Arkadaşlar herkese merhaba,
Saç dökülmem 14 yaşında başladı, 20 yaşıma kadar nw 1-1.5 kaldım diyebilirim. 20 yaşımda roaccutane kullandım 2 ay, kullandığım süre boyunca dökülme olmadı fakat sonrasında dökülme başladı. 1-2 yıl içinde nw3’e kadar geriledim. Şakakların açık olmasına alışmışken geçen sene tepenin açıldığını farkettim, geçen yaz ise 3’e vurduğumda açıklık beni baya bi etkiledi. Yıllardır döküldüğü için umursamamaya başlamıştım fakat saçın seyreldiğini görmek insanı bitiriyor. Doktora gittim fakat gitme sebebim kaşını ve yağlanmaydı, konazol verdi onu 1 ay kullandıktan sonra tamamen geçti ve dökülme aşırı düzeyde azaldı. Kutusunda düzenli kullanmak önerilmediği için ben de sorunum geçince bıraktım. Bıraktığım gibi dökülmeler başladı, o zamanlar bu forumu keşfettim ve öğrendim ki ketokonazolun anti androjen etkisi de var. Sürekli kullanmaya karar verdim ve oral olarak da xpecia almaya başladım. Şu an xpeciayı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, ketoral kremi ise 1 haftadır. Gelişmeleri hem kendim göreyim, hem de belki sorusu olan olursa size göstereyim diye düzenli olarak ekleyeceğim. Umarım ciddi bir farklılık olur çünkü 22 yaşında olduğum için fin veya dutas kullanmayı henüz düşünmüyorum. Herkese iyi akşamlar.