Gönderen Konu: Özgür Nalbant,Şahin bey,X Hoca önemli bilgilendirmeler söyleşiler  (Okunma sayısı 17263 defa)

Kovan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: dr ÖZGÜR NALBANT söyleşi
« Yanıtla #30 : 07 Ağustos 2017, 22:04:37 »
ayrıca hoca telefondan watsap üzerinden bütün sorularınızı yanıtlayacağını söyledi netten bulun nosunu sorunuz varsa
Benim son durumunla alakalı görüştük kendisiyle telefonla aradi ,aklımdan geçeni daha iyi ifade ederim diye ben konusmalarini samimi buldum hiç acele etme biraz daha bekle demişti 2 . Ekim icin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
ŞAHİN ÇELİK söyleşi !!!(Lifehair Ankara şahin bey)
« Yanıtla #31 : 24 Eylül 2017, 23:11:46 »
son zamanlarda  ekimlerini forum da sık gördüğümüz şahin çelikle söyleşi gerçekleştirdik . özellikle bazı cevapları saç ektirecek arkadaşların dikkat etmesi gereken hususlar.. kendisine  verdiği tavsiyeler ve cevapları için teşekkür ederim..olduğu gibi yayınlıyorum..

2001 Hacettepe Anestezi Teknikerliği mezunuyum. Gazi Üniversitesi’nde  devlet memurluğu sırasında tanıştığım bir doktor sayesinde saç ekimine başladım. Yaklaşık beş buçuk yıldır saç ekimi yapmaktayım. Farklı iki kurumda çalıştıktan sonra ayrıldım. Lifehair Ankara olarak devam etme kararı aldım. Şu an Ankara’da özel bir hastanede saç ekimi yapmaktayım.

Soru:    Hangi yöntem ile saç ekimi yapıyorsunuz?
Cevap: Micromotor kullanıyorum. Daha önce manuel punch da kullandım. Aralarında fazla fark olmayınca micromotor ile devam ettim.

Soru: Neden micromotor? Manuel punch daha sağlıklı değil mi?
Cevap: Aslında her iki yöntemdeki kural aynı. Alıncak greftlere minimum zarar vererek kökleri toplamak. Maalesef bizim sektör maximum greftler ekerek çok iyi bir sonuç veriyormuş izlenimi verdiği için manuel punch ile hem zaman hem de güç kaybı olduğu için micromotor kullanmaya devam ettim. Micromotorda devir hızını yavaş ve kullanılan punch greftlerin kalınlığına göre ayarladığım zaman arada çok bir fark olmuyor. Micromotor devrini yüksek punchı kalın kullanarak hastaların dokularına zarar verildiğini görüyorum. Hem form sitesinde hem de görüşmeye gelen hastalarda . Tıp camiasında bir söz vardır. “Primum non nocere” - (Önce zarar verme)

Soru: Kullanılan punchın önemi var mı?
Cevap: Tabi ki punchın çok iyi kesmesi lazım ki düşük devirde rahatça kullanılabilsin. Bir de punchı mümkün oldukça küçük kullanmak gerekiyor.

Soru: Bir günde maximum kaç greft ekiyorsunuz?
Cevap: Bir günde maximum 3500-4000 greft ekilmesinin doğru olduğunu düşünenlerdenim. Aslında 3500 üzeri bile sağlıklı değil ama bizim sektör maximum greftlerle yarıştığı için bende 4000’e kadar çıkıyorum önemli olan kaç greft ektiğin değil ektiğinin kaç tanesi çıktığıdır.

Soru: Vücut kıllarından ekim yapıyor musunuz?
Cevap: Göğüs ve sırt kullarından yapılan ekimlerin sadece fantezi olduğunu düşünüyorum :). Sakal bir nebze olabilir o da sadece sıklaştırma için kullanılır. Göğüs ve sırt kılları kalıcı değildir. 2-3 yıl sonra dökülme ihtimali çok yüksektir.

Soru: Saç ekim kriterleriniz?
Cevap: Hastalarıma ilk sorduğum soru “Yaşınız Kaç?”. Önce yaş sonra donör bölgenin saç yoğunluğu. Örneğin 35 yaşından önce kesinlikle vertex ekimi tavsiye etmem. 25 yaşındaki hastalar vertex ekimi istiyor.”Daha dökülmen yeni başlamış bekle ön hattın dökülsün oraya ekim yaptır.” diyorum ama dinlemiyorlar. Ben olmaz diyorum gidip başka bir ekim merkezinde ekim yaptırıyor. Saç ekimini çok iyi planlamak gerekiyor. Bulunduğun zamanı kurtarmak için değil en az 35 yaşında olduğunu düşünerek ekim yapılmalı. Gelen görüşmelerde bir de şunu duyuyorum. “Ama bana geri kalan saçlarımı koruyacaklarını ve dökülmeyeceğini söylediler.” Bunlara sadece gülüyorum. PRP ile dökülme duracakmış.

Soru:PRP’nin koruduğunu düşünmüyor musunuz?
Cevap: PRP gerçekten çok faydalı bir uygulama. Sadece saç ekiminde kullanılmıyor. Diş, ortopedi, güzellik, fizik tedavi alanlarında kullanılıyor ve faydası çoktur. Ama saç dökülmesini tamamen durdurmaz. Sadece var olan saçı canlandırır ve güçlendirir. Dökülmeyi bir müddet erteler. Asla genetik saç dökülmesinin önüne geçemez. Bu sadece PRP olarak düşünmeyin hiç bir ürün genetik saç dökülmesinin önüne geçemez. Dediğim gibi sadece süreyi erteler.

Soru: Saç ekimini doktor mu, yardımcı personel mi yapmalı?
Cevap: Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve doktor ile beraber yapmak en doğrusudur. Türkiye’de yapan doktor sayısı 2 elin parmağını geçmez sanırım.

Soru:Neden doktor yapmıyor?
Cevap: Hep şu örneği veririm. Bir botox uygulaması 700-1000 TL aralığındadır ve kazancı 500 TL civarındadır. Günde 6 botox yapsa 3000 TL kâr eder ve işlem maximum 10 dakika sürer. Toplam 1 saatte 3000TL ve hastalar her 6 ayda bir tekrar yaptırmaya gelir. Sen olsan hangisini yaparsın?

Soru: Ekimin hangi aşamalarını yapıyorsunuz?
Cevap: Greftlerin alınması ve kanal açma işlemini ben yapıyorum. 2 arkadaşım da ekim işlemini yapıyor.

Soru: Saç ekimi araştıranlara tavsiyeleriniz nelerdir?
Cevap: Saymakla bitmez. Öncelikle en çok duyduğum, doğru olmayan sözlerden başlıyorum.

Ekilen saçlar dökülmez = 35 yaşın üstünde isen evet doğru
Alınan köklerin yerine yenisi geliyormuş :)
Kalan saçlarınızı koruyacağım :)

Kusura bakmayın ama bunları çok duymaya başladım. Saç ekim sektörü böyle giderse ilerleyen zamanda çok kötü sonuçlar bizi bekliyor olacak.

1-  Hiçbir manav çürük malını tezgah önüne koymaz. Çok iyi araştırma yapın ve tek bir yere bağlı kalmayın. Gidin yüz yüze görüşün. Hayatında belki de bir kez yaptıracağın bir işlem. Ömrünün sonuna kadar her aynaya baktığında pişmanlık duymak istemezsin sanırım.

2) Yaşınız 35 altında ise maximum greftler ektirmeyin. Geleceğin size neyin getireceği belli değil. Revizyon veya 2. seans için donör bölgenizde saç kalsın. Para bir şekilde kazanılır ama giden kökler geri gelmez.

3) Saç ekiminde altın kural açıklık ne kadar az sonuç o kadar güzel

Şahin Çelik
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2017, 23:28:49 Gönderen: ruhi mücerret »

Martineden1903

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: ŞAHİN ÇELİK söyleşi !!!(Lifehair Ankara şahin bey)
« Yanıtla #32 : 24 Eylül 2017, 23:36:04 »
Söyleşi icin teşekkürler ruhi sahin beyin kendisi de gayet samimi makul ölçülerde konuşmuş

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 24 Eylül 2017, 23:47:49 »
Söyleşi icin teşekkürler ruhi sahin beyin kendisi de gayet samimi makul ölçülerde konuşmuş
ne demek dostum yaptığım görüşmeler forum için devamı gelecek ,,,hep biz konuşuyoruz birazda saç ekimi yapan doktorlara teknisyenlere işini iyi yapmaya çalışan sağlık personellerine söz hakkı verelim ve bilgi kirliliğini de  ortadan kaldıralım böylelikle

ReLaX

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 25 Eylül 2017, 00:38:19 »
Paylasim icin tesekkürler. Ekim yaptirmadan önce zamanim kisitli oldugu icin gidip kendisiyle görüsememistim.

