Haa şimdi anladım komple bloke etmemesi güzel. Testlerim zaten iyi çıktı vitaminlerim vs yerinde vücutta bu aralar tabir-i caizse cips gibi ürünler yesem de sağlıklı gıdalar da tüketiyorum sporcular gibi. Sanırım yarın öbür gün başlarım artık bu ilaca daha bir korkusuz ve emin oldum şu an.
Dostum konuya yorum yazmak istemiyordum ama, içim rahat etmedi. Testlerinin iyi çıkması vs. hiç bir anlam ifade etmez bu ilaç için. Tabi vitaminlerin eksik olmaması, hormon değerleinin iyi durumda olması güzel birşey. Ama bahsettiğniiz bu ilaç, tüm hormonel değerleri önemli ölçüde değiştirmekte.
Saç dökülmesi için genel konuşursam, (çok farklı sebepleri olabilmekle birlikte) ana sebeplerden birsii DHT'dir. Testosteron'dan 5alpha redüktaz isimli enzimle DHT'ye (dihidrotestosteron) dönüşmekte. Finas bu enzimi baskılayarak DHT'yi %65-70, dutas ise %90lar oranında baskılamaktatır. DHT özellikle erkek vücudunda onlarca fonksiyona katkı sağlamaktadır. (Detaylar forumda var, hiç girip uzatmayacağım konuyu). Devam edersek, testosteron, dht'ye dönüşemediği için, (daha az dönüştüğü için), vücuttaki testo seviyesi artmakta. (basitçe izah etmek gerekirse), bunun devamında ise, daha fazla testoyu dengelemek için, vücuttaki östrojen seviyesi de artmaktadır.
Yani özetle, hormonlarla bu kadar oynarken, cinsel yanetki görenlerin çoğu kilolu, yağ bağlamış kişilerdir gibi gaz vermek, çok saçma. Haa tabi sağlıklı beslenmek, spor yapmak yanetkiler açısından, genel sağlık durumu açısından iyi birşeydir o ayrı. Ama olası sorunların kesin çözümü değildir.
Herkesin saç dökülmesi, vücudun dht'ye duyarlılığı ihtiyacı vs vs çok çok farklıdır. Örneğin saçlarınız, dht kaynaklı değil, farklı androjenler, testo veya farklı bir sebeple dökülüyorsa, artan testoyla birlikte yine elinize alırsınız.
Sağlıcakla.