bu açıklığa topikal herhangi bir madde kullanmadan sadece dermaroller yapsam işe yarar mı bir de kaç mm almam gerekiyor
Hiç birşey yapmamaktan iyidir tabi dermaroller uygulamak. Dermastamp de olabilir alternatif.
Dermaroller in iğneleri dönerek girip çıktığı için, deride mikro yırtıklar yaptığı, dermapen veya dermastamp in dik girip çıktığı için yırtma yapmadığı, bu nedenle daha iyi olduğu söyleniyor. Açıkcası ikisini de dönem dönem kullanan birisi olarak bem kendimde bir fark göremedim. Hem bu ikisini hem de lanset ile manuel iğneleme yapıyorum çok sert. 3 yöntem arasında marjinal bir fark göremedim kendimce.
Ama dermaroller uygulaması en rahat olanı kullanım kolaylığı açısından. Tekeri bastırarak yuvarlıyorsun bitiyor. Ama biraz daha can yakıcı diye düşünüyorum.
Bende 1,5 dermaroller (2mm de olabilir hatırlayamadım tam) ve 2,5mm dermastamp var.
Bence 1,5dan aşağı olmamalı. İğneyi daha derine batırmak biraz da bu uyguladığın kuvvetle ilgili. Daha kuvvetli bastırırsan daha derin, hafif bastırırsan daha az batırmış olursun iğneleri.
Benim görüşüm bu şekilde.