Arkadaşalar tekrardan selamlar yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Konuyu açtığımda detaylı anlatım yapacağımı yazmıstım ekim günü ve sonrasını merak eden arkadaşlar için anlatmaya çalışacağım.
12.11.2020 günü Serkan Aygın klinikten Eda hanımla iletişime geçtik, whatsapp üzerinden fotolarımı yolladım Serkan bey 3400 greftlik bir ekim önerdi 16.11.2020 pazartesi tarihinde muayene ve akabinde operasyon için tarih verdi. Muayeneye gittiğimde saçlarımı inceledi ve 4000 greftlik bir ekimin daha iyi olacağını belirtti, ön çizgimi çizdi, ödemeyi aldı, ilaçları ve bakım ürünlerini teslim etti kan alımı için Burcu hanımı çağırdı.
Klinikten verdikleri ürünler şu şekilde şampuan, bakım onarım losyonu , zeytinyağlı bir solüsyon , antibiyotik , ödem söktürücü , ağrı kesici , şişme yastık , yastık koruyucu ped ve şapka.
Kan alımında ise parmaktan bir damla kan alıp 3 tane test yapıyorlar biri covid testi diğer ikisini sormadım.
Daha sonra saat 13.00 civarı ekim yapılacak bir hasta arkadaşım ile özel araçla şişliden Koç üniversitesi hastanesine götürüldük. Orada hasta girişimiz yapıldıktan sonra ameliyat katına çıktık üzerimiz değiştirildi saçlar kesildi fotoğraflar çekildi ve nihayet operasyon odasına girdik. Her aşamada herkes çok ilgili ve alakalıydı.
Operasyondan önce rahatlamamız için bir tane xanax hap veriyorlar daha sonra anestesi uzmanı gelip tansiyon ölçüyor damar yolu açılıyor ve anestezi veriyorlar. Anestezi etkisini göstermeye başladığı zaman donör bölgesine uyuşturu iğne yapılmaya başlanıyor yaklaşık 30 iğne yapıldı yapıldı galiba katlanılmayacak bir acı değil ama iğneleri hissetmedim de diyemem.
İğneler yapıldıktan sonra Serkan hoca tekrar geldi ve Cüneyt Hocayla tekrardan çizgileri belirleyip operasyon planı yaptılar. Sonra yüz üstü donör alımı için uzandım bu işlem yaklaşık 2.5 saat sürdü acı hissettiğim zaman söyledim tekrar iğne vurup uyuşturdular, rahat ve acısız geçti diyebilirim.
Saçlar alındıktan sonra sırt üstü yatırıldım ekim bölgesine yaklaşık 30 iğne vuruldu ve Cüneyt hoca gelip kanal açma işlemine başladı bu işlemde yaklaşık 1 saat sürdü.Yine acı hissettiğimde söyledim ve local anestesi yaptılar iğne vurarak. Bu arada tek tek açılan tüm delikleri hissediyorsunuz ama acı yok.
Kanallar açıldıktan sonra ekim yapacak ekip geliyor bizim ekip 3 kişiydi 1 kişi sol yana 1 kişi sağ yana ve 1 kişide tepeye ekim yapmaya başladılar. Kalabalık ekibin işemi hızlandırmak ve en kısa zamanda saçları ekim bölgesine yerleştirmek açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ekim işlemi de yaklaşık 2.5 saat sürdü ve operasyon tamamlandı.Fotoğraflar çekildi Serkan hocaya yollandı okay alındıktan sonra üst kata yemek yemeğe çıkardılar ve ilk antibiyotiği orada aldım Tuğçe hanım ilaçları nasıl kullanacağımı anlattı geldiğim araçla beni tekrar şişliye gönderdiler.
Operasyonun başından sonuna ilgi alaka çok güzeldi özellikle Cüney bey sürekli operasyonu kontrol etti bir ihtiyaç ve isteğimin olup olmadığını sordu ve en önemlisi her aşamada yaptıkları işlem ve saçlarımın durumu konusunda beni bilgilendirdi. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Saat 13.30 da başlayan operasyon fue yöntemiyle yapıldı saat 20.00 civarı bitti fiyat olarak da 10.000 tl ödedim.