Gönderen Konu: Mevsimsel dökülmeyi ,yağlanmayı ve seboreik dermatiti bitiren yöntem  (Okunma sayısı 3987 defa)

Spencer

• Hero Member
güncel  :)
mevsimi geldi sonuçta yalnız daha güzel bir yöntem buldum bunuda forumda yazan bir arkdaşın sayesinde daha doğrusu buldum diyelim.
aleo vera yapraklarının içindeki jel çok işe yarıyor arkadaşlar mutlaka deneyin haftada bir jeli kafanıza sürüp yarım saat bekleyip yıkayın saç derisini inanılmaz rahatlatıyor kepek ,sebore ve kaşıntı kısa sürede yok oluyor mutlaka deneyin hatta yağlanmayıda bitiriyor diyebilirim.

Aloe Vera jelini tüm kafamıza yetecek kadar nasıl sürelim? Bunun için kaç bitki gerekiyor? Ve sürekli nasıl temin edeceğiz bunu?

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Aloe Vera jelini tüm kafamıza yetecek kadar nasıl sürelim? Bunun için kaç bitki gerekiyor? Ve sürekli nasıl temin edeceğiz bunu?

Ben de merak ettim açıkçası. Çok maliyetli olur.

monsieurvincent

• Full Member

hocam bir tane aleovera al çok ufak olmasın aşırı büyüğe de gerek yok, büyük bir saksıya dik  güzel güneş alan bir yere koy soğukta da bırakma , deli gibi yavru veren bir bitki , yerine alışsın birkaç ayda tüm saksıyı yeni aleoverayla doldurursun millete dağıtmaya başlarsın

ben de bir ara sürdüm kırılan yapraklarını ama egzamama pek çözüm bulamadım, düzenli yapmadım belki de doğru uygulamadım , 
o yüzden etkisizdir demeyeceğim denemekte fayda var , egzamaya iyi gelmese bile cilde diğer konularda faydası olabilir.

Erolkara

• Sr. Member
hocam bir tane aleovera al çok ufak olmasın aşırı büyüğe de gerek yok, büyük bir saksıya dik  güzel güneş alan bir yere koy soğukta da bırakma , deli gibi yavru veren bir bitki , yerine alışsın birkaç ayda tüm saksıyı yeni aleoverayla doldurursun millete dağıtmaya başlarsın

ben de bir ara sürdüm kırılan yapraklarını ama egzamama pek çözüm bulamadım, düzenli yapmadım belki de doğru uygulamadım , 
o yüzden etkisizdir demeyeceğim denemekte fayda var , egzamaya iyi gelmese bile cilde diğer konularda faydası olabilir.

Biraz bol sürmen gerekirdi birde tabi bir sefer sürmekten bir şey olmaz en az haftada bir kaç kes yapınca fark hemen kendini göstermeye başlıyor.
Yalnız aleo vera saksısı dar ve uzun olmalı birde güneş kesinlikle görmemeli ,öbür konularda yazdıklarına katılıyorum .çiçekçilerden iki tane küçük saksıda aleo vera alıp dar ve uzun iki saksıya aktararak üç beş ay sonra sınırsız kullanabileceğiniz kadar yaprak olur.
Aloe vera büyütmenin püf noktası saksı dar olacak,direkt güneş ışığı asla görmeyecek ve çok az sulanacak haftada bir falan.

monsieurvincent

• Full Member
Biraz bol sürmen gerekirdi birde tabi bir sefer sürmekten bir şey olmaz en az haftada bir kaç kes yapınca fark hemen kendini göstermeye başlıyor.
Yalnız aleo vera saksısı dar ve uzun olmalı birde güneş kesinlikle görmemeli ,öbür konularda yazdıklarına katılıyorum .çiçekçilerden iki tane küçük saksıda aleo vera alıp dar ve uzun iki saksıya aktararak üç beş ay sonra sınırsız kullanabileceğiniz kadar yaprak olur.
Aloe vera büyütmenin püf noktası saksı dar olacak,direkt güneş ışığı asla görmeyecek ve çok az sulanacak haftada bir falan.

valla hocam biz balkona attık ilk başta biraz karardı ama sonra güneşi dert etmedi ama evin içinde gelişimi yavaş oldu ,   büyükten kastım yeni yavru vermesi için geniş alana sahip olmasını kastettim , bizde bir kök vardı şimdi 2 ince uzun saksı ve 2-3 yuvarlak saksı doldu daha toprak olsa  yavrusu artacak da çıkacak yeri kalmadı :)

Edgar X

• Hero Member
Bende dermatit yok ama arada bende sürüyorum yüzüme gerçekten cilde çok iyi geliyor ,demekki bundan sonra arada saçada süreceğiz  :)

Facebook Twitter Instagram