem ne yazık ki kökleri vermiyormuş, açıkçası bu ne demek o an anlayamadım ve planda olmamasına rağmen 500 greft sakaldan alınmasına o an karar vermek durumunda kaldık ama açıkçası planın dışına çıkılması beni çok huzursuz etti ve operasyonun o anından sonra canım yanmasına rağmen anesteziyi bile yaptırmadan tamamladım. O keyif kaçması resmen acı hissetmemi bile engelledi. Operasyon sonrasında acı ve ağrı pek duymadım.

Operasyonum yaklaşık 8.30 saat sürdü ve ertesi gün Serkan Bey ile görüşmek istediğimi söyledim. Klinikteki arkadaşlar 12:30' da gelebileceğimi söylediler. Durumu anlattım öncelikle orta-üst bölgeye neden DHI yapılmadığını çünkü orada da ciddi bir dökülmem olduğunu söylediğimde o bölgedeki saçların çok yoğun olduğunu ve oraya yapılacak her türlü ekimin mevcut saça ciddi zarar vereceğini söyledi, bana da makul geldi lütfen fotolarda sizde bu durum için yorum yapın.

2. konu ise planlanmayan sakal durumuydu. Serkan Bey 100 hastada 1 başına gelen durum ile karşılaştıklarını anlattı. Donör bölgemin saç köklerini çok sıkı tuttuğunu ve derinin greftleri vermediğini, kendilerinin de çok zorlamak istemediklerini aksi halde donörde yıpranma olacağını belirtti. Bu sebeple vertexte istenen sıklığı sağlamak için sakaldan da takviye aldığını belirtti. Bazı özel durumların ameliyatta ortaya çıktığını ve anlık kararlar verilebildiğinden bahsetti. Ben çok mutlu olmadı ama uzman olan kendisine de inanmaktan başka çarem yoktur Kafamdaki en büyük soru işareti bir daha ekim yaptırmak istesem donör bölgem yine greft vermeyecek mi, bu soruyu Serkan Bey'e de 2 defa sordum ama istediğim evet cevabını alamadım. Aklıma gelen fotolarda sizde göreceksiniz acaba donör ciddi yıpratıldı mı emin olamıyorum. Konu hakkındaki tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Saç ekimi fotolarımı paylaşıyorum ama açıkçası öncesinde foto çektirmek aklıma gelmedi. Klinikten istedim ve onlar geldiği zaman onları da paylaşacağım. Ekim hakkında değerli yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum.Saçların zayıfladığı şöyle söyleyebilirim. 2 yıldır saçlarımın tepe kısmını kestirmiyorum sadece kırıkları aldırıyorum ama saçlarım uzamıyor ve minyatürleşti.

ABK

• Full Member
Ynt: Serkan Aygın Saç Ekimi - 23.11.2020 - 4000 Greft
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2020, 19:55:53 »
Diğer fotoları da paylaşıyorum ama fotolar neden yan yükleniyor anlayamadım.

ABK

• Full Member
Ynt: Serkan Aygın Saç Ekimi - 23.11.2020 - 4000 Greft
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2020, 20:00:09 »
Son olarak sırası ile 22-26 ve 30 yaşlarından fotolar. 26 ve 30 yaşında bolca saç köpüğü var ve sanırım benim şansım saçlarımın çok kalın telli olması her zaman varmış gibi göründü. Duştan sonra ise şekil almayan çok yumuşak ve çekince hala 10-20 li dökülen saçlarım var. İlk patlaştığım fotolardaki orta kısım ve vertexten dökülmeler yaşıyorum.

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 23.11.2020- Serkan Aygın Saç Ekimi - 4000 Greft - 30 Yaş
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2020, 21:42:26 »
Hayırlı olsun hocam.4 yılda templelleri çok hızlı kaybetmişsin umarım dökülme geri kalan alanlarda aynı hızda gitmez.
Ekim planlaması ve greft sayısı ideal olmuş umarım başarılı sonuçlanan bir ekim olur.

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2020, 21:58:41 »
eski saçların çok güzelmiş umarım ona yakın bir sonuç olur ,500 greft sakalı nereye ektiler  verteksemi? sakal ekimi güzel sonuç veriyor normal saça göre o yüzden olumsuz düşünme kardeşim.

barbaross

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 25 Kasım 2020, 22:19:07 »
güzel ekim hayırlı olsun dostum orta tepe dhı hakkında söyledikleri doğru iyiki agresif ekim olmamış oralara.

asylmz

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 25 Kasım 2020, 22:50:27 »
hayırlı olsun benim ekime yaklaşık greft sayısı ama senin alan daha dar alana ekilmiş planlamadan dolayı daha sık bir ekim olmuş umarım güzel sonuç alırız.

