Arkadaşlar yaklaşık üç aydır kendi denediğim bir yöntemi sizlere anlatmak istiyorum. Bende sebore ve yağlanma özellikle dönüşümlü olarak sürekli şikayet ettiğim bir problemdi.
Bundan üç ay önce forumda madmax nickli arkadaşımıza özelden danıştığımda bana hyaluronik asit maskesi önerdi .ilk başta çok mantıklı gelmemişti ama çoğu yöntemi deneyen biri olarak bunu es geçmeyip denedim ve inanılmaz sonuç aldım.
Sebore bitti ,yağlanmada yok şu sıra Hatta alnım
Seboreden dolayı sürekli soyuluyordu o da geçti.
Haftada bir uyguluyorum iki haftadan fazla ara verirsem sorunlar tekrar başlayacak gibi oluyor kullanınca anında geçiyor problemler.
Yöntem şu şekilde : hyaluronik asit sıvısı internetten alıyorsunuz ve bunu kafa derisini iyice ıslatacak şekilde bir miktar sürüyorsunuz.sonra emilimi artırmak için streç film ile kafanızın üst tarafınızı tamamen kapatıyorsunuz.Ben bu şekilde yapıyorum isterseniz duş bonesi kullanarakta yapabilirsiniz.
Burda amaç hyaluronik asitin etkisini arttırmak çünkü ciltten emilimi çok zor bir madde ancak bu şekilde biraz emilim sağlamak mümkün oluyor.
Bildiğiniz gibi haluronik asit cildi nemlendirmek için kullanılıyor Çoğu yüz maskelerinin içinde var.
Saç deriside aslında nemini kaybettiği ive kuruduğu için sebore ,kepek hatta yağlanöa problemleri oluyor.Kış aylarında bu problemlerin çok olmasının sebebi tesadüf değil.
Yazın tatile gittiğiniz zaman farkındaysanız bu problemler orda muvizevi bir şekilde hemen geçiyor değilmi İşte sebebi saç derisinin güneş,nemli havadan etkilenerek nemini geri kazanması.
Bunun gibi bu yöntemi uygulayarak saç derisini nemlendirmek inanılmaz fark yaratıyor.saçın görüntüsü bile olumlu yönde etkileniyor.
Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar zaten denediğiniz anda inanılmaz fark hissedeceksiniz.kepek,kaşıntı gibi problemlerİ bile Ortadan kaldırıyor.bir kaç arkadaşım denedi onlarda aynı sonuçları aldılar.
Ben watsons mağazasından aldığım yüz maskesinin içindeki hyaluronik asiti kullanıyorum isteyen internetten şişe içinde olanlardan alabilir.
Uygulamayı 15 dk yapmanız yeterli sadece streç film ile yapacaksanız çok sıkı sarmayın çünkü saç yönlerini değilştirip dalgalı hale getirebiliyor geçici olarak.
Mutlaka denemenizi öneririm arkadaşlar özellikle seboreik dermatiti olanlar eminim sonuca müthiş
şaşıracaklar.
Bunun birde hyaluronik asit,çinko ve b6 piridoksal fosfat ile hazırlanan formülü var dermarollerdan sonra uygulanıyor merak edenlere bununla ilgilide sonra bilgi verebilirim.zix losyona benziyor ama farklı olarak hyaluronik asitle hazırlanıyor.