Reciproc

• Sr. Member
« Yanıtla #35 : 25 Eylül 2017, 00:44:18 »
Şahin bey sorulara gayet makul ve mantıklı cevaplar vermiş,35 yaşından önce ekim olduysa ekilen saçlar  dökülmeye devam edebilir demiş ve çok önemli bir noktaya değinmiş  :) gerçektende dökülür çünkü döner alanda hep aynı kalmaz seyrelir zamanla .  30 yaşındaki birisi 50 yaşındaki bir diğerine göre doner bölgesi daha seyrektir ama genelde 35 yaşında saç durumu son şeklini alır.
Saç ekimi sektöründe ilerleyen zamanlarda çok kötü sonuçlar bizi bekliyor demiş şahin bey .Çok doğru demiş ama bunun için geleceğe bakmaya gerek yok şimdiden her gün çok enterasan saç ekimi sonuçları görüyoruz sokaklarda ,alışveriş merkezlerinde şurda burda,adam belliki üç beş sene önce ekim yaptırmış ,saç dökülmesi ekim yapılan bölgeyi geçmiş sınırlar belirgin olarak sırıtıyor,kafanın tam ortasında bir öbek saç ,tuhaf bir görüntü ,olan saçlarda diken diken ,hiç kendi saçıda olmayınca sağda solda müthiş bir kötü görüntü,banamı dek geliyor bilmiyorum ama haftada nerdeyse bir iki tane görüyorum böyle :) adamların resmini çekip buraya atsam bizde 800 sonuç varsa bir yılda  bunlardanda bu kadar sonuç çıkar yani ;D ama ne deyip fotoğraflayacaksın bunları adama para versen kabul etmez..
Şimdi bunları böyle detaylı anlatmamın sebebi saç ekimi araştıran kişilerin interneti kullandıkları için bu tür vakalarla pek karşılaşmamış olmaları ,dışarda benim gibi görmüşlersede belki çok önemsememiş olabilirler ama önemsemeleri gerekir ,sitemizde bile en uzun süre ekimini paylaşan max iki sene,uzun dönemde bu sonuçlar çok değişiyor inanın ,saç ekimi planlaması yapılırken bunlara çok dikkat edilmesi gerekir.
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2017, 00:48:21 Gönderen: Reciproc »

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 25 Eylül 2017, 00:49:28 »
Şahin bey sorulara gayet makul ve mantıklı cevaplar vermiş,35 yaşından önce ekim olduysa saçlar  dökülmeye devam edebilir demiş ve çok önemli bir noktaya değinmiş  :) gerçektende dökülür çünkü döner alanda hep aynı kalmaz seyrelir zamanla .  30 yaşındaki birisi 50 yaşındaki bir diğerine göre doner bölgesi daha seyrektir ama genelde 35 yaşında saç durumu son şeklini alır.
Saç ekimi sektöründe ilerleyen zamanlarda çok kötü sonuçlar bizi bekliyor demiş şahin bey .Çok doğru demiş ama bunun için geleceğe bakmaya gerek yok şimdiden her gün çok enterasan saç ekimi sonuçları görüyoruz sokaklarda ,alışveriş merkezlerinde şurda burda,adam belliki üç beş sene önce ekim yaptırmış ,saç dökülmesi ekim yapılan bölgeyi geçmiş sınırlar belirgin olarak sırıtıyor,kafanın tam ortasında bir öbek saç ,tuhaf bir görüntü ,olan saçlarda diken diken ,hiç kendi saçıda olmayınca sağda solda müthiş bir kötü görüntü,banamı dek geliyor bilmiyorum ama haftada nerdeyse bir iki tane görüyorum böyle :) adamların resmini çekip buraya atsam bizde 800 sonuç varsa bir yılda  bunlardanda bu kadar sonuç çıkar yani ;D ama ne deyip fotoğraflayacaksın bunları adama para versen kabul etmez..
Şimdi bunları böyle detaylı anlatmamın sebebi saç ekimi araştıran kişilerin interneti kullandıkları için bu tür vakalarla pek karşılaşmamış olmaları ,dışarda benim gibi görmüşlersede belki çok önemsememiş olabilirler ama önemsemeleri gerekir ,sitemizde bile en uzun süre ekimini paylaşan max iki sene,uzun dönemde bu sonuçlar çok değişiyor inanın ,saç ekimi planlaması yapılırken bunlara çok dikkat edilmesi gerekir.
sende baya önemli noktalardan bahsetmişsin  reci ciddi anlamda planlama çok önemli

