Merhabalar,
Öncelikle foruma ve adminlere (Hintell bitanesin) çok teşekkürler. Olmasaydınız cesaret edemezdim. Tüm sürecimi paylaşmaya çalışacağım.
3 Gün önce Ankara Çukurambar'daki For-Est saç kliniğinde ekimimi gerçekleştirdim. Seyrek bölge fazla olduğu için ekimi ikiye bölmeye karar verdim. Şimdilik daha çok ön tarafa ekildi, 6 ay sonra vertekse ve ön tarafa sıkılaştırmak için ekilecek. For-Est'ten şimdilik gayet memnunum. Ekim içime sindi, herhangi bir komplikasyon olmadı, ekimden sonra da ilgilendiler. Bugün(3.gün) bandajlar çıktı ve saç yıkandı.
Ekim 8 saat kadar sürdü. Önce lokal anestezi yapıldı. Uyuşana kadar çok acıtıyormuş hiç beklemiyordum. Devamında Yasin Hoca 2 saat kadar kanalları açtı. Safir uç kullanıyor. Kanal fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz. Sonra greftleri manuel olarak almaya başladı. Bu hoşuma gitti cünkü manuel punchun mikromotora göre daha iyi sonuçlar verdiğini okumuştum. Şunu belirtmekte fayda var: kanalların hepsini Yasin Hoca açıyor ama greftleri toplamayı ve ekimi 3 kişilik ekibiyle beraber yapıyorlar. %60 kadarını manuel olarak Yasin Hoca aldı, gerisini mikromotorla ekip aldı. Ekip te gayet dikkatliydi, bir sorun yaşamadım. Donör bölgede sorun yok gibi, aşağıda fotoğrafını bulabilirsiniz.
Ödem için Prednol, mide koruyucu Famodin, antibiyotik olarak Cefaks kullanıyorum. Yıkamada Bepanthol ve Sebamed şampuan kullandık. Donör bölge için Thiocilline merhem kullanacağım.
Ekim öncesi ve sonrası fotoğraflarını aşağıda bulabilirsiniz. For-Est veya kendi deneyimimle ilgili her türlü soruya açığım.
Fotoğraflara(özellikle donör bölge ve ekime), ilaçlara veya prosedüre yorumlarınızı bekliyorum.