Gönderen Konu: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li  (Okunma sayısı 15071 defa)

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
Ynt: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li
« Yanıtla #60 : 16 Ocak 2021, 18:34:52 »
Bugün proscarla 66. günüm.
Yan etki olarak kasık ağrım var demiştim başlarda fakat o geçti. Son zamanlarda göğüs kafesimin altında bir ağrı hissediyorum fakat o şu yüzden olabilir mi acaba, ben eskiden proscarı 5'e bölüp alıyordum son 1 haftadır filan 4'e bölüp alıyorum yani 1 mg'dan 1.25 mg'a çıkmış oldum. Belki bu sebepten oluşmuş olabilir bilmiyorum. Onun dışında saç kalitemde herhangi bir artış yok hatta bundan yaklaşık 2-3 hafta önce saçlarım normalden daha fazla dökülmeye başlamıştı fakat düzeldi şimdilik dökülmem eskisi gibi diyebilirim.
Finasterid'ten başka son 1 haftadır yeniden omega 3 takviyesi alıyorum (saçımdaki kaşıntı için), düzenli olmasa da akşamları yeşilçay ve günde 1 adet kabak çekirdeği yağı ile üzüm çekirdeği yağı alıyorum kapsül şeklinde.
Düzenli bir şekilde masaj yapmayı çok istiyorum fakat 1 gün yapsam 3 gün yapmıyorum böyle olunca da şevkim kaçıyor, çok faydalı olduğunu düşünüyorum fakat uygulaması çok yorucu geliyor.
Bunlara ek olarak birşeyler yapmak istiyorum fakat forumda herkes birçok şey yapıyor hangisi benim saçım için iyi olur bilmiyorum, herkes kendi kafasına göre birşeyler yapıyor. Kimine göre yeşilçay dht arttırıyorken kimine göre azaltıyor, ya da kimine göre saça uygulanan badem yağı, sarımsak yağı faydalıyken kimine göre zaman kaybı o yüzden ne uygulayacağımı bilmiyorum.
Ha bide bu arada beslenmeme bu 66 gün içerisinde dikkat etmeye başladım elimden geldiğince, her gün sabahları 2 adet yumurta yiyorum mutlaka. Eskiden cipsler, jelibonlar, çikolatalar vb. birçok abur cubur yiyen ben artık bunlara hiç yaklaşmamaya başladım. Normal demleme çayına 2-3 kaşık şeker atarken şimdi şekersiz sade yeşilçay içer oldum. Bilmiyorum ne derece katkı verir ama bir işe yaramasa bile sağlıklı beslenmek güzel bence.
Benimde bir sürü minyatür saç geliyor saçımı yıkarken normal bir süreç diffuse olduğu için heralde. Şekeri kesmende güzel olmus.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #61 : 16 Ocak 2021, 18:38:23 »
Benimde bir sürü minyatür saç geliyor saçımı yıkarken normal bir süreç diffuse olduğu için heralde. Şekeri kesmende güzel olmus.
Bazı günler bizim evdekilerin alışveriş dönüşü poşetlerine bakıyorum en sevdiğim çikolatayı aldığını filan görüyorum o kadar sinirleniyorum ki almayın artık şunları diye ;D
Bu süreç içerisinde bazen yedim ama yalan söylemeyeyim fakat yedikten sonra o kadar pişman oluyorsun ki anlatamam gerçekten.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #62 : 17 Şubat 2021, 00:44:44 »
Hocalarım ön kısım ve şakaklar bu durumda şuan, gerileme olduğunu hissediyorum. Forumda çoğu kişi minoxidil ya da minox-proscar-avodart karışımı gibi şeyler öneriyorlar. Saçı benim gibi olup da tavsiye verebilecek var mı? Yada ön kısım ve şakaklarda başarı elde edebileceğim bir yol hakkında fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #63 : 17 Şubat 2021, 18:03:46 »
+

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #64 : 17 Şubat 2021, 18:40:10 »
Yani eger yapacaksan var tabiki tavsiyem ama tedavi devamlılık ister. Finasterid başla en kötü ilerleme almasan bile var olan saçların kalınlaşır ve daha yoğun daha gür gözükür. Dermastamp al 1.5mm 10 günde bir istersen tüm saça istersen sadece ön bölgeye uygula.  Haftada iki ya da bir kez konazol şampuan kullan. Minoxidil sadece ön bölge ve şakaklara uygula. Dermastamp ya da dermoraller yaptığın günler minoxidil kullanma. Tedaviden 2-3 ayda sonuç bekleme. İlerleme almasan bile finasterid ile kalan saçlarını koruyabilirsiniz.

