Grip başka bir şey. Adı dahi bilinmeyen virüsler var yıllardır ne yeni tipi ? bu virüsün ölüm oranı belli bilimsel olarak en yaşlı grupta bile hayatta kalma oranı %94 iken (CDC verileri) bunun on katı daha fazla insan öldüren virüslere yakalansa dahi ölmeyecek miydi yani bu insanlar ? Kaldı ki kullanılan testlerde PCR testi, mucidinin dahi “Virüsü tespit etmek için kullanılamaz” dediği bir test. Bu da demek oluyor ki genetik benzerliği olan diğer adını bilinmeyen virüslerle Koronavirüsünü karıştırabilir veya tam tersi olabilir. Tedavi(!)lere hiç değinmiyorum bile.
Bu bilgiler benim kendi uydurduğum değil çeşitli bağımsız doktor ve bilimsel kaynaklardan toparladığım bilgilerdir.
Grip yani inflüenza başka bir şey evet. Adı dahi bilinmeyen virüsler var doğru. İşte adı bile bilinmeyen bu virüslerden bir tanesi artık maalesef bildiğimiz covid 19, yeni tip korona virüs. daha önce sars ve mers de koronavirüs idi.
Bu ayrımı yaptıktan sonra konuya gelecek olursak, sizin örneğini verdiğiniz istatistiklerde doğru olabilir, çoğu kişi ayakta en fazla dinlenerek atlatıyor, aseptomatikleri saymıyorum bile. Zaten aksi olsa who verilerine göre saptanmış 55 milyon vakanın ölmesi lazımdı.
Sizin söylemek istediğiniz bu virüsün öldürücülüğü çok az, %94 hayatta kalınıyor ve büyütülecek bir şey değil. Evet bu virüs psikolojiyi bozma derecesinde korkulacak, kapılardan, pencerelerden gelip yakaladığını öldüren bir virüs değil. Ancak hiç bir sağlık problemi olmayan insanı ölüme götüren veya ölümden döndüren, tam aksi kronik rahatsızlığı ve yaşı ilerlemiş olmasına rağmen iyileşen, bağışıklığı tam gelişmemiş çocuklarda belirti bile göstermeyen ne yapacağı belli olmayan bir virüse de bu kadar rahat olunmaması gerekir.
Covid 19 u hiç ortaya çıkmamış sayalım, bu virüsten entübe olmuş, oksijen desteği alan bir hasta evinde ıhlamur içerek hastalığını atlatacaktı. yada kutu kutu hap içmeyecekti.
who ya göre her yıl saptanmış bildiğimiz grip kaynaklı ölüm sayısı 300-600 bin civarı. şu an itibari ile covid 19 kaynaklı ölüm sayısı 1.324 bin...
pcr testi evet tam sonuç vermiyor deniliyor ama daha yıl sonu gelmeden ölüm oranı 2 katı...
edit; bende uzman değilim görüşlerim sadece beni bağlar. veriler internette edindiğim bilgilerdir.