ABK

• Full Member
« Yanıtla #7 : 26 Kasım 2020, 00:03:38 »
Herkese yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. En zoru ektirmek zannediyordum beklemek daha zormuş :)

ABK

• Full Member
« Yanıtla #8 : 26 Kasım 2020, 00:05:57 »
Hayırlı olsun hocam.4 yılda templelleri çok hızlı kaybetmişsin umarım dökülme geri kalan alanlarda aynı hızda gitmez.
Ekim planlaması ve greft sayısı ideal olmuş umarım başarılı sonuçlanan bir ekim olur.

Teşekkürler üstad. Aslında 26 yaşında da şakaklarda sorun vardı ama açıkçası kozmetik ürünler ile iyi iyi saklayabiliyordum şimdi artık o da kalmadı pek. Ekime girene kadar orta alanda aynı hızda dökülüyordu ama önerilen hormonal yan etkileri olan ilaçları almayı düşünmüyorum. Belki Xpecia'ya bakabilirim.

ABK

• Full Member
« Yanıtla #9 : 26 Kasım 2020, 00:07:53 »
eski saçların çok güzelmiş umarım ona yakın bir sonuç olur ,500 greft sakalı nereye ektiler  verteksemi? sakal ekimi güzel sonuç veriyor normal saça göre o yüzden olumsuz düşünme kardeşim.

Teşekkürler dostum inşallah hepimiz kavuşuruz. Evet Vertex'e ektiler. Serkan Bey sakalın kapatıcılığı çok yüksek bir tek sakal kökünü 2'li bir greft gibi düşünebilirsin dedi.

ABK

• Full Member
« Yanıtla #10 : 26 Kasım 2020, 00:09:29 »
güzel ekim hayırlı olsun dostum orta tepe dhı hakkında söyledikleri doğru iyiki agresif ekim olmamış oralara.

Anladım, bu dökülme hızı ile oraya da bir ekim gerekir ama bakalım.

ABK

• Full Member
« Yanıtla #11 : 26 Kasım 2020, 00:09:55 »
hayırlı olsun benim ekime yaklaşık greft sayısı ama senin alan daha dar alana ekilmiş planlamadan dolayı daha sık bir ekim olmuş umarım güzel sonuç alırız.

hadi inşallah  :)

Beyonder

• Sr. Member
  • oo bizim kel gelmiş.
« Yanıtla #12 : 26 Kasım 2020, 13:14:37 »
Hayırlı olsun vakit gelmiş de geçmiş ekim için
Yaşadığınız küçük bir talihsizlik için üzgünüm. Evet doktorlardan ''evet-hayır'' cevabını almak bazen çok zordur. Belki de potansiyeliniz var bu yüzden olumsuz konuşmak istememiştir.
Şu an da 4000 greft iyi duruyor. Aradan 1-2 yıl geçer 2. ameliyat için saçınız incelendiğinde belki bu olumsuz durum ortadan kalkar. Umarım kökler zarar görmemiştir ki bence görmemiştir bir sorun olsa bu uzman klinik titizlikle ilgilenecektir sizinle
  • Yaşınız 26
Prozinc Plus
Xpecia gece 2 sefer (08.09.2021)
Finasterid (08.10.2021)

ABK

• Full Member
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2020, 22:26:07 »
Hayırlı olsun vakit gelmiş de geçmiş ekim için
Yaşadığınız küçük bir talihsizlik için üzgünüm. Evet doktorlardan ''evet-hayır'' cevabını almak bazen çok zordur. Belki de potansiyeliniz var bu yüzden olumsuz konuşmak istememiştir.
Şu an da 4000 greft iyi duruyor. Aradan 1-2 yıl geçer 2. ameliyat için saçınız incelendiğinde belki bu olumsuz durum ortadan kalkar. Umarım kökler zarar görmemiştir ki bence görmemiştir bir sorun olsa bu uzman klinik titizlikle ilgilenecektir sizinle

Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Umarım bir sorun olmamıştır ama uzun yıllardır bu süreçler ile ilgilenen doktorlardan tereddüt içeren cümleler duyunca insan geriliyor. Şu an için bir şey anlaşılmıyor ama zamanlar göreceğiz. Ben sık bir ekim istemiştim, umarım yakalamışımdır.

Trt2dekiressamıntorunu

• Full Member
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2020, 23:20:01 »
Hayırlı olsun hocam aynı süreçte ektirmişiz takipte kalalım .Ekiminiz güzel dönorunuzda güzel . Ekim öncesi verteks fotonuzu göremedim . Oraya ekime gerek var mıydı sizce ? Verteks hem tutmuyor hem de sık ekilemiyor.Ç Ön bölge planlamasını çok beğendim . Ekim öncesi verteks paylaşır mısınız ?
Saç Ekimi sürecim 24/11/2020
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17761.0

Takviyeler
1)Xpecia Günde 2 tablet
2)Capicade Spray ve Şampuan
3)Solgar Biotin 1000 mg(1.Aydan sonra)
4) Maalesef 1 paket sigara

Facebook Twitter Instagram