Gönderen Konu: Maske  (Okunma sayısı 2032 defa)

Salvador

• Hero Member
Maske
« : 19 Kasım 2020, 13:50:06 »
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817
Danimarka'da maske ile ilgili deney yapmışlar ve sonuc:Maskenin salgına karşı hiçbir yararı yok :) şaşırdım mı?Hayır

Xeth

• Hero Member
Ynt: Maske
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2020, 13:55:30 »
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817
Danimarka'da maske ile ilgili deney yapmışlar ve sonuc:Maskenin salgına karşı hiçbir yararı yok :) şaşırdım mı?Hayır

Maskenin amacı virüsü tutmak değil, senin nefesinin yayılmasını azaltmak. Ve şöyle yazılar paylaşmayalım zaten insanlar maske takmamak için bahane arıyor. Bunu görüp cesaretlenmesinler.

Üstelik doktor arkadaşlarımın çoğu covid servisinde çalışıyor ve maskeliler onlar henuz covid'e yakalanmadılar. Maske takın!
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2020, 13:58:59 »
Maskenin amacı virüsü tutmak değil, senin nefesinin yayılmasını azaltmak. Ve şöyle yazılar paylaşmayalım zaten insanlar maske takmamak için bahane arıyor. Bunu görüp cesaretlenmesinler.

Üstelik doktor arkadaşlarımın çoğu covid servisinde çalışıyor ve maskeliler onlar henuz covid'e yakalanmadılar. Maske takın!
Daha önce hangi salginda maske takıldı?Maskenin ne gibi zararları var?Sorgulamadan denileni mi yapalım?Tskmasinlar takınca bağışıklık düşüyor.Yuzde alerji oluşuyor,kendi tukurugunu çekiyorsun bir nevi ve bunun neresinde yarar var?Sen dünyada senin benim canımızın kiymeti olduğunu düşünüyor musun?Asi vurmaya çalışıyorlar Almanya'da zorunlu oldu halk protestoda.Bizimkiler elinden gelse 10 tane birden vurulacak.Sen istediğine inan ben burada deney sonucunu paylaştım.Virus öncesi kanser hastaları vardı onlar maske takiyordu maskenin amacı onların nefesinin yayılımını azaltmak miydi?
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2020, 14:50:38 »
bu damlacık yoluyla bulaşan bir hastalık değil mi?
konuşurkan ağzımızdan gözle görülemeyen boyutta damlacıklar saçıyoruz etrafa.
dolayısıyla hastalık taşıyan biri maske taksa maske bence o dağılımı tutar en azından.
aynı şekilde hasta olmayan kişi de takınca koruma 2 kat daha fazla olur diye düşünüyorum. yani o damlacıklar en azından doğrudan ağız ve burunla temas etmiyor. ayrıca bildiğim kadarıyla bu hastalığın bulaşma kısmında gözler de çok önemli.
maske+gözlük takanların daha az hastalığa yakalandığını okumuştum. gözlük de bir nevi set görevi görüyor.

tabi ne kadar doğru gerçek bilinmez. bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
şahsi görüşüm ise, maske kullanmak faydalı bişe virüsün yayılmaması adına.
tabi her iki tarafta doğru takarsa. sokakta maske takanların yarısının burnu açık.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2020, 15:12:42 »
Daha önce hangi salginda maske takıldı?Maskenin ne gibi zararları var?Sorgulamadan denileni mi yapalım?Tskmasinlar takınca bağışıklık düşüyor.Yuzde alerji oluşuyor,kendi tukurugunu çekiyorsun bir nevi ve bunun neresinde yarar var?Sen dünyada senin benim canımızın kiymeti olduğunu düşünüyor musun?Asi vurmaya çalışıyorlar Almanya'da zorunlu oldu halk protestoda.Bizimkiler elinden gelse 10 tane birden vurulacak.Sen istediğine inan ben burada deney sonucunu paylaştım.Virus öncesi kanser hastaları vardı onlar maske takiyordu maskenin amacı onların nefesinin yayılımını azaltmak miydi?

