Herkese merhabalar;
Saç ekimimin üzerinden 2 sene 2 hafta geçti. Son durumu sizlerle paylaşmak ve yorumunuzu almak istedim.
4-5 aydır saçlarımdan çok mutsuzum gündem güne inceliyor ve dökülüyor formda bulunan eski fotoğraflara bakıldığında zaten çok açık ortada. Asuman hanıma hem kontrol amaçlı hemde durumu göstermek için muayeneye gittim. Bana durumun beslenme, uyku düzeni ve kan sonuçlarına bağlı olabileceğini söyledi kullanmam için ilaçlar tavsiye etti.
Propecia günde 1 defa
Xpecia günde 2 defa
Biotin 5000mg günde 1 defa
Alopexy t(minoxil) 5er fıs günde 2 defa
Sawpoo şampuan ile sabah akşam yıkama tavsiye etti.
Asuman hanımın bu tavsiyelerini(propecia) hariç zaten saç ekim sonrası 6 ay kullanmıştım. Şuan tekrar başladım aynı etkiyi görür müyüm yada etkisini görür müyüm? Boşuna kullanmak ümitlenmek istemiyorum konu hakkında bilgisi olan yada aynı durumu yaşayan kişiler bilgilendirirse sevinirim teşekkür ederim ☺️
Kardeşim merhaba asıl soruna odaklanmak anlamında birkaç soru sormak lazım senin durumuna.
1. Dökülen saçlar kendi anne saçların mı yoksa ekilenlerden de dökülen zayıflayan var mı ?
2. İlk etapta olan gürlük ekim kaynaklı mıydı yoksa minoxil etkisi olan bir durum muydu ?
Bu sorulara bakarak şöyle bir cevap verebiliriz.
İlk soru eğer sadece anne saçlarını kaybetmişsen yaşının gençliği ve dht hormonunun baskınlığına göre yol çizebilirsin.
Eğer ekilenlerden de dökülen varsa o zaman stres ve dönemsel bir durum da olabilir diye düşünüp ona göre de yol çizebilirsin.
İkinci soruya baktığımızda eğer minoxil kaynaklı bir gürleme olmuşsa saçlarında ve bırakınca kaybetmişsen bu hacmi o zaman zaten ekim sürecinin olacağı durum buydu sadece minoxil olumlaması olmuş kısa süre diyebiliriz.
Yapılacak iş basit şuanki takviyelerine yan etkilerinden rahatsız olana kadar devam et kendinle barışık ol. Hiç ekim yaptırmasaydın nasıl olurdu saçların onu hayal et (bence ciddi anlamda saçın kalmazdı bu duruma göre). Yine takipte olacağım.
Not: Herşey dostane varsayımlar bilimsel bir fikrim yok.