Gönderen Konu: Yaş 17 Sizce minoxidile başlamalı mıyım  (Okunma sayısı 3256 defa)

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
Yaş 17 Sizce minoxidile başlamalı mıyım
« : 01 Kasım 2020, 23:00:31 »
Sivilce tedavimden 2 3 ay sonra başlayan saç dökülmem çık hızlı bir şekilde devam etti her elimi attığımda en az 3 4 tel geliyor ortalama ve en son bu noktaya geldi ben de yapacak bir şey yok diye takmamaya çalıştım bioxcin forte şamp 30 gün ve zeytin yağı masajı uguladım son 10 gündür ama çok daha fazla dökülmeye devam etti en son zeytin yağı sürünce bir bakayım dedim telefondan çok kötü oldum gerçekten moralim sıfırlandı zaten çok takan birisiyim lütfen deneyimli arkadaşlae varsa minoxa başlamak istiyorum yanına takviye veya herhangi bir şey önerebilir misiniz başladıktan sonra her ay burada durum güncellemesi yapacağım fotoğraflar ekte(yağlı olanlar bu güne ait olanlar)

baysaçınız

• Jr. Member
  • **
Ynt: Yaş 17 Sizce minoxidile başlamalı mıyım
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2020, 20:31:05 »
Saçın şu an için sağlıklı sık fena değil. Minox ve finasterid kullanmak için yasin çok erken. Ketokonazol içeren şampuan eczanede bulunur ve kerozan tablet kullan dört beş ay. Bakalım dökülme devam edecek mı

Kelbey

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2020, 21:32:29 »
Kardeşim bu attığın fotograflar birşey kanıtlamaz kimin saçını o kadar ıslatatsak seyrek görünür zaten. Saç tellerin ince ama bu senin kendi yapında olabilir şu an saç masajina basla istersen birde kan değerlerine baktır eksik varsa takviye al başka da birşey yapma
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2020, 22:13:06 »
Saçın şu an için sağlıklı sık fena değil. Minox ve finasterid kullanmak için yasin çok erken. Ketokonazol içeren şampuan eczanede bulunur ve kerozan tablet kullan dört beş ay. Bakalım dökülme devam edecek mı
önce bioxcin forte denedim çok daha fazla döküldü hemen saldım bir tane bioblasın şampuanını deniyorum 3 4 gündür ve sanırsam dökülme azaldı sabahlarıda sarımsak yutuyorum 1 diş zeytinyağı ile duştan önce saç masajı 1 aydır yapıyorum dediğiniz şampuanı bir kaç haftaya duruma göre alıcam peki tabletlerin bir yan etkisi var mı?
Bıttım sabunu
Zeytinyağı-sarımsak suyu duştan önce
Çinko her gün

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2020, 22:16:07 »
Kardeşim bu attığın fotograflar birşey kanıtlamaz kimin saçını o kadar ıslatatsak seyrek görünür zaten. Saç tellerin ince ama bu senin kendi yapında olabilir şu an saç masajina basla istersen birde kan değerlerine baktır eksik varsa takviye al başka da birşey yapma
Kan değerlerim güzel bir sorun yok 1 aydır düzensizde olsa saç masajı yapıyorum son 2 3 gündür azaldı dökülmem ve benim saçlarım aşırı sıktı 3 4 ayda bu hale geldi korkma sebebim bu. Sınav senem ve çok stresli birisiyim bu ara bir şeyler yaşadım ama dökülme başladıktan 1 2 ay sonra oldu bu olay sence bu stresle alakalı olabilie mi hocam
Bıttım sabunu
Çinko her gün

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2020, 20:39:13 »
Kan değerlerim güzel bir sorun yok 1 aydır düzensizde olsa saç masajı yapıyorum son 2 3 gündür azaldı dökülmem ve benim saçlarım aşırı sıktı 3 4 ayda bu hale geldi korkma sebebim bu. Sınav senem ve çok stresli birisiyim bu ara bir şeyler yaşadım ama dökülme başladıktan 1 2 ay sonra oldu bu olay sence bu stresle alakalı olabilie mi hocam
Genetik dökülme gibi gözüküyor ön çizgi kaybolmakta seninle aynı kaderi paylaştım seninki gibiydi bişey olmaz dedim daha açıldı sakaklar şimdi napsam diye düşünüyorum önlem al bence minox kulanma çünkü çok pahalı oldu ve düzenli kullanamazsın

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2020, 23:35:12 »
Bence genetik dökülme

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2020, 19:57:51 »
Genetik dökülme gibi gözüküyor ön çizgi kaybolmakta seninle aynı kaderi paylaştım seninki gibiydi bişey olmaz dedim daha açıldı sakaklar şimdi napsam diye düşünüyorum önlem al bence minox kulanma çünkü çok pahalı oldu ve düzenli kullanamazsın
Başka ne gibi bir çözüm varki minoxdan farklı
Bıttım sabunu
Çinko her gün

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2020, 19:59:46 »
Bence genetik dökülme
Evet öylr 17 yaşımda kel kaldım diye konu açarım yakında xd
Bıttım sabunu
Çinko her gün

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 08 Kasım 2020, 21:54:01 »
Başka ne gibi bir çözüm varki minoxdan farklı
Çözüm yok kardeşim geciktirme var dökülme genetikse vücut o saçları dökecek bunu geciktirebilmende vitamin desteği saçderisine dıştan bakım yapma gibi şeyler yapabilirsin genetiği durdurmanın bir yolu var ama bu yol uzun ve meşakkatli ve yaşın küçük

Ziptikci

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 08 Kasım 2020, 22:47:22 »
Sıkıntı yapma 20 lerinde de saçın olur sonra bakarsin

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 08 Kasım 2020, 23:04:39 »
21-22 gibi Norwood 2.5-3 filan olursan o ara agresif tedaviye başlarsın benim gibi minox + dutas
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2020, 22:04:46 »
Sıkıntı yapma 20 lerinde de saçın olur sonra bakarsin
Sıkıntı yapmıyorum ama arada böyle bi değişik his geliyor hala ergenlikte olduğum için olabilir dışlanma gelecek tepkiler ilerisi ne olur korkusu falan oluyor bi anda kendimi dalmış buluyorum ama aslına bakarsan kimse fazla umrumda değil ama işte engel olamıyorum belki de benim psikopatlığım 🙉
Bıttım sabunu
Çinko her gün

Bu ne biçim dert(saç)

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2020, 22:05:45 »
21-22 gibi Norwood 2.5-3 filan olursan o ara agresif tedaviye başlarsın benim gibi minox + dutas
Şuan norwood kaç peki baktım ama netten sanırım 2 oluyor
Bıttım sabunu
Çinko her gün

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 09 Kasım 2020, 22:13:23 »
Sivilce tedavilerinden sonra saç dökülmeleri olabiliyor. Bir iki ay bekle eğer dökülmen azalmazsa tedavilere yönelirsin. Evet çok zor ama stres yapmamaya çalış. Bu sırada tedaviye karar vermek için düşünebilirsin, forumları oku. Eğer baktın dökülmen durmuyor birkaç ay geçtikten sonra. Zaten bilgi sahibi olacaksın. Ona göre bir tedavi belirlersin
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Facebook Twitter Instagram