Kanser hastalarının neden maske taktığını biliyor musun? Sanmıyorum. Kanser hastaları aldıkları kemoterapiden dolayı bağışıklık sistemleri çöküyor yani influenza gibi virüslere karşı korumasizlar. O yüzden onlar maske takıyorlar. Hasta olmamaları için. Yani burada dediğine göre maske hastalıktan koruyor olmalı değil mi? Ve sen virüse yakalansan belki ölmezsin ama sen taşıyıcı olarak astım hastası birini hasta edip öldürebilirsin.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 19 Kasım 2020, 16:12:32 »
Kanser hastalarının neden maske taktığını biliyor musun? Sanmıyorum. Kanser hastaları aldıkları kemoterapiden dolayı bağışıklık sistemleri çöküyor yani influenza gibi virüslere karşı korumasizlar. O yüzden onlar maske takıyorlar. Hasta olmamaları için. Yani burada dediğine göre maske hastalıktan koruyor olmalı değil mi? Ve sen virüse yakalansan belki ölmezsin ama sen taşıyıcı olarak astım hastası birini hasta edip öldürebilirsin.
Sen günde bir degistirilen sürekli dokunulan maskelerin seni virüsten koruduğuna inaniyorsan ben bir şey diyemem sana.Kanser hastalarının neden maske kullandığını biliyorum en yakın arkadaşım kanserden vefat etti yeni.Daha demin hastalıktan koruması için değil yayma diye takıyorsun diyordun tamam o halde bu kanser hastaları insan değil mi normal zamanda da taksaydik.İlaveten astım hastaları gripten de olebiliyor ve sırf astım hastalarını korumak adına maske takıp evlere kapanıp bağışıklığimi neden dusureyim ben?Evde takılanlar evden çıkmayanlar daha şiddetli geçiriyor bu hastalığı biraz araştırma yaparsan görürsün.Maske korku verir şu an maske ile korkutmak aşıya bağımlı kılmak istiyorlar ve maşallah Türkiye'de süvarileri çok.Almanyada asi karşıtları çıktı kardeşi Avusturya'da ise yok uyuyor onlar.Mart ayından beri influenza vakası bildirilmiyor ne oldu bu gribe ucmağa mi vardı?Grip diye hastalık kalmadı önüne gelene Corona deyip otopsi bile yapmıyorlar.Hidroksilinin hiçbir faydası yok bu hastalıkta sabah 8 akşam 8 adet arkadaşımin babasına verildi kullandırmadi adam turp gibi annesi kullanmış biraz kadın kötü oldu  ilacı kesip kekik içir d vitamini desteği al dedim şu an turp gibi ve bunun gibi birçok örnek var.Dayim coronadan öldü öyle dediler,yalan tedavi prosedürunden oldu kalbi vardı 8 hap atmış adam sabah akşam 16 hap ediyor.Bana gelip o hapların miligrami düşük ondan öyle atıyorlar diyenler olabilir ama o miligram dozajinin öyle yapılmasının sebebi etki yan etki mevzusu zsten.Yani ben maske konusunda sana bir deney sonucu attım daha kapsamlisini yap ya da bul bana göster.Mehmet ceyhanin ağzıyla konuşma burada ve kimseye de korku pompalamayin insanların psikolojisi bozuldu.Unutma korku hastalıktan daha öldürücüdür.He son olarak ben kimseyi öldürmem dünyada sayısız virüs var bunlar sana gram etki etmez ama sen eskiden beri kim bilir kaç kişiye bunları tasidin öldürdün?Solunum virüsü ve yoğun bakım oranlarına bak bakalım ne kadar bulaşıcı hastalık varmış eskiden.Bu argüman çok saçma ve gereksiz insanlara katil muamelesi yapmayı bırakın.Su an dünya nufusu 7 milyar ve bunun azaltılması gerekiyor diyor adamlar ben demiyorum bunu bunların başında da Bill Gates var şu an asi buldum diyen en büyük iki şirket Bill Gatesle bağlantılı hepsine ortak ve biri %90 diğeri %95 diyor sanki kupon dolduruyorlar.Bize öğretilen her şey gercek değil dostum bana şimdi komplo teorisyeni de diyebilirsin.Umarim doğrular ortaya çıktığında burada olursun gerceklerin er geç ortaya çıkmak gibi güzel bir özelliği vardır çünkü :) Benim maskeye dair düşüncelerim bunlar senin düşüncelerini de gördük okuyan arkadaşlardan da ikimiz gibi düşünenler vardır muhtemelen senin gibi düşünenler daha fazladır çünkü şu an korku pompalıyorlar ama sağlık olsun selametle

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2020, 16:25:01 »
Mesela sen koronasin ben degilim. Senin maske takman gerek. Sen maske takmiyorsan ve ben takiyorsam pek bir koruyuculugu yok. Yani korona olan kisinin maske takmasi gerek.. he herkes takarsa maske kimin korona oldugunu bilmesekte koruyuculuk saglar
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2020, 16:29:31 »
Mesela sen koronasin ben degilim. Senin maske takman gerek. Sen maske takmiyorsan ve ben takiyorsam pek bir koruyuculugu yok. Yani korona olan kisinin maske takmasi gerek.. he herkes takarsa maske kimin korona oldugunu bilmesekte koruyuculuk saglar
Kanser hastaları kemoterapi aldığı için bagisikligi düşük diyor doğru söylüyor ama kanser hastaları maske takarken biz niye takmıyoruz çünkü korunması gereken onlar.Ayni şekilde kronik astımı bronsiti olan birinin bunu bilmeme ihtimali yok korunmak isteyen taksın sorun değil kimseye niye maske takıyorsun demeyiz ama bu maske olayını din iman vatan millet sakarya mevzusuna çevirmek saçmalıktır.İsvecte marketlerde bile takılmıyor bu maskeler ve orada yaşayan arkadaşlarıma daha hiçbir hastalık bulaşmadi çevrelerinde de durum böyle.Ben de başta korku medyasına kanacak gibi oldum ama Allahtan sorgulama yetimi yitirecek kadar kapılmadim bu akıma.Maskeye mikroskopla baksalar ellerine almayacaklar ama maske takıyorlar.Maske hastalıktan korur belki ama kansere de sebebiyet verir ve üzerinde her türlü bakteri ve viruse de misafirlik yapar hem de seve seve :)

