evet arkadaşlar söyleşilere devam ediyorum. öncelikle denizlide hizmet veren Özgür hocamıza samimi açıklamalarından ve bilgilendirici sohbeti için teşekkür ederim..
Özgür Nalbant 1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı. 2003 yılında Medikal Estetik Uygulama Sertifikasını aldı. 2004 yılından beride denizlide saç ekim işlemlerine başlamıştır.
evet söyleşiye geçelim...
soru: alımda hangi teknik
cevap .mikromotor kullanıyorum.
soru:mikro motor hakkında bir çok yorum var sizin tecrübeniz görüşünüz
cevap:mikro motorda önemli olan devirdir düşük devirde kullanılması gereklidir.yüksek devirde kullanmak köklere zarar verir en önemli detay budur.malesef türkiye de mikromotor kullanmayı bilmeyen kişiler hem donörü hemde greftleri heba ediyorlar..eğer mikro motoru düşük devirde kullanıp sabırlı bir işçilik ve homojen alım yaparsan manuele çok yakın sonuç alınır donör bölgede.
soru:mikro motor neden yanlış kullanılıyor
cevap..mikroyu yüksek devirde kullanmak zamanı hızlandırır yani daha kısa zamanda işlem biter ama greftler ölür. bu tamamen daha çok ekim yapmak için .bu şekilde işlem yapan yerlere dikkat edin mikromotor tecrübe ister..ben günde 1 ekim yaparım ve düşük devirde alım yaparım.arkadaşlar yüksek devirde alım yaptırmayın bu çok önemli
soru:hocam kaç greft alınmalı maksimum
cevap .4000 grefti geçen ekimleri doğru bulmuyorum.ben 4000 grefti geçmiyorum planlama çok önemli.
soru :sakaldan greft
cevap:gerek görmüyorum .yapmıyorum sadece ense bölgesindeki donörü kullanıyorum
soru:ekimi belirleyen faktörler
cevap onlarca nedeni var sadece doktor değil, vitamin eksikliğinden tutun travmatik detaylara kadar.yani bünyede çok önemli..ben kimseye vaat vermiyorum bu konuda çok gerçekçi davranmaya çalışıyorum önemli olan hastanın mutlu olması beklentisi..
soru:norwood 7 ekimi
cevap:ekimle mutlu olma şansı düşük bir dökülme tipi ,bugüne kadar 2 hastam oldu .beklentilerini anlattılar samimi konuştuk ikisininde beklentisi oranında başarı sağladık 2 side memnun oldu..ben ekim olmayacak hastaya saç ekimi gerçekleştirmiyorum ektiğim kadar ekmediğim hasta sayısı var.
soru:ekimi siz mi yapıyorsunuz
cevap :ekimi değil traşı bile ben yapıyorum (baya güldük )ekimde alımı kanalları açmayı anesteziyi ön çizgiyi bütün ekimi ben yapıyorum yıllardır beraber çalıştığım yardımcı hemşirelerim var evet ekimi ben yapıyorum
soru:deniz spor güneş
cevap: 1 ay sonra hafif tempolu spora başlayabilirsiniz .denize 1 ay sonra bone takarak yada şapkayla kesinlikle 1 ay içinde güneşe maruz kalmayın koruyun..bunlar 2 ay sonra normal rutin şekilde yapılabilir.
soru:sigara
cevap:sigarayı önermiyorum
soru:ekim sonrası ilaç
cevap: biotin hemen başlanmalı ben ekimden 3 hafta sonra akşam yatmadan 1 2 fıs kanlanma olsun diye minoxil öneriyorum
soru:günde kaç ekim yapıyorsunuz
cevap :ben günde 1 ekim yaparım
soru:ekimi kim yapmalı
cevap:benim kişisel görüşüm ekimi doktorların yapması yönündedir ..tabi ki de yardımcı hemşireleri teknikerleri olacak ama ekimin başından sonuna kadar doktor bulunmalı
soru :fiyat nedir hocam
cevap:greft başı 1.5 tl her ocak ayında fiyat politikamız değişiyor
evet özgür hocamıza cevaplarından dolayı teşekkür ederim