Herkese merhaba,
Foruma yeni kaydoldum ancak bir süredir kayıt olmadan yazılanları takip ediyorum. Öncelikle ekim tecrübelerinin paylaşılması ve bu tecrübeyi yaşamış kişilerin yorum ve yönlendirmelerini görmek benim açımdan bugüne kadar oldukça faydalı oldu, bu sebeple herkese teşekkür ederim.
20 seneden uzun süredir gitgide artan şekilde bir saç dökülmesi yaşıyorum ve açıkçası bu durumu kabullendiğim için büyük bir rahatsızlık duymuyorum. Eklediğim ilk üç fotoğrafta mevcut saç durumunu görebilirsiniz. Bunun yanında çevremde gözlemlediğim ekimleri doğallıktan uzak bulmam sebebiyle saç ekimine karşı çok mesafeliydim. Ancak pandemi döneminde ekim sonrası süreci evde geçirme ihtimali doğunca ve forumda başarılı örnekleri gördükçe bu konuda fikrim değişmeye başladı.
Okuduklarım ve bütçesel olarak durumu değerlendirdikten sonra Dr. Serkan Aygın'ın kliniğinden randevu aldım ve kendisiyle bir görüşme yaptım. Benim de herkes gibi süreçle ilgili en büyük endişem doğal bir görünüm olmaması. Bu sebeple Serkan Bey'e çok marjinal bir değişiklik istemediğimi, mevcut kısmen saçlı bölgenin yoğunlaştırılmasının bile benim için yeterli olabileceğini anlattım. O da bunu olumlu karşıladı ancak mevcut saç çizgisinin çok geride olduğunu ve biraz altına inilmesi gerektiğini söyledi. Fotoğraflar üzerinden yapılan konsültasyonda 5000 greftlik bir ekim öngörülmüştü ancak Serkan Bey bu konuşmamız üzerine 4400 greft yapılmasının (800 sakal + 3600 ense bölgesinden) yeterli olacağını söyledi. "Yan taraflara donör olarak hiç girmeyiz, gayet doğal ve rahat bir kullanım olur" dedi. Burada değil başka yerde ekim yaptırsan bile bu çizginin altına indirme bence diye söyledi. Eklediğim son fotoğrafta çizdiği alın çizgisini görebilirsiniz. Açıkçası Serkan Bey sonuç konusunda çok iyimser konuştu ve güven verdi.
Bu hafta perşembe günü için ekim randevusu oluşturduk, bu anlamda beklediğimden çok daha hızlı ilerledi süreç. Özellikle aynı klinikte ekim tecrübesi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak, cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
- Operasyonu gerçekleştirecek ekip için bir tavsiyeniz olabilir mi? Şuana kadar hangi ekibin gerçekleştireceği noktasında hiçbirşey konuşmadık, ben de açıkçası özel bir ekibin yapmasını talep etmeli miyim emin değilim ama tecrübe etmiş birileri fikrini paylaşırsa sevinirim.
- Forumdaki başlıklarda Serkan Bey'in ekibi tarafından gerçekleştirilmiş operasyonlara dair genellikle olumlu sonuçlar ve yorumlar gördüm. Gözden kaçırdığım aksi sonuçlar var mıdır, böyle durumlar varsa bilen birileri uyarabilirse sevinirim.
- Alın ve ön tarafa yakın açıklıkları FUE, vertex kısmında daha saçlı bölgeye ise DHI metoduyla ekim yaparız dedi Serkan Bey. Bu benim de forumda okuduklarıma bakarak mantıklı geldi ancak bu konuda oldukça bilgili üyeler var gördüğüm kadarıyla, sizler de yorumlayabilirseniz sevinirim.
- Aklımın bir köşesinde bu kadar iyimser bir tablo çizilmesinde işin pazarlama boyutu ne kadar etkili diye bir soru da var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz, dikensiz gül bahçesi beklemiyorum ancak doğallık konusunda gerçekçi bir beklenti sizce ne boyutta olmalı.
Ekim sonrası için bir takip başlığı açmayı planlıyorum, o sebeple ekim sonrası döneme dair sorularımı buraya yazmadım. Herkese çok teşekkür ederim şimdiden.