Merhaba arkadaşlar ekimimizi yaptırdık hele şükür 😉. Benim tercihim ESMA hamım,SERKAN bey ve DHİ yöntemi oldu.
Öncelikle karar vermemde ,ekim süreci ve sonrası hakkında bilgi edinme konusunda forumun çok katkısı oldu.katkısı olan herkese teşekkürler 😉. Bende sürecimi ekim düşünen arkadaşlara fikir olması açısından paylaşmak istedim.
2günde Ortala 4000 greft 9000 saç teli ekim yapıldı.süreç aşağı yukarı beklediğim gibiydi.baya gergin stresili oluyor insan, ekip gayet güzler yüzlüydü.esma hanım serkan bey ve 2 de yardımcı bayan vardı ekimde.sıkılmadan sorularımı cevapladılar hatta çoğu şeyi ben sormadan söylediler.ekimden süreçten memnunum şuan için ama tabi tutma oranına ve son görüntüye bakıcaz inş sonuç da memnun eder.
İlk gün 9 buçuk gibi klinic te oldum saçları traş etmeyle başladı süreç.herkeste olduğu gibi bende de aneztezi korkusu vardı.ilk gün için çok bi acı hissetmedim.beklediğimden azdı açıkçası ama 2.gün anezteziyi daha fazla hissettim söylemişlerdi zaten ama 2.gün biraz canım yandı bide benim kanım biraz akışkanmış kanama biraz fazla oldu ve buda ekibin işini zorlaştırdığından alım ve ekim süreci biraz uzun sürdü. İlk gün 10 buçuk 11 gibi işleme başladık 2010 greft alındı ortalama 3saat sürdü bi yemek arasından ve ön çizgiyi belirledikten sonra 3 gibide ekime geçtik ve 7 çeyrek gibi bitti.ağrı kesici iğnemizi olduk ve otele geçtim.akşam bi acı sızı hissetmedim.
2.günde 9 buçuk 10 arası başladık işleme gene ortalama 3 saat sürdü alım ekim biraz daha uzun sürdü ve gene 7yi geçerekten ekim bitti.ekim esnasında ödemden be geniş alana ekim yapıldığından dolayı bazı aralarda aneztezi etkisini yitirdi ve iğne girişlerini hafif hissttim bazı yerlere bikaç kere anestezi yapıldı. DHİ ile ekim düşünen arkadaşlara tavsiyem 3000-3500 greft ekimi pek aşmamaları olabilir bu konuda ama benim normalden fazla kanamalı ve ödem biraz daha fazla olduğu için bu konuda şanslı olan arkadaşların daha rahat bir ekimi olabilir.
Kesnlikle çok korkulacak bişey değil bence saç ekimi ama sonrasında sabırlı olmak gerekiyo ben o sürece yeni giriyorum. ektirecek arkadaşlara tavsiyem iyi araştırmaları içleri rahat oturmaları o koltuğa çünkü çoğu şeyden fazla yoruyo o gerginlik ve stres,kesinlikle ekim yaptıracağınız yer ile yüzyüze görüşmeye gidin yapılacak ortamı ve kişileri görün bi tanışlığınız olsun o güveni rahatlığı alabileceğiniz yere ektirin.
Ekimden önce saçla alakalı bir seneden fazladır son zamanlar çok düzenli olmamakla birlikte proscar kullanıyorum.bide solgar biotine başladım.sigara kullanmıyorum.alkolde arada sırada.
Yorumlarınızı bekliyorum.