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2020, 16:33:11 »
Aynen zaten butun dunya mal, doktorlar saglik calisannlari hepsi mal, dunya saglik orgutu, cdc hepsi cahil maske takilir mi ya! Maske mi kurtaracak bizi virusten!
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2020, 16:44:34 »
Aynen zaten butun dunya mal, doktorlar saglik calisannlari hepsi mal, dunya saglik orgutu, cdc hepsi cahil maske takilir mi ya! Maske mi kurtaracak bizi virusten!
Dünya sağlık örgütü diyor bana :) doktorlar emir kulu ne denirse o maske takma diyen doktorlarda var mal mi bunlar?Maske seni virüsten kurtarmaz.Bunlari yazınca çok bildiğini falan sanıyorsun ama bilmen gereken tek şey su:Senin canının hiçbir değeri yok ne dünya için ne dünya sağlık örgütü için seni düşünüp tek bir adım dahi attıklarına inanıyorsan geçmiş olsun bir şey diyemem :) Zaman gerek sadece Zaman o yüzden bu iletiye yanıt verme ve bekle zamanı geldiğinde kim haklı çıkarsa o yanıt versin tamam mı :)

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2020, 16:58:47 »
https://mobile.twitter.com/TurkishIndy/status/1329152186610290688
Bakan beyin dünkü konuşması.6 haftadır influenza yok çünkü bu dönemin yeni gribi covid ve maskeyle ilgili sondaki söyleme dikkat.
Risk gruplari maske takıp kendini korusun diğer insanlar normal yaşantısına devam etsin muhtemelen yakinda maske yasakları kaldirilacak,korku pompalasi kesilirse hastaneler de yoğunluk azalacak.İnsallah en yakın zamanda maske takma zorunluluğuna ve eğitime ara verilmesi saçmalığına son verilir.

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2020, 17:04:20 »
salgının başında herkes diyodu zaten maskenin hiç bi önemi yok birden 1 numaralı tedbir unsuru oldu.
Üstüne üstlük nefes aldığında ciğerde biriken onlarca küf bakteri ile faranjit vs hastalığın sebebi.
Özellikle uzun süre kullanımlar kesinlikle tehlikeli. Kalabalık içinde kısa süreli durumlarda kullanmalı bence gerçi kalabalıkta maske de kurtarmaz seni.

Neron

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2020, 17:06:55 »
https://mobile.twitter.com/TurkishIndy/status/1329152186610290688
Bakan beyin dünkü konuşması.6 haftadır influenza yok çünkü bu dönemin yeni gribi covid ve maskeyle ilgili sondaki söyleme dikkat.
Risk gruplari maske takıp kendini korusun diğer insanlar normal yaşantısına devam etsin muhtemelen yakinda maske yasakları kaldirilacak,korku pompalasi kesilirse hastaneler de yoğunluk azalacak.İnsallah en yakın zamanda maske takma zorunluluğuna ve eğitime ara verilmesi saçmalığına son verilir.
Yer mi Anadolu cocuğu bu korku pompalarını yürü be salvador 🏇

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2020, 17:11:05 »
Yer mi Anadolu cocuğu bu korku pompalarını yürü be salvador 🏇

Ciddi bir konuda dalga geçer gibi yazmana gerek yok dostum :) Aynı fikirde değilsen fikrini belirt.Asker arkadaşin değilim

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 19 Kasım 2020, 17:14:56 »
salgının başında herkes diyodu zaten maskenin hiç bi önemi yok birden 1 numaralı tedbir unsuru oldu.
Üstüne üstlük nefes aldığında ciğerde biriken onlarca küf bakteri ile faranjit vs hastalığın sebebi.
Özellikle uzun süre kullanımlar kesinlikle tehlikeli. Kalabalık içinde kısa süreli durumlarda kullanmalı bence gerçi kalabalıkta maske de kurtarmaz seni.
Aynen bir araştırma sonucunu paylaşıyoruz maşallah hepsi alim, kimisi eğlence merkezinde sanıyor kendi çapında espri yapıyor.Ben bir arastirma sonucunu attım paylaştığım şeyler içinde kimseye hesap verecek değilim ,tartışmak için acsaydim gelen anlamsız tepkilerin bir anlamı olurdu belki.Maske takılmalı mi takilmamali mı gibisinden bir soru sormadim

Facebook Twitter Instagram