Gönderen Konu: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li  (Okunma sayısı 15072 defa)

Bruce Wayne

• Sr. Member
Ynt: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li
« Yanıtla #136 : 25 Ağustos 2021, 01:28:29 »
İğneleme nasıl yapıyoruz hocam bende yapayım ayrıca masajı da nasıl yaptığınız merak ediyorum.
Hocam dediğim gibi iğneleme ve masaj hala yapmıyorum. Yani yapmak istiyordum fakat yapmadım hiç. Buradaki konulara göz gezdirirseniz denk gelir masaj ile ilgili konular var nasıl yapılacağı konusunda.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #137 : 17 Eylül 2021, 15:59:33 »
300 günden fazladır her gün 1 adet 1,25 mg finasterid alıyorum. Dökülmem hala devam ediyor hatta yavaş yavaş kelleştiğimi düşünüyorum ön taraf iyice seyrelmeye başladı yav :D
Durmuyor yani her şeyi yaptım nerdeyse. Demir hapları da fayda etmedi geçen aydan bu yana her gün demir hapı da alıyorum. Finasteridin bu kutusunun bitmesine 2 hafta filan kaldı, belki bittikten sonra fin'i de bırakırım. Etki etmemeye başladı çünkü boş yere vücudumuza almaya da gerek yok sanırım artık. Çok iyi başlamıştı ilacın etkisi ama son 4-5 aydır belki eskisinden daha çok dökülmeye başladı.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #138 : 17 Eylül 2021, 16:01:08 »
Saçımın ön ve orta kısmının iyice seyreldiğini hissediyorum artık. Aynada filan bakarken boşluklar görüyorum bu şekilde.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #139 : 17 Eylül 2021, 16:20:40 »
Demir eksikliğinin de etkilediği bir dökülmen varsa, 1 ayda etki etmemesi normal diye düşünüyorum. Doktora göründün mü onlar ne diyor?

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #140 : 17 Eylül 2021, 19:59:00 »
Demir eksikliğinin de etkilediği bir dökülmen varsa, 1 ayda etki etmemesi normal diye düşünüyorum. Doktora göründün mü onlar ne diyor?
Finasterid'i doktor kontrolünde kullanıyorum zaten hocam. Demir ve B12 eksikliğim çıktı bunları kullan dedi. Demir kullanıyorum 1 aydır fakat B12'ye başlamadım. Vitamin ile alakalı olduğunu da sanmıyorum zaten açıkçası. 1 ay sonra yeniden gidecem kontrole, doktora söylerim hiçbir şey fayda etmiyor artık diye.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #141 : 18 Eylül 2021, 05:58:14 »
Minoksidil denemeni öneriyorum. Ayrıca saçların çok yağlı sanırım, her gün düşük miktarda - İzotretionin (. Roacctuane, acnegen, aknetrent vs)- kullanabilir, yağlanmanın mevcut durumuna olumsuz etkisini test edebilirsin.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #142 : 18 Eylül 2021, 11:42:28 »
Minoksidil denemeni öneriyorum. Ayrıca saçların çok yağlı sanırım, her gün düşük miktarda - İzotretionin (. Roacctuane, acnegen, aknetrent vs)- kullanabilir, yağlanmanın mevcut durumuna olumsuz etkisini test edebilirsin.
Hocam doktor da minox kullanmamı söylüyor başından beri ben kullanıyorum diyorum doktora fakat kullanmadım henüz hiç, bilmiyorum kullanmakta kararsızım nedense. Saçlarım da öyle aşırı yağlı değil fotolardaki saçım 1 gün yıkanmamıştı ondan öyle görünmüş olabilir. Dediğiniz ilacı 5-6 aya yakın kullandım sivilce için Roaccutane.

ibray27

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #143 : 18 Eylül 2021, 16:49:06 »
Kardeşim fini bırakma fine yeni başladığın fotoyla şuan arasında çok fark var iyi fayda etmiş dökülmeye takılma

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #144 : 20 Eylül 2021, 13:40:26 »
Saçımın ön ve orta kısmının iyice seyreldiğini hissediyorum artık. Aynada filan bakarken boşluklar görüyorum bu şekilde.
Geçen sene Ekim'de attığın fotoğraflardan çok daha iyi durumda saçların. Bu kadar agresif bir genetiğe rağmen bir yılda gerileme olmamış. En kötü ihtimal olanı koruyorsun şu anda.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #145 : 20 Eylül 2021, 14:01:12 »
Geçen sene Ekim'de attığın fotoğraflardan çok daha iyi durumda saçların. Bu kadar agresif bir genetiğe rağmen bir yılda gerileme olmamış. En kötü ihtimal olanı koruyorsun şu anda.
Hocam peki bu dökülen saçlar nereye kadar böyle sürecek ki? Her saç telinin belli bir ömrü var sanırım ve 3-4 kere çıktıktan sonra bir daha çıkmıyor diye biliyorum. Böyle sürerse birkaç yıla ön kısmımda saç kalmayacak.

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #146 : 20 Eylül 2021, 15:43:46 »
Hocam peki bu dökülen saçlar nereye kadar böyle sürecek ki? Her saç telinin belli bir ömrü var sanırım ve 3-4 kere çıktıktan sonra bir daha çıkmıyor diye biliyorum. Böyle sürerse birkaç yıla ön kısmımda saç kalmayacak.
3-4 kere çıktıktan sonra tekrar çıkmayacak diye bir bilgi yok. Saç kökü ölmediği sürece o saç dökülse de çıkar. Finasterid zaten bunu engelliyor. Kadınlarında bir çok saçı dökülüyor ama kök ölmediği için kellik durumu olmuyor. Finasterid bunu engelliyor zaten. Ve saçların geçen seneye göre kötü durumda değil. Agresif genetiğin var. İlaç işe yaramamış olsa saçların çok daha kötü durumda olurdu emin ol

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #147 : 24 Eylül 2021, 17:05:08 »
3-4 kere çıktıktan sonra tekrar çıkmayacak diye bir bilgi yok. Saç kökü ölmediği sürece o saç dökülse de çıkar. Finasterid zaten bunu engelliyor. Kadınlarında bir çok saçı dökülüyor ama kök ölmediği için kellik durumu olmuyor. Finasterid bunu engelliyor zaten. Ve saçların geçen seneye göre kötü durumda değil. Agresif genetiğin var. İlaç işe yaramamış olsa saçların çok daha kötü durumda olurdu emin ol
Anladım hocam teşekkür ederim.

buracat

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #148 : 25 Eylül 2021, 11:47:40 »
Merhaba, hangi bölüme gidip ne testi yaptırdınız

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #149 : 25 Eylül 2021, 12:01:16 »
Merhaba, hangi bölüme gidip ne testi yaptırdınız
Ben cildiyeye gitmiştim oradaki doktora Finasterid'den bahsedince doktor da bildiğini söyledi ilacı. Karaciğer enzimlerime ve bazen de kan değerlerime bakıyor aşırı bir artış ya da düşüklük var mı diye.

Facebook Twitter Instagram