Arkadaşlar merhaba
28.10.2020 tarihinde çorluda saç ekimi işlemi gerçekleştirdim.yaklasık 6 yıldır saç dökümüm devam ediyordu.Saç ekimini özellikle ilk aylarda ki kötü görüntü yüzünden hiç düşünmemiştim fakat pandemiden dolayı şubata kadar evden calışma gerçekleştireceğimden saç ekimi yaptırmaya karar verdim.Şuanlık süreçte olumsuz bir durumla karşılaşmadım bütün süreçler forumda takip ettiğim kadarıyla olağandır.
Sırasıyla Saç ekimi öncesi,hemen sonrası ve kabuk dökümü sonrası fotografları sızınle paylaşıyorum.Aylık olarak fotoğraf paylaşmayı düşünüyorum.Öncelikle sizlere bir kaç sorum olacaktı fikirleriniz benim için çok önemli.
->Bu forumda ve internette okuduğum bilgilere göre testosteronu dihidrotestosterona çeviren finasterid içeren ürünleri kullanmayı düşünmüyorum.Nedeni ise cok fazla olumsuz etki yaratması.Saç önemli fakat sağlık daha önemli .Bu doğrultuda xpecia almayı dusunuyorum bugun yarın.Xpecia okuduğum makalelerde yan etkısı suana kadar gözlemlenmemiş olsa da forumda yan etkılerı ile karsılasıldıgı yazılmıs.Bıldıgım kadarıyla bu vitamin,xpecia kullanıp ciddi yan etki gören oldu mu?xpecia nın içindekileri okudugumda gunluk almam gereken biotini rahatlıkla aldığım için ayrıca biotin hapına gerek olmadıgını dusunuyorum ayrıca için çinko ve keratin de mevcut.Xpecia ilaç sanki coğu şeyi tam karşılıyor gibi.
->aşağıda linkini bıraktığım videoda Dr.Hamid Aydın Bey saç ekimi sonrası 8 kere prp ve mezoterapi ile saç ekim sonucunu %17 e kadar daha ıyı sonuc verilebileceği belirtmiş.Daha az fire,daha gür ve daha kalın saçlar cıkacağı belirtmiş.Bu tedavileri kullanıp faydasını görmeyen mevcut mudur mudur?.Suan florya da bir guzellık merkezi mezoterapi için 4+4 seklinde 1700 tl fıyat verdı.Sizce prp ve mezoterapi almalı mıyım?
->Son olarak spor olarak powerlifting(ciddi kilolarla bütün sinir sistemi calışması) yapıyorum.2 ay boyunca yapmayı dusunmuyorum.1 ocaktan sonra başlayacağım.Genel olarak spor yaptıgımdan dolayı hergun 600 gram tavuk,6-7 tam yumurta ve bolca yulaf tuketiyorum.Bu 3 ana besinimde ciddi şekilde saçı besleyen vitamınler olduğunu farkettim.Fakat şundan tam emin olamadım.Bilindiği gibi spor yapmak testestoronu artıyıor.Testestorunu artırmak DHT yı attırıyor mu?.Kısacası spor yapmak saç sağlığı için faydası nedir ?
Bunun dısında saç ekimi yaptırdığım uzmanın verdiği biotin ve kreatinli priorin sampuanı kullanacagım.