Gönderen Konu: DHT ‘ em düşük olabilirmi  (Okunma sayısı 1670 defa)

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
DHT ‘ em düşük olabilirmi
« : 21 Kasım 2020, 20:30:56 »
Arkadaşlar küçüklüğümden beri anlım  acıktı saç ektirdim sakallarım 20 yaşlarımda çıkmaya başladı suanda seyrek  ve boşluklar var. Vücudumda kıl yok  bu. DHT   min düşük olduğunu mu gösterir.  Bilgisi olan var mi

My Precious

• Hero Member
Ynt: DHT ‘ em düşük olabilirmi
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2020, 22:05:55 »
Hayır.Minox kullanmadan önce türk sakalına sahiptim şu an osmanlı sakalına sahibim.Dht ile alakası yok fin kullanıp baskılamama rağmen bile hala aynı sakala sahibim.
Sakal genelde Çekik gözlülerde türkmenlerde bazı karadenizlilerde ve egelilerde nadiren çıkıyor yada seyrek çıkıyor

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2020, 22:45:36 »
Hayır.Minox kullanmadan önce türk sakalına sahiptim şu an osmanlı sakalına sahibim.Dht ile alakası yok fin kullanıp baskılamama rağmen bile hala aynı sakala sahibim.
Sakal genelde Çekik gözlülerde türkmenlerde bazı karadenizlilerde ve egelilerde nadiren çıkıyor yada seyrek çıkıyor

Ya ne alakası   Var  erkek sakalı diyorum işte kıl yavaş yavaş çıkıyor göğsümde bile 10 tane var yavaş ergenliğe girdim falan dht ile alakalı bisey

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2020, 23:43:55 »

Ya ne alakası   Var  erkek sakalı diyorum işte kıl yavaş yavaş çıkıyor göğsümde bile 10 tane var yavaş ergenliğe girdim falan dht ile alakalı bisey
Hayır.Dhten düşük olsa saçların bebeklik çizgisinde kalırdı.Dhtende sorun yok genetik olarak sakalın çıkmıyor ergenliklede alakası yok bunu sana kanıtlayabilirim kendim üzerinden

Mouseblood

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2020, 23:47:30 »
ben de sakallarımdan memnun degılım bırleşmeyen bosluk kalan yerler var simetri olmadıgı ıcın ınanılmaz sınırımı bozuyor o bolgelere sakal ekımı dusunuyorum. Bence sac ekımı gıbı sakal ekımı de yaygınlasmalı sacma tepkıler yorumlar oluyor sac onemlı bız ne cekıyoruz ne derdımız var adama bak sakal ektırcekmıs cok muhim sanki gibi bir yaklasım var. Yani saclarım mukemmel durumdaysa buna karşın sakallarımda bir bütünlük sorunu varsa tabiki oraya çare arayacağım sanki sakal ektirmek iğrenç bir şey saç ektirmek süper bir şey gibi genel bir bakış açısı oluşmuş anlayamıyorum gerçekten. Bir de güya her şeyi bilenler var yaşamadığı sorunla ilgili yok senin sakalla ilgili problemin varsa git minoxidil sür sarımsak ez sür yüzüne çıkar. Empati bu kadar zor olmasa gerek aynı şey senin kafan kelleşmiş durumda ben sana yazsam ne saç ekimi saçma sapan işler sarımsak sür kafana minoxidil sprey sür ekim falan uğraşma mahvolur kafan desem ne düşünürsün acaba bir kaç saniye ayırıp düşünün rica ediyorum. Bu forum harika bir mecra fakat bana göre sakal ekimiyle ilgili ciddi bir eksiklik olduğunu hissettim yüzbinlerce sakalı olmayan, seyrek olan, boşluklar olan, doğal halinin tipinden yönlerinden vs. memnun olmayan insan var ilerleyen yıllarda saç ekimi kadar yaygınlaşabileceğini de düşünüyorum yöneticilerin bununla ilgili ayrı bir bölüm açıp burada sonuçlar, ekimler, öneriler takip edebilir bence bir değerlendirin.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2020, 00:32:11 Gönderen: Mouseblood »

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2020, 00:07:39 »
Hayır.Dhten düşük olsa saçların bebeklik çizgisinde kalırdı.Dhtende sorun yok genetik olarak sakalın çıkmıyor ergenliklede alakası yok bunu sana kanıtlayabilirim kendim üzerinden

Şakaklarım acıktı benim bebekken hala aynı 12 yaşımdan beri saçlarımla kapatıyordum anlını ektirdim ensonunda

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2020, 00:09:11 »
ben de sakallarımdan memnun degılım bırleşmeyen bosluk kalan yerler var simetri olmadıgı ıcın ınanılmaz sınırımı bozuyor o bolgelere sakal ekımı dusunuyorum. Bence sac ekımı gıbı sakal ekımı de yaygınlasmalı sacma tepkıler yorumlar oluyor sac onemlı bız ne cekıyoruz ne derdımız var adama bak sakal ektırcekmıs cok muhim sanki gibi bir yaklasım var. Yani saclarım mukemmel durumdaysa buna karşın sakallarımda bir bütünlük sorunu varsa tabiki oraya çare arayacağım sanki sakal ektirmek iğrenç bir şey saç ektirmek süper bir şey gibi genel bir bakış açısı oluşmuş anlayamıyorum gerçekten. Bir de güya her şeyi bilenler var yaşamadığı sorunla ilgili yok senin sakalla ilgili problemin varsa git minoxidil sür sarımsak ez sür yüzüne çıkar. Empati bu kadar zor olmasa gerek aynı şey senin kafan kelleşmiş durumda ben sana yazsam ne saç ekimi saçma sapan işler sarımsak sür kafana minox sprey sür ekim falan uğraşma mahvolur kafan desem ne düşünürsün acaba bir kaç saniye ayırıp düşünün rica ediyorum. Bu forum harika bir mecra fakat bana göre sakal ekimiyle ilgili ciddi bir eksiklik olduğunu hissettim yüzbinlerce sakalı olmayan, seyrek olan, boşluklar olan, doğal halinin tipinden yönlenrinden vs memnun olmayan insan var ilerleyen yıllarda saç ekimi kadar yaygınlaşabiliceğini de düşünüyorum yöneticilerin bununla ilgili ayrı bir bölüm açıp burada sonuçlar, ekimler, öneriler takip edebilir bence bir değerlendirin.

