Finasterid veya Proscar ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim ...
Yaklaşık 7 aydır duzenli kullanıyorum , çok daha önce de 4-5 ay kullanıp bırakmıştım...
İlaçın olumlu etkileri ,
Saç çıkarmıyor fakat saç kalınlaştırıyor . İncelen dökülmeye başlamıs olan bölgelerdeki saçlar kalınlaşıyor.. Saç görüntüsü gürleşiyor gerçekten ve dökülecek saçın dökülmesi öteliyor..
Geçenlerde bir büyüğüm prostat ameliyatı oldu .. Ameliyatı yapan ünlü üroloğa sordum .. Adam profesor bu arada. Hocam dedim saç için Proscar kullanıyorum dörde bölüp hergün yaklaşık 1- 1,25 mg alıyorum , ne dersiniz dedim .. Hoca net konuştu , saç üzerinde çok olumlu etkileri var dedi . Fakat ilaç prostat büyümesi için recete edilen bir ilaç normalde dedi .. 1 mg alındığında bile libido üzerinde negatif etkileri vardır ve bu kişiden kişiye cinsel hayatının aktifliğine göre değişir dedi.. Cinsel hayatı çok aktif olmayan biri bu etkiyi çok hissetmez dedi...
Bendeki olumsuz etkiler yan etkiler ;
Libido yerlerde , cinsel hayatımı kesinlikle olumsuz etkiliyor . Ereksiyon problemi ve isteksizlik ve zevk almama problemi kesin var. Sabah ereksiyonu yok veya ender.. Sperm miktarında ciddi düşüş.. Cinsel hayat 6 aydır çok durgun .
Depresyon yaptı mı yapmadı mı tam anlayamadım , belki biraz sıkıntı ve boşluk hissi vermiş olabilir .
Özet ;
Şu aralar yan etkilerden kurtulmak için hapı daha kucuk parcalara kırıyorum ve 0,5mg civarı alıyorum .. Yan etkilerde bir duzelme henuz olmadı..
İki ucu boklu değnek . Muhteşem etkileri olan bir ilaç , bizzat deneyimledim olumlu etkileri .. Ama bizzat olumsuz etkilerini de deneyimledim yaşadım ve yaşıyorum
. 1 yıl dayanmak istiyorum . 1 yılın sonunda bırakacağım sanırım..
Forumda goruyorum bu ilacın yan etkisi hiç yok falan diyorlar , placebo falan diyenler de var ... İlacın yan etkileri var bazı kişiler az hissediyor bazıları çok hissediyor .. Olay budur...