Gönderen Konu: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li  (Okunma sayısı 15078 defa)

Bruce Wayne

• Sr. Member
Ynt: Genetik Dökülmeme Yardım SS'li
« Yanıtla #106 : 07 Haziran 2021, 01:26:22 »
finasterid ince olan saçları da kalınlaştırmış gibi gözüküyor, saç kalitesinde artış hissediyor musun ? Ayrıca şampuan  olarak ne kullanıyosun ?
Evet kalınlaştığını düşünüyorum ben de. Ayrıca son 1 haftayı saymazsak dökülmem çok az seviyelere düşmüştü. Son 1 haftadır yine arttı dökülmem, umarım düzelir. Şampuan için ise benim pek önem verdiğim bir konu değil hocam. Genetik dökülmeye etkisinin neredeyse hiç olmadığını düşünüyorum o yüzden pek takılmıyorum. Clear kullanıyorum, paraben ve renklendirici yok.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #107 : 08 Haziran 2021, 11:23:07 »
hocam şakaklar için bir losyon hazırlamıştı mem diye bir kullanıcı ama artık forumu kullanmıyor o yüzden soramıyoruz. o losyonla yıllar önce dökülen ve artık normal deri gibi olan şakaklarından saçlar çıkarmayı başarmıştı. hatırladığım kadarıyla ağır bir losyon olduğu için sadece şakaklara sürüyordu.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #108 : 08 Haziran 2021, 11:27:58 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2287.150

bu da konunun linki. bu sayada losyondan bahsediyor.

Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine

içeriği bu imiş
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #109 : 08 Haziran 2021, 14:39:31 »
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2287.150

bu da konunun linki. bu sayada losyondan bahsediyor.

Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine

içeriği bu imiş
Sağolun hocam ama bu tür ne olduğu belirsiz şeyleri kullanmayı düşünmüyorum pek.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #110 : 08 Haziran 2021, 15:25:08 »
Sağolun hocam ama bu tür ne olduğu belirsiz şeyleri kullanmayı düşünmüyorum pek.

Miracle losyonun icerigine oldukca benziyo aslinda. Ekstra olarak sivilce ilaclarinin etken maddesi vardi benim bildigim. Ama zaten agir bir karisim olsugunu anlatmıştı. Bu konu biraz daha irdelenseymis sakaklar icin birer damla kullanirdim ben
  • Yaşınız 21

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #111 : 27 Haziran 2021, 23:23:37 »
Arkadaşlar merhaba. Bugün fikir almak adına konuyu güncelleyeceğim. 10 Kasım'dan beri aralıksız finasterid kullanıyorum ve 3. aydan sonra dökülmem inanılmaz azalmıştı, saçımı çektiğimde elime saç gelmiyordu bile. 20 Nisan'dan sonra haftada 1 olmak üzere 6 gün finasterid 1 gün dutasterid almaya başladım. O tarihten itibaren saç dökülmem giderek artmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta önce de dökülmelerim arttığı için dutasterid'i bıraktım. (Sanırım hata ettim bilmiyorum). Şuan hala saç dökülmem çok üst seviyede, lavaboya her gittiğimde saçımı silkelediğimde 40-50 tel saç dökülüyor. Bundan 2-3 ay öncesine kadar günlük 5-10 tel maksimum dökülüyordu :(
Sizce ne yapmalıyım, bu dökülme finasteridin başında olduğu gibi normal midir dutasterid kullanmaya başladığım için? Çünkü ben finasterid kullanmaya başladığımda da 1. ile 3. ay arasında dökülmem normalden daha çok artmıştı. Tavsiyelerinizi bekliyorum, yeniden 6 gün finasterid 1 gün dutasterid'e geçmeli miyim?

Unkownnn

• Full Member
« Yanıtla #112 : