Kişiden kişiye değişebilir tabi ama nacizane kendi deneyimimi paylaşayım benim 17 yasında saçlarım dökülmeye başladı doktor hemen propecia verdi. Annem babam eczacı onlarında kafasında şüpheler vardı ama o yaşta kullanmak istedim saç dökülmesi travma yaratacaktı çünkü çok genç yaşta. Ben seyrelen saçlarımı tarayarak kapatmaya çalışırken arkadaşlarım jöle kullanırdı kıskanırdım:) 6 7 sene kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım jöle kullanan arkadaşlarımın hepsinin saçı döküldü ben baya bi korumuş oldum sonra bıraktım sıkıldığım için sonra bi dönem tekrar başladım tekrar başladım aradan kaç sene geçti evlendim ellerinizden öper bir kızım var onunla ilgilide bir sorun yaşamadım şükür. Şimdi ekimle beraber tekrar başladım. En azından 6 ay deneyebilirsin kendinide test etmiş olursun kalıcı bir yan etki bırakmıyor zaten en azından ben yaşamadım. Baktın memnun değilsin bırakırsın denemenden bi zarar olmaz diye düşünüyorum. Umarım istediğin gibi olur sonuç gördüğüm kadarıylada gayet iyi gidiyor sürecin
Teşekkür ederim yorumun için. Bu arada kızını Allah bağışlasın, hayırlı uzun ve güzel ömürler nasip etsin.
Hintell dedikten sonra da ciddi ciddi tekrar düşünmeye başladım ama dünyada yapılan araştırmaları ve yabacı kaynakları inceledim, ne yazık ki geri dönüşü olmayan düşük oranda olsa da vaka mevcut. Bu bilginin varlığı bile beni çok korkutuyor. Belki 3 ay falan kullanabilirim emin değilim.
Ayrıca şöyle bir düşüncem var ama yanlış mı emin değilim. Ekilen saçların çıkışı ya da kalitesi fin e bağlı olmamalı bu saçlar zaten DHT'ten engellenmeyen ya da çok az etkilenen bölgeden alınıyor. Ekimin kalitesinin ilaç kullanımından bağımsız olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bilgili kişilerin yorumlarını duymayı çok isterim. Serkan Aygın klinik propecia,minoxidid,xpecia ilaçlarının tamamen 6 ay ya da 1 yıl kullanılmasını öneriyor. Bunların hepsini düzenli kullanabilseydim ya da bu cesareti gösterseydim zaten saç ektirmezdim
Son olarak şu an kerozan, yeşilçay gibi daha doğal blockerlar ile ilerliyorum. PRP ve mezoterapi ile de tedavimi destekleyeceğim ama biliyorum ki genetik dökülme sadece geciktirilebilir, engellenemez. Saç tellerim kalın olduğu için eğer ki ekilenlerin yükse yüzdesi çıkarsa güzel bir görüntüm olacaktır ve sanırım 4-5 yıl kadar daha hayatımı mutlu mesut sürdürebilirim. Sonra saçlar çok büyük bir süpriz yapıp dökülmeyi bırakırlarsa ne güzel bırakmazsa 2. ekim yolu bana görünecektir.