Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşındayım.22 yaşından beri hafif düzeyde saç dökülmem vardı.Şakaklardan çok az açılmalar başlamıştı.Yaz mevsiminde korona oldum.İçtiğim ilaçlardan mı yoksa aşırı stresten mi saçım yanlardan iyice açılmaya başladı.Anne tarafında dayımda dedemde sıkıntı yok hepsinde saç var.Fakat babamda verteks bölgesi haricinde dökülme var kafanın ön tarafı kel amcalarımda öyle.35 yaşından sonra dökülmüş onun saçları.Eskiden kimse saçın dökülmüş falan demezdi şimdi herkes söylemeye başlayınca moralim bozuldu.Saçı 3 e vurdum.doktora gittim.Kan testlerinde biotinim(h vitamini)azcık eksik çıktı yani 250 olması gerekirken 235 çıktı.diğer kan değerleri normal.Doktor biotin hapı verdi 5000mg.Malesef sende genetik dökülme var dedi.Andruvium sprey almamı ve açıklık olan yerlere sıkmamı söyledi.Bide şampuanı değiş dedi.Biotin hapını kullanmaya başladım.Şimdilik azda olsa dökülmeleri azalttı ama elimi saça atınca 1-2 tel geliyor.Özellikle saçımı yıkarken,argan yağı zeytinyağı bakımı yaparken ve su deyince 30-35 tel elime geliyor.Sabah kalktığımda yastığa bakınca 2-3 tel ancak dökülüyor.Spreyi henüz araştırıp kullanmaya başlamadım haftaya alıcam.Şampuanımıda değiştim clearı bıraktım.bioblas siyah sarımsaklı şampuanı kullanmaya başladım.Ayrıca saçıma önceden hep fön çekerdim şimdi sadece tarıyorum.Psikolojimi bozdu bu saç işi zor bir durum.Eskiden çok güzel saçlarım vardı ve daha 23 yaşındayım.Sizce ne yapmalıyım açıklık olan yerleri ektirmeli miyim?Bana önerebileceğiniz tedavi yöntemleri var mı çok bilgisizim bu konuda lütfen yardımcı olun.