Bende sakal ekimi için yer arıyorum kanal ile yapılan Ekim’ler kötü oluyor igneli teknikle bi düşün Dr atilla Kaya var bak bi

Mouseblood

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2020, 00:15:41 »
ben bılıyorum atılla hocayı ama cok az ekımlere genelde sıcak bakıyor biraz keyif adamı kendisi tek tek elle ekiyor. Dhi yöntemle ince iğneler kullanarak eken hakan doğanay ve serkan aygın hocanın klinikleri de baya başaralı son aşamalardayım ben de kararım kesin gibi ektiricem

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2020, 00:33:45 »
Şakaklarım acıktı benim bebekken hala aynı 12 yaşımdan beri saçlarımla kapatıyordum anlını ektirdim ensonunda
20 yaşında nw5 bölgende incelme var ve nw3.5 olmuşsun.
Şakakların doğuştan açık olabilir ama ömrümde hiç nw3.5 doğuştan birey görmedim ki 12 yaşındaki halinde nw1.5 gibiymişsin.
Bebeklerin saç gelişimi bazı bireylerde zayıftır bende nw2 doğdum ve 12 yaşıma kadar saç gelişimim tamamlanmadı.Yani 12de yeni yeni nw1 gür saç olmuştum.
Sende erkek tipi kellik var kardeşim doğuştan değil inandırma kendini

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2020, 00:43:43 »
20 yaşında nw5 bölgende incelme var ve nw3.5 olmuşsun.
Şakakların doğuştan açık olabilir ama ömrümde hiç nw3.5 doğuştan birey görmedim ki 12 yaşındaki halinde nw1.5 gibiymişsin.
Bebeklerin saç gelişimi bazı bireylerde zayıftır bende nw2 doğdum ve 12 yaşıma kadar saç gelişimim tamamlanmadı.Yani 12de yeni yeni nw1 gür saç olmuştum.
Sende erkek tipi kellik var kardeşim doğuştan değil inandırma kendini

Şakaklarım seyrekdi 7 yaşında oralar 12 yasımda yoktu kafada büyüdü 12 14 15 de şakaklarım açıktı işte hala aynı 10 senedir

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2020, 00:45:41 »
ben bılıyorum atılla hocayı ama cok az ekımlere genelde sıcak bakıyor biraz keyif adamı kendisi tek tek elle ekiyor. Dhi yöntemle ince iğneler kullanarak eken hakan doğanay ve serkan aygın hocanın klinikleri de baya başaralı son aşamalardayım ben de kararım kesin gibi ektiricem

Hakan Doğanay da güzel yüksek greft düşünüyorsan

Bende 100 150 greftlik yer var atilla hoca iyimi sence tekniği iyi sanki ?

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2020, 10:29:14 »
Sakalla ve vücut kılıyla alakası olmayabilir benim de full sakalım 20-21 yaşında çıktı, vücut kıllarım da fazla değil ama 23 yaşında hemen hemen Norwood 3'e gelmişim. Finas ya da Dutas kullanıp gür sakallara sahip olanlar da var, Dut az da olsa benim sakalımın uzamasını yavaşlattı gibi geldi ya da ben illüzyona da kapılmış olabilirim
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2020, 14:14:37 »
Sakalla ve vücut kılıyla alakası olmayabilir benim de full sakalım 20-21 yaşında çıktı, vücut kıllarım da fazla değil ama 23 yaşında hemen hemen Norwood 3'e gelmişim. Finas ya da Dutas kullanıp gür sakallara sahip olanlar da var, Dut az da olsa benim sakalımın uzamasını yavaşlattı gibi geldi ya da ben illüzyona da kapılmış olabilirim

Bende durmuyor yavaş  yavaş çıkıyor 20 yasımda sakalım yoktu her sene çıkıyor yavaş yavaş dht nin ilgileneceği baska seyler var galiba  bende 

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2020, 03:05:46 »
Dht yle tabiki alakası var iki tür dht var birisi cılt dht si digerinu unuttum ismini bu dhtlerin çalışma prensibi farklıdır. Eger cilt dht si yüzünde fazla olursa sakal vs çıkarır ama eğer saçlı derinde fazla olursa şöyle bir şey oluyor eğer saç köklerin dht ye duyarlı ise dht arttıkça saçını döküyor yani yüzle kafa derisi arasında zıt çalışma prensibine sahip.

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2020, 03:09:02 »
Dht nin zaten özellikleri yani bizi ilgilendiren kısmı
Sese derinlik vermesi ve kalınlaştırması
Erkeksi yüz hatlarını belirginleştirmesi
Sakal
Vs özellikler katıyor yani kısaca dht fazlaysa sakal cikarir ama kafada saç döker( genetik olarak duyarlıysan tabiki. Az dht ile de döker)

Facebook Twitter Instagram