Peki yaşam kalitesizliğiyle kaybettiğimiz saçları kurtarmak mümkün mü? Üzüntü, stres, kilo kaybı gibi etkenlerden kaynaklanan dökülmeler telogen effluvium olarak adlandırılıyor. E tabi mevcut bir AGA varsa özellikle ilerlemiş bir aga varsa bu kayıplar genelde geri dönüşümsüz olur çünkü zaten çok zayıflayan saç bir darbe daha yer ve artık yeni kıl üretemez duruma gelir. Fakat henüz yeni başlayan bir aga'ya sahipsek TE, bu durumun maskesini ortadan kaldırabilir. Fakat erken dönemlerdeki bu fizyolojik ve psikolojik şok durumları henüz hâlâ kıl üretilebildiği için geri dönüşümlü olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde yabancı saç ekimi ve saç hakkında uzman doktorlara sorulduğunda bu durumun aga'nın ivmesini hızlandırabileceği fakat bu durumun minimal olduğunu, geri dönüşümlü olduğu söyleniyor. Siz buna katılıyor musunuz?
Dostum inşallah düzeliyordur. Benim dökülme artışı 2016-2017 (87liyim) gibi başladı. Ki o zamanki seyrelmelere bile okeydim. Yeterli bu saç bana, kafi diyordum. Hep kısa kullandığım için, çok da gözüme batmıordu. 2018de bir dönem dökülme pik yapınca koala gibi kaldım açıkcası. Henüz gidenleri pek yerine koyamadım açıkcası, geri gelir mi bilemiyorum. Bu 2,5-3 sene uykudaki kökler canlanır mı bilemiyorum. İnşallah toparlıyordur.
Geçtiğimiz aylarda artık tedaviyle bi yere varamayacağım bari 3-5 sene biraz daha saçlı gezeyim diye saç ekimine sıcak bakmay başlamıştım. Görüştüğüm bir ekimci, donör bölgede de kök kaybının olduğunu vs söyledi. 2 aşamalı ekim yapalım, ama çok da beklentiniz yüksek olmasın gibi şeyler söyleyince, donör bçlgeden de epey kayıp olduğunu farkettim. Zaten bu forumda da bi konuda sormuştum, birkaç arkadaş uyarmıştı. Yıllardır tepeye odaklanınca kulak üstlerinde, yanlardaki dökülmeleri hiç önemsememiştim. Ciddiyeti anlamamışım.
Bu ekimci hanım, bazı kan tahlilleri vitaminlere fln baktırmamı istedi. Ertesi hafta yaptırdım. D ve B12 vitaminleri yerlerde. D için devit kullandım, b12 için gün aşırı, haftlaık olacak şekilde 15 iğne yazdı. 6 tanesini falan oldum. Finas unutkanlık yapıor zannediyorken b12 den birkaç iğne yiynce kafa yerine geldi biraz.
Muhtemelen vitamin eksiğim yoktur yaa benim, kan değerlerim hep iyi çıkar benim vs şeklindeki dangalaklığım, önemsemeyişim, bana bu birkaç senede daha çok saç kaybettirdi belki de. Şimdi vitaminleri yerine koyacağım, daha dikkatli olacağım belki ama donör bölge veya tepe ne derece toparlayacak soru işareti.
Yapı olarak çok inişli çıkışlı, melankoliğe yakın bir karakterim. Stres hayatımda her daim yer alıyor maalesef. Bakalım hayat neler gösterecek.
Biraz dertleşme gibi oldu, kafanızı s2tysem kusura bakmayın