Fırat aktaş

• Full Member
« Yanıtla #65 : 17 Şubat 2021, 20:48:48 »
Kardesim ben 27 yasindayim ne yaparsam yapayim durduramadim
Arastirmalarim sonucu dht hormonunu baskilamam gerektigini ogrendim
Kac doktora gittim minoxil verip gonderdiler
Finasa bugun basladim
Ne olucaksa olsun azdan az coktan cok gider
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Proscar

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #66 : 17 Şubat 2021, 22:10:04 »
Yani eger yapacaksan var tabiki tavsiyem ama tedavi devamlılık ister. Finasterid başla en kötü ilerleme almasan bile var olan saçların kalınlaşır ve daha yoğun daha gür gözükür. Dermastamp al 1.5mm 10 günde bir istersen tüm saça istersen sadece ön bölgeye uygula.  Haftada iki ya da bir kez konazol şampuan kullan. Minoxidil sadece ön bölge ve şakaklara uygula. Dermastamp ya da dermoraller yaptığın günler minoxidil kullanma. Tedaviden 2-3 ayda sonuç bekleme. İlerleme almasan bile finasterid ile kalan saçlarını koruyabilirsiniz.
Hocam ben yaklaşık 3.5 aydır finasterid kullanıyorum zaten, siz yine başlayın demiştiniz hatta ve verdiğim en doğru kararlardan birisi oldu. Şuanda ön ve şakak kısımlarımın gerilediğini düşünüyorum da orası için de finasterid kadar etkili bir çare var mı diye merak ettim yani. Sizce sadece finasterid ile 6-12 ay arası devam edip sonuca göre mi hareket edeyim yoksa şimdiden bi topikal blocker'a başlamalı mıyım?

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #67 : 17 Şubat 2021, 22:11:14 »
Kardesim ben 27 yasindayim ne yaparsam yapayim durduramadim
Arastirmalarim sonucu dht hormonunu baskilamam gerektigini ogrendim
Kac doktora gittim minoxil verip gonderdiler
Finasa bugun basladim
Ne olucaksa olsun azdan az coktan cok gider
Kesinlikle doğru bir karar bence, eğer yan etki görmezseniz iyi verim alabilirsiniz siz de. Ben yaklaşık 3.5 aydır kullanıyorum çok şükür bir sorunum yok.

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #68 : 17 Şubat 2021, 23:10:35 »
Önlere ru, seti kullanmanı öneririm ha ulaşması zor ayrı tabi spiroda iyi bir alternatif onu uygulayabilirsin. Bir sene sonunu bekle ama bence kanka ön çizgine şanslıysan etki eder ve topikale hiç bulaşmamış olursun.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #69 : 17 Şubat 2021, 23:24:02 »
Hocam ben yaklaşık 3.5 aydır finasterid kullanıyorum zaten, siz yine başlayın demiştiniz hatta ve verdiğim en doğru kararlardan birisi oldu. Şuanda ön ve şakak kısımlarımın gerilediğini düşünüyorum da orası için de finasterid kadar etkili bir çare var mı diye merak ettim yani. Sizce sadece finasterid ile 6-12 ay arası devam edip sonuca göre mi hareket edeyim yoksa şimdiden bi topikal blocker'a başlamalı mıyım?
Minyatürleşme olan yerler varsa oralardan kazanç elde edersin fakat tamamen deri varsa kıl yoksa şansın zor. Minoxidil eklemeden dermastamp yine kullan bence eğer minyatürleşme varsa . 12 ayda istediğin sonucu almasan bile pes etme. Minoxidil 1 yıldan sonra düşün.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #70 : 18 Şubat 2021, 00:41:10 »
Ya benim korkum şuan olan önçizgimi de kaybetmek. Böyle kalsa ve bunu korusam bana yeterli ama daha da incelir ve iyice dökülürse ön kısmım, psikolojim bitebilir yani. Dediğiniz gibi ben de önce finasteridi kullanıp ondan sonra bir değerlendirme yapmak istiyorum, umarım ön kısımda da işe yarar ilaç ve topikal şeylerle uğraşmak zorunda kalmam.

oguzuras

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #71 : 18 Şubat 2021, 05:25:37 »
Biraz uzun olacak ama senin için kesinlikle faydası olacak şeyler söyleyeceğim. Bende 21 yaşındayım lise 3 civarında dökülmeye başlamıştı saçlarım keşe gibiydi son 2 sende çok şidetlendi tepeden aralar açık şekilde beli oluyordu şakaklar desen hızla açılıyordu doktora gittim minox verdi ama kullanmak zor uğraşmak zor vs vs diye 1 ay kullanıp bıraktım ama dökülme hala canımı sıkıyordu aradan 1 sene geçti vs derken bu ayın 2 sinde fine başladım yan etki olarak en korktuğum göğüs büyümesiydi ben proscar aldım reçetesiz verdiler 5 e bölüp kullanıyorum 20 gündür şunu söyleyelim hiç yan etki görmedim (sen görmezsin diye bişey yok) bence piskolojik çoğunluğu belki inanmazsın ama libido olarak bende ters etki yaptı aşırı fazla libido artışı var unutkanlık vs yok yani herşey güzel gidiyor normalde 3 ayda etkisi görülür vs diye yazıyordu genel anlamda ama şakalarda bulunan sarı tüyler siyahlaştı ve çoğaldı ön bölgede de ufak ufak tüyler çıkmaya başladı ama sadece fin kaynaklı değil diye düşünüyorum bu etkinin. Yine forumda gördüğüm bir şeyi deniyorum MASAJ bence gerçekten işe yarıyor her gün 10dk masaj yapıyorum şakaklar yanlar ve tepeye sert şekilde hafta 1 dermaroller kullanıyorum çok basıtmadan çünkü acıtıyor, bazen yağlı egzamam olduğu için normal şampuanı tamamen bıraktım bıttım sabunu ve konazol kullanıyorum umarım yardımı olur teşfik etmek istemem ama fin harici kolay bir çözüm yok gibi. bol şans

Subzero

• Hero Member
« Yanıtla #72 : 18 Şubat 2021, 10:31:32 »
Dostum tepe ne alemde ilk sayfada ki haline göre

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #73 : 18 Şubat 2021, 12:01:27 »
Biraz uzun olacak ama senin için kesinlikle faydası olacak şeyler söyleyeceğim. Bende 21 yaşındayım lise 3 civarında dökülmeye başlamıştı saçlarım keşe gibiydi son 2 sende çok şidetlendi tepeden aralar açık şekilde beli oluyordu şakaklar desen hızla açılıyordu doktora gittim minox verdi ama kullanmak zor uğraşmak zor vs vs diye 1 ay kullanıp bıraktım ama dökülme hala canımı sıkıyordu aradan 1 sene geçti vs derken bu ayın 2 sinde fine başladım yan etki olarak en korktuğum göğüs büyümesiydi ben proscar aldım reçetesiz verdiler 5 e bölüp kullanıyorum 20 gündür şunu söyleyelim hiç yan etki görmedim (sen görmezsin diye bişey yok) bence piskolojik çoğunluğu belki inanmazsın ama libido olarak bende ters etki yaptı aşırı fazla libido artışı var unutkanlık vs yok yani herşey güzel gidiyor normalde 3 ayda etkisi görülür vs diye yazıyordu genel anlamda ama şakalarda bulunan sarı tüyler siyahlaştı ve çoğaldı ön bölgede de ufak ufak tüyler çıkmaya başladı ama sadece fin kaynaklı değil diye düşünüyorum bu etkinin. Yine forumda gördüğüm bir şeyi deniyorum MASAJ bence gerçekten işe yarıyor her gün 10dk masaj yapıyorum şakaklar yanlar ve tepeye sert şekilde hafta 1 dermaroller kullanıyorum çok basıtmadan çünkü acıtıyor, bazen yağlı egzamam olduğu için normal şampuanı tamamen bıraktım bıttım sabunu ve konazol kullanıyorum umarım yardımı olur teşfik etmek istemem ama fin harici kolay bir çözüm yok gibi. bol şans
Hocam ben de 3.5 aydır kullanıyorum zaten, eski mesajları okumuyor mu kimse yahu ;D

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #74 : 18 Şubat 2021, 12:01:59 »
Dostum tepe ne alemde ilk sayfada ki haline göre
Onu da çekmiştim.

Facebook Twitter Instagram