Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi Videosu ! Nasıl Olmuş ?  (Okunma sayısı 2479 defa)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Genetik Saç Dökülmesi Videosu ! Nasıl Olmuş ?
« : 16 Kasım 2020, 19:38:16 »
"Minoxidil okulu dondurmak gibidir" Sevgili arkadaşlar, bugün genetik saç dökülmesinin çözümlerini biraz daha detaylı anlatmaya çalıştım

Sizce video nasıl olmuş ?

Execuvite

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi Videosu ! Nasıl Olmuş ?
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2020, 22:51:49 »
Normalde yazmazdım , çünkü bu konular tartışmalar forumda kısır döngü haline geldi. Minoxidil+ finasterid+dutasterid dahil hepsi bir nevi dökülmeyi ötelemeye yönelik tedavilerdir.  Kullanıcılar finasterid bıraktıktan sonrada dökülme eski haline dönebilir kazandığı saçları kaybedebilir sadece minoxidil üzerinden okulu dondurma benzetme yapmanız bana göre pek münasip olmamış.

Minoxidil gelmiş geçmiş en iyi saç tedavi yöntemidir bana göre. Sadece %5 minoxidil ile fayda göremeyen kişiler tedavilerine majistral reçeteler ile devam etmeleri çok daha faydalı olucaktır. Genellikle majistral reçeteli minoxidili asırı agresif yaşayan insanlara tavsiye ediyor saç konusunda çok bilgili olan dermatologlar.

Son olarak yaptığım gördüğüm araştırmalarda finasterid + dutasterid tedavisi çok ama çok ağır bir tedavi formasyonu kullanan insanlar olabilir saygı duyarım kendi tercihleri ama vücudun neredeyse ana faktoru olan DHT hormonunu %60 -90 seviyesinde baskilamak ve üstüne bundan yan etki görmediğini soylemek baya bir komik geliyor bana.  Çok ama çok güzel bir benzetme bu ilaçlar Rus ruleti resmen .

Bu ilaçlar tehlikeli çok çok sınırda olmadıginiz sürece kullanilmaması taraftarıyım karaciğeri olmak üzere beyin vs gibi organları aşırı yıpratıyor.

Kendim 8 aydır saf minoxidil+azaleik asit kullanıyorum nw1 serisine geldim . Bu süre zarfinda döngü vs görmedim .

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 16 Kasım 2020, 23:39:58 »
Normalde yazmazdım , çünkü bu konular tartışmalar forumda kısır döngü haline geldi. Minoxidil+ finasterid+dutasterid dahil hepsi bir nevi dökülmeyi ötelemeye yönelik tedavilerdir.  Kullanıcılar finasterid bıraktıktan sonrada dökülme eski haline dönebilir kazandığı saçları kaybedebilir sadece minoxidil üzerinden okulu dondurma benzetme yapmanız bana göre pek münasip olmamış.

Minoxidil gelmiş geçmiş en iyi saç tedavi yöntemidir bana göre. Sadece %5 minoxidil ile fayda göremeyen kişiler tedavilerine majistral reçeteler ile devam etmeleri çok daha faydalı olucaktır. Genellikle majistral reçeteli minoxidili asırı agresif yaşayan insanlara tavsiye ediyor saç konusunda çok bilgili olan dermatologlar.

Son olarak yaptığım gördüğüm araştırmalarda finasterid + dutasterid tedavisi çok ama çok ağır bir tedavi formasyonu kullanan insanlar olabilir saygı duyarım kendi tercihleri ama vücudun neredeyse ana faktoru olan DHT hormonunu %60 -90 seviyesinde baskilamak ve üstüne bundan yan etki görmediğini soylemek baya bir komik geliyor bana.  Çok ama çok güzel bir benzetme bu ilaçlar Rus ruleti resmen .

Bu ilaçlar tehlikeli çok çok sınırda olmadıginiz sürece kullanilmaması taraftarıyım karaciğeri olmak üzere beyin vs gibi organları aşırı yıpratıyor.

Kendim 8 aydır saf minoxidil+azaleik asit kullanıyorum nw1 serisine geldim . Bu süre zarfinda döngü vs görmedim .

kesinlikle bence de rus ruleti. görmeyen illa ki vardır. ama bu 2 yıl sonra bir anda bir sıkıntı çıkarmayacağı anlamına da gelmez ayrıca.
bu arada 8 ay da hiç minoxidil+azaleik asit kullanımına ara verdiğiniz oldu mu ? 1-2 aylık bir ara verseniz acaba nasıl bir geri tepki alırsınız merak etmedim değil. ayrıca kullanmadan öncesi ve sonrası foto varsa süper olur hocam.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 16 Kasım 2020, 23:44:56 »
kesinlikle bence de rus ruleti. görmeyen illa ki vardır. ama bu 2 yıl sonra bir anda bir sıkıntı çıkarmayacağı anlamına da gelmez ayrıca.
bu arada 8 ay da hiç minoxidil+azaleik asit kullanımına ara verdiğiniz oldu mu ? 1-2 aylık bir ara verseniz acaba nasıl bir geri tepki alırsınız merak etmedim değil. ayrıca kullanmadan öncesi ve sonrası foto varsa süper olur hocam.

Minoxidil başlanıp birakilicak bir tedavi değil hocam şakası olmaz çünkü o hatayı bir kere yaptim hafta sonlari bazen kullanmadım bazen 3 gün kullanmadım resim var özelden atarım konu kirlenmesin hocam. Geri tepki olarak şakaklarda ki saçlar tekrar geri giderdi tekrar nw2.5 seviyesine gelirdim.

O yüzden riske gerek yok

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 16 Kasım 2020, 23:50:46 »
Minoxidil başlanıp birakilicak bir tedavi değil hocam şakası olmaz çünkü o hatayı bir kere yaptim hafta sonlari bazen kullanmadım bazen 3 gün kullanmadım resim var özelden atarım konu kirlenmesin hocam. Geri tepki olarak şakaklarda ki saçlar tekrar geri giderdi tekrar nw2.5 seviyesine gelirdim.

O yüzden riske gerek yok

minoxun kötü yanı da bu zaten. bir ömür kendine bağlıyor insanı.
sizin şansınız henüz döngüye girmemiş olmanız.
bir arkadaş yazmıştı, aylarca kullanıp güzel bir sonuç almış sonrasında bir iş seyahatinde yanına almayı unutmuş ve çok kısa bir süre de kazandırdığından çok daha fazlasını götürmüş ve son çare ekim yaptırmıştı.
ayrıca duydugum kadarıyla kalp krizine bile yol açıyormuş. o açıdan dikkatli olmanızı öneririm.
gerçi biliyosunuzdur gayet bilinçli şekilde araştırmışsınızdır ancak kalp bu şakaya gelmez hatırlatmak istedim.
son olarak merak ettim açıkcası fotoyu paylasabilirsiniz özelden. gerçi burdan paylassanız da bence bi sorun olmaz sonucta hepimizin derdi saç herkes görsün eğer sizin icin de bi sakıncası yoksa. ama özelden atarım diyosanız da bekliyorum.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 16 Kasım 2020, 23:58:32 »
minoxun kötü yanı da bu zaten. bir ömür kendine bağlıyor insanı.
sizin şansınız henüz döngüye girmemiş olmanız.
bir arkadaş yazmıştı, aylarca kullanıp güzel bir sonuç almış sonrasında bir iş seyahatinde yanına almayı unutmuş ve çok kısa bir süre de kazandırdığından çok daha fazlasını götürmüş ve son çare ekim yaptırmıştı.
ayrıca duydugum kadarıyla kalp krizine bile yol açıyormuş. o açıdan dikkatli olmanızı öneririm.
gerçi biliyosunuzdur gayet bilinçli şekilde araştırmışsınızdır ancak kalp bu şakaya gelmez hatırlatmak istedim.
son olarak merak ettim açıkcası fotoyu paylasabilirsiniz özelden. gerçi burdan paylassanız da bence bi sorun olmaz sonucta hepimizin derdi saç herkes görsün eğer sizin icin de bi sakıncası yoksa. ama özelden atarım diyosanız da bekliyorum.

Bütün tedaviler kendine bağlar hocam finasterid de öyle , en azından minoxun böyle dht baskılama gibi yan etkisi yok  . Minoxidil yorgunken herhangi bir spor aktivitesinden sonra kullanılmamalı hocam , onun dışında minoxidilin yan etkisi görmedim şimdilik kaşıntı vs sanki saçıma su vuruyorum kuruyor çok mennunum inşallah 3-4 sene böyle devam eder.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2020, 06:41:26 »

Azaleik aşırı minoksidilin içine mi katıyorsun? Saf minoksidili ve azaleik aşırı nereden temin ediyorsun?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2020, 06:43:14 »

O yüzden riske gerek yok

2- 3 gün ara verdiğin için mi saçlar geri gitti? Ben haftada 5 gün kullandım uzun süre şimdi ise gün aşırı yani iki günde bir kullanmaya başladım. Sence bu hata mı?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 17 Kasım 2020, 10:40:27 »
2- 3 gün ara verdiğin için mi saçlar geri gitti? Ben haftada 5 gün kullandım uzun süre şimdi ise gün aşırı yani iki günde bir kullanmaya başladım. Sence bu hata mı?

Azaleik asit ve minoxidil herkesin temin edecegi ürünler değil o yüzden bu konuda soruları cevaplamak istemiyorum.

2-3 gün ara verdiğim için saçlar gitmedi ben bıraktigim için hocam saçlar gitti, ben şuan minoxidil seruvenimde bazen haftada 4 gün kullandım bazen 5 gün kullandım çoğu zaman haftada 6 gün kullanıyorum pazar günleri kullanmıyorum .

8 aylık sürecimde saçlarımda %80 e yakın artış kalite var tarak girmiyor neredeyse lise yıllarıma döndüm sayılır.

Sen iki günde bir kullanıyorsun bilemiyorum  ne desem yalan olur. 

« Son Düzenleme: 17 Kasım 2020, 10:55:06 Gönderen: Execuvite »

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2020, 12:26:15 »

Minoxidil dökülmeyi ötelenmeye yönelik bir şey değil bu nereden çıkıyor bilmiyorum saç çıkarmaya yönelik bir etken madde, androjenler üzerinde etkisi olmayan hiçbir ürün ya da etken madde saç dökülmesini durdurmak ya da ötelemek adına iş yapmaz. Sizinde dökülmeniz aynen devam ediyor (eğer varsa ya da agresifse) sadece dökülen yerlerde yeniden uyarma yaptığınız için sanki dökülmüyormuş gibi oluyor ama saçlar halen androjen etkisi altında bunun ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz eğer agresifleşirse gerileme başlayacak. Ve evet minoxidil de bırakılsa
Diğer etkenlerde bırakılsa dökülme devam edecek ama olay o değil olay, ben dutasterid ile finasterid arasında geçiş yapabiliyorken (dökülme aynı seviyede ise) minoxidil ile stemoksidin arasında geçiş yapamıyorum çünkü minoxidil’in çalışma mekanizması bilinmiyor ve minoxidil eğer tek başına kullanılıyorsa eğer bırakılırsa, zaten androjen etkisi altında olan saçlar uyarılmayı da bırakıldığında bazen 1 ay gibi kısa bir sürede dökülürken, anti androjenlerde bu süre çok daha uzundur bu da AGA’nın nedenini ortadan kaldırma durumu ile alakalıdır.

Topikal ya da oral eğer agresif AGA’yı uzun süre durdurmak istiyorsa kişi anti-androjen kullanımı zorunludur üzgünüm ama gerçekler bunlar, bende isterim sadece minoxidil süreyim kafama uzun süre saçlarım bende kalsın ama 17 yaşında agresif saç dökülmesi yaşayan bir insan için bu mümkün değil.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2020, 12:36:16 Gönderen: Androjen Pataklayan »
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Keloks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 28 Mayıs 2021, 15:34:05 »
Anti androjen derken finasterid dutasterid mi

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2021, 22:40:22 »
Anti androjen derken finasterid dutasterid mi

İkisi de antiandrojen. DHT baskılama seviyeleri farklı ama.

Facebook Twitter Instagram