Reciproc

• Sr. Member
« Yanıtla #37 : 25 Eylül 2017, 01:14:27 »
Şahin bey sorulara gayet makul ve mantıklı cevaplar vermiş,35 yaşından önce ekim olduysa saçlar  dökülmeye devam edebilir demiş ve çok önemli bir noktaya değinmiş  :) gerçektende dökülür çünkü döner alanda hep aynı kalmaz seyrelir zamanla .  30 yaşındaki birisi 50 yaşındaki bir diğerine göre doner bölgesi daha seyrektir ama genelde 35 yaşında saç durumu son şeklini alır.
sende baya önemli noktalardan bahsetmişsin  reci ciddi anlamda planlama çok önemli

Evet ruhi planlama yaparken çok detay var aslında ,doğru planlama doğru saç ekim tekniği vs daha bir çok detay.
Mesela ilginç bir noktaya değineceğim konumuzla çok alakalı olmasada 😃
İğneli teknikle ekim yapanlarda bir süre sonra saçlar zayıflamaya ve cansızlaşmaya neden oluyor ,örneğin zekeriya kul ekimlerinde ben bunu çok gözlemliyorum ,whataap üzerinden takip ettiğim çok vaka var üç dört senelik falan ,bir yıllık sonuçlarla üç senelik sonuçlar çok farklı ,kesinlikle tam hayal kırıklığı bu ayrıntıyada çok dikkat emek lazım yani saç ekim tekniği ,uzun süreli sonuçları etkiliyor bence.

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 25 Eylül 2017, 12:10:41 »

Evet ruhi planlama yaparken çok detay var aslında ,doğru planlama doğru saç ekim tekniği vs daha bir çok detay.
Mesela ilginç bir noktaya değineceğim konumuzla çok alakalı olmasada 😃
İğneli teknikle ekim yapanlarda bir süre sonra saçlar zayıflamaya ve cansızlaşmaya neden oluyor ,örneğin zekeriya kul ekimlerinde ben bunu çok gözlemliyorum ,whataap üzerinden takip ettiğim çok vaka var üç dört senelik falan ,bir yıllık sonuçlarla üç senelik sonuçlar çok farklı ,kesinlikle tam hayal kırıklığı bu ayrıntıyada çok dikkat emek lazım yani saç ekim tekniği ,uzun süreli sonuçları etkiliyor bence.
bak bunu ilk kez duydum cidden ilginç

teyfo33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar bu finansal bu kadar bel bağlamayın ya saç cıkartacam diye başka şeylerdrn oluosunuz
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15231.0

Takviyeler ;
Finasterid 1/4
 aksam xpecia
coraspin
d3 vitamini

mr.emre

• Sr. Member
« Yanıtla #40 : 26 Eylül 2017, 11:02:43 »
Bilgilendirme için teşekkürler...
Life Hair 4300 Greft: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=12182.0

Şampuan:

Prozinc Plus

Kemal95

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 26 Eylül 2017, 16:24:08 »
Bilgilendirme için teşekkür ederiz

isimsiz

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 26 Eylül 2017, 16:44:16 »
guzel bir baslangic devamlari gelir insaallah tebrik ve tesekkur ederim

Ramazan yıldırım

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 27 Eylül 2017, 08:30:25 »
Şahin bey ağzına sağlık.Dürüst ve samimi açıklamaların için teşekkürler

akbatu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Teşekkür ederiz, faydalı söyleşiler.

Facebook Twitter Instagram