Gönderen Konu: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li  (Okunma sayısı 15092 defa)

Gregor59

• Hero Member
Ynt: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li
« Yanıtla #45 : 11 Kasım 2020, 16:57:34 »
Proscar'ı alalı 2-3 saat oluyor fakat daha henüz beşe bölüp içmedim. Forumda tekrardan başlamadan önce bir araştırma yapayım dedim kullanıcı yorumları okudum filan, dedim acaba değer mi çünkü cinsel yönden olan yan etkiler çok korkutuyor. Kullanmayı bitirdikten sonra kalıcı yan etkiler olduğuna dair yorumlar korkutuyor özellikle. Bilmiyorum ne yapacağımı çok kararsız bir durumdayım şuan. :(

Kalıcı yan etki diye bir şey yok dostum kullan yan etki hissedersen bırakırsın

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #46 : 11 Kasım 2020, 16:59:50 »
Kalıcı yan etki diye bir şey yok dostum kullan yan etki hissedersen bırakırsın
Hocam dün 1 tane aldım ama bölmede sıkıntı yaşadım. 4 parçaya böldüm küçük bir parça kaldı onu da attım yani 5 mg'ı 4 parça şeklinde ayırdım en küçük kısmı da 1mg gelmez diye attım ;D

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 11 Kasım 2020, 17:19:51 »
Yabancı forumlarda filan o kadar çok kullanan var ki , bizim türk milleti kadar bu erkekliği abartan yok tamam erkeklik önemli ama adam bunu psikolojik olarak yaşıyor 1 hafta içinde yan etki gördüm diyor. Bana göre ergenlik bittikten sonra özellikle 21-35 arası DHT tavan yapar bu kişilerin DHT seviyelerinin %70 düşmesi bile çok etkileyeceğini düşünmüyorum kalan %30 gayette kalan fonksiyonları yaptırır. He yan etki yok mu elbette görenler var ama çok fazla psikolojik olanda var. Saçınız dökülüyorsa yaşınızda genç ise kaybetmek istemiyorsanız finasterid kullanacagiz başka bir mantığı yok ekim olsak bile DHT saldırmaya devam ediyor çözümü yok. Olanı korumamız lazım.

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 11 Kasım 2020, 17:20:38 »
Hocam dün 1 tane aldım ama bölmede sıkıntı yaşadım. 4 parçaya böldüm küçük bir parça kaldı onu da attım yani 5 mg'ı 4 parça şeklinde ayırdım en küçük kısmı da 1mg gelmez diye attım ;D
Eczanelerde hap kırıcı var internette filanda var sipariş verebilirsin , çoğu kişi zaten 4e bölüyor ilacı.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 11 Kasım 2020, 17:25:25 »
Yabancı forumlarda filan o kadar çok kullanan var ki , bizim türk milleti kadar bu erkekliği abartan yok tamam erkeklik önemli ama adam bunu psikolojik olarak yaşıyor 1 hafta içinde yan etki gördüm diyor. Bana göre ergenlik bittikten sonra özellikle 21-35 arası DHT tavan yapar bu kişilerin DHT seviyelerinin %70 düşmesi bile çok etkileyeceğini düşünmüyorum kalan %30 gayette kalan fonksiyonları yaptırır. He yan etki yok mu elbette görenler var ama çok fazla psikolojik olanda var. Saçınız dökülüyorsa yaşınızda genç ise kaybetmek istemiyorsanız finasterid kullanacagiz başka bir mantığı yok ekim olsak bile DHT saldırmaya devam ediyor çözümü yok. Olanı korumamız lazım.
Doğru hocam umarım bende de bir problem çıkmaz uzun süreli bir kullanım yapabilirim ve before after yapabilirim bu sayede.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #50 : 07 Aralık 2020, 18:33:15 »
Bugün proscarla 27. günüm ve güncelleme yapma tavsiyesi aldım ;D
Açıkçası henüz bir etkisini görmedim saç için konuşacak olursak, kullanmadan önceki halimdeyim yani ve hala banyo yaparken elime baya bir tel saç geliyor. Ama zaten hemen etki edecek diye beklemiyorum en az 6 ay kredisi var benim gözümde etki göstermesi için.
Yan etki konusuna gelecek olursak menide sıvılaşma dışında herhangi bir yan etki görmedim çok şükür. Başlamadan önce korkmuştum cinsel yönden olan yan etkiler, jinekomasti konusunda filan ama henüz birşey yok çok şükür.
Finasterid'in yanında kerozan takviyesi de kullanıyordum fakat birkaç gün çarpıntım oldu kerozan'ın içerisinde de d vitamini vardı ve fazla d vitamininin çarpıntı yaptığını gördüm o yüzden bıraktım, muhtemelen ilaçla alakalı değildir ama ne olur ne olmaz kerozan yerine xpecia almayı düşünüyorum.
Onun dışında düzenli olmasa da kabak çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı kapsüllerini kullanıyorum. Dermaroller aldım fakat henüz yapmadım bile, ödevler, sınavlar derken fırsat bulamadım.
Son olarak bugün ketoral şampuan aldım. Bunu kullanan arkadaşlarımız varsa haftada kaç kere kullanmalıyım ve ne kadar kullanmalıyım bir banyoda, bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 07 Aralık 2020, 18:42:25 »
1 sene en az süre ver faydasını göreceksin inan , en azından olanı uzun süre korumada yardımcı olur. 6 aydan önce etki yapması da dediğin gibi pek mümkün değil.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #52 : 07 Aralık 2020, 18:45:50 »
1 sene en az süre ver faydasını göreceksin inan , en azından olanı uzun süre korumada yardımcı olur. 6 aydan önce etki yapması da dediğin gibi pek mümkün değil.
Evet evet kesinlikle zaten beklentim yok şuan ama iyi birşey çıkacağına inancım da tam inşallah :)

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #53 : 07 Aralık 2020, 18:51:17 »
Açıkçası henüz bir etkisini görmedim saç için konuşacak olursak, kullanmadan önceki halimdeyim yani ve hala banyo yaparken elime baya bir tel saç geliyor. Ama zaten hemen etki edecek diye beklemiyorum en az 6 ay kredisi var benim gözümde etki göstermesi için.
Yan etki konusuna gelecek olursak menide sıvılaşma dışında herhangi bir yan etki görmedim çok şükür. Başlamadan önce korkmuştum cinsel yönden olan yan etkiler, jinekomasti konusunda filan ama henüz birşey yok çok şükür.
Finasterid'in yanında kerozan takviyesi de kullanıyordum fakat birkaç gün çarpıntım oldu kerozan'ın içerisinde de d vitamini vardı ve fazla d vitamininin çarpıntı yaptığını gördüm o yüzden bıraktım, muhtemelen ilaçla alakalı değildir ama ne olur ne olmaz kerozan yerine xpecia almayı düşünüyorum.
Onun dışında düzenli olmasa da kabak çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı kapsüllerini kullanıyorum. Dermaroller aldım fakat henüz yapmadım bile, ödevler, sınavlar derken fırsat bulamadım.
Son olarak bugün ketoral şampuan aldım. Bunu kullanan arkadaşlarımız varsa haftada kaç kere kullanmalıyım ve ne kadar kullanmalıyım bir banyoda, bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Ha bu arada şunu demeyi unutmuşum kullandığım süreçte her gün olmasa da bazı günler kasığıma sancılar girdi. Bunlar çekilmeyecek kadar ağrılı değildi bir tanesi hariç. Birinde 10 dakika baya rahatsız olmuştum ama sonrasında geçti kendiliğinden.

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #54 : 07 Aralık 2020, 18:54:55 »
Haftada 2 gün diye hatırlıyorum.
Propektüsüne bak istersen.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #55 : 07 Aralık 2020, 20:03:24 »
Haftada 2 gün diye hatırlıyorum.
Propektüsüne bak istersen.
Tamam hocam teşekkür ederim.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #56 : 07 Aralık 2020, 20:04:45 »
Bir de merak ettiğim bir şey var fin + dut birlikte alan var mı hiç?
Yani haftanın 6 günü finasterid alıp 1 günü dutasterid alsak etkisini arttırabilir miyiz eğer fayda görmez isek?

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #57 : 07 Aralık 2020, 22:29:45 »
Aslında benim araştırmalarım , dutasterid doz bağımlı bir ilaç ilk hafta her gün alınırsa %85- 2 hafta sonra her gün alınması halinde %90 DHT bloke ediyor kanka , finasterid ise 24 saat içinde %67 filan bloke ediyor. Merak ettiğim benimde aslında dutasterid doz bağımlı olduğu için haftada bir alınması ne kadar etkili olabilir bilmiyorum. Fakat bir araştırmada okumuştum

Başlangıçta androgenetik alopesi için finasterid ile tedavi edilen 47 yaşındaki bir erkeği bildiriyoruz. Sürekli tedaviye rağmen, 4. yıldan sonra saç yoğunluğu 2. yıldaki kadar iyi değildi ve finasterid tedavisine haftada 0.5 mg düşük doz dutasterid eklendi. Bu, saç yoğunluğunda dramatik bir artışla sonuçlandı ve finasterid ve dutasterid ile kombine tedavinin halihazırda finasterid kullanan hastalarda saç yoğunluğunu iyileştirebileceğini gösterdi.

Boyle bir sonuç ortaya çıkıyordu , ama bunun uzun vadeli başka denemeleri varmı bilemiyorum. Ben şu anda sadece finasterid kullanıyorum 1-1.5 sene devamlı kullanım halinde başlangıca göre kötü seviyede olduğunu düşünürsem kombinasyon veya direk dutasteride gecicem , herkes bir şekilde hepsini sırayla denemeli.
Araştırma linki
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22686691/

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #58 : 08 Aralık 2020, 00:18:55 »
Aslında benim araştırmalarım , dutasterid doz bağımlı bir ilaç ilk hafta her gün alınırsa %85- 2 hafta sonra her gün alınması halinde %90 DHT bloke ediyor kanka , finasterid ise 24 saat içinde %67 filan bloke ediyor. Merak ettiğim benimde aslında dutasterid doz bağımlı olduğu için haftada bir alınması ne kadar etkili olabilir bilmiyorum. Fakat bir araştırmada okumuştum

Başlangıçta androgenetik alopesi için finasterid ile tedavi edilen 47 yaşındaki bir erkeği bildiriyoruz. Sürekli tedaviye rağmen, 4. yıldan sonra saç yoğunluğu 2. yıldaki kadar iyi değildi ve finasterid tedavisine haftada 0.5 mg düşük doz dutasterid eklendi. Bu, saç yoğunluğunda dramatik bir artışla sonuçlandı ve finasterid ve dutasterid ile kombine tedavinin halihazırda finasterid kullanan hastalarda saç yoğunluğunu iyileştirebileceğini gösterdi.

Boyle bir sonuç ortaya çıkıyordu , ama bunun uzun vadeli başka denemeleri varmı bilemiyorum. Ben şu anda sadece finasterid kullanıyorum 1-1.5 sene devamlı kullanım halinde başlangıca göre kötü seviyede olduğunu düşünürsem kombinasyon veya direk dutasteride gecicem , herkes bir şekilde hepsini sırayla denemeli.
Araştırma linki
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22686691/
Ben de böyle düşünüyorum. Eğer iyi bir iyileşme hissetmezsem ve dökülmem devam ederse ben de dutas'a başlayacam.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #59 : 16 Ocak 2021, 18:20:36 »
Bugün proscarla 66. günüm.
Yan etki olarak kasık ağrım var demiştim başlarda fakat o geçti. Son zamanlarda göğüs kafesimin altında bir ağrı hissediyorum fakat o şu yüzden olabilir mi acaba, ben eskiden proscarı 5'e bölüp alıyordum son 1 haftadır filan 4'e bölüp alıyorum yani 1 mg'dan 1.25 mg'a çıkmış oldum. Belki bu sebepten oluşmuş olabilir bilmiyorum. Onun dışında saç kalitemde herhangi bir artış yok hatta bundan yaklaşık 2-3 hafta önce saçlarım normalden daha fazla dökülmeye başlamıştı fakat düzeldi şimdilik dökülmem eskisi gibi diyebilirim.
Finasterid'ten başka son 1 haftadır yeniden omega 3 takviyesi alıyorum (saçımdaki kaşıntı için), düzenli olmasa da akşamları yeşilçay ve günde 1 adet kabak çekirdeği yağı ile üzüm çekirdeği yağı alıyorum kapsül şeklinde.
Düzenli bir şekilde masaj yapmayı çok istiyorum fakat 1 gün yapsam 3 gün yapmıyorum böyle olunca da şevkim kaçıyor, çok faydalı olduğunu düşünüyorum fakat uygulaması çok yorucu geliyor.
Bunlara ek olarak birşeyler yapmak istiyorum fakat forumda herkes birçok şey yapıyor hangisi benim saçım için iyi olur bilmiyorum, herkes kendi kafasına göre birşeyler yapıyor. Kimine göre yeşilçay dht arttırıyorken kimine göre azaltıyor, ya da kimine göre saça uygulanan badem yağı, sarımsak yağı faydalıyken kimine göre zaman kaybı o yüzden ne uygulayacağımı bilmiyorum.
Ha bide bu arada beslenmeme bu 66 gün içerisinde dikkat etmeye başladım elimden geldiğince, her gün sabahları 2 adet yumurta yiyorum mutlaka. Eskiden cipsler, jelibonlar, çikolatalar vb. birçok abur cubur yiyen ben artık bunlara hiç yaklaşmamaya başladım. Normal demleme çayına 2-3 kaşık şeker atarken şimdi şekersiz sade yeşilçay içer oldum. Bilmiyorum ne derece katkı verir ama bir işe yaramasa bile sağlıklı beslenmek güzel bence.

Facebook Twitter Instagram