Usta adamin bu hale gelmesinin nedeninin 4 aylik hareketsizlik olduğunu sanmiyorum. Ki 21 yaşında NW6 seviyesine birden gelmiş arkadaş yani agresif bir kel genetiği var ve büyük bi ihtimal saçları testesterona direk duyarlı.
Tabii ki, zaten bu dört ay yüzünden kötü sonuç aldığını hiç iddia etmedim, dört ay rahatlıkla absorbe edilebilir fakat ben dahil çoğu kişi artık terlemeden, spor yapmadan, oturarak yaşıyor, bunun da saça ancak zararı olduğunu söylemeye, uyarmaya çalıştım. Asıl sorun çoğu kişiye göre bu fakat hala tek bir hormonu suçlamak isteyenler var, olacak.
Sağlıklı düzeyde testesteron saçı dökmez, hatta kalınlaştırır. Günümüzde erkeklerin çoğunun testesteron seviyeleri de yüksek değil, aksine düşük, çünkü beslenme, spor, elektronik aletler yüzünden sağlıklı düzeyde olamıyor, çoğu kişinin saçları düşük testesteron yüzünden dökülüyor. DHT ise testosteronun ağır hali ve inflamasyon olan bölgelerde de salgılanıyor, dikkat edin DHT kafanın üstü hariç her yerde kılları besler, saç çıkarır, fakat sadece üstte farklı bir sonuç veriyor, belki de sorun DHT'de bile değildir.
Arkadaşın hala saçları var, ekilenler güçlenebilir, tabii ki kendi bilir fakat haftada 2 kere 1mm dermastamp ve dermastamp yapmadığı günlerde min kullanması hızlıca işe yarayabileceğini düşünüyorum, bu süreçte her gün 10-20 dakika masaj yapması, beslenme ve en azından yürüyüş gibi bir spor yapması bence uzun vadede çok faydalı olacaktır ama emek ve zaman istiyor. Kaç günde bir, ne kadar baskı ile dermaroller uyguladığını bilmiyorum, belki de doğru denemiş ve faydası olmamıştır ama bence 1-2 sene bile zorlamadan denemekten zarar çıkmaz. Dut kullanır ise gelişim kaydedebilir fakat yaşı genç, ilacı bıraktığı zaman gelişim duracaktır ve çok büyük yan etkiler görme şansı da yok değil, bunu da bilmesi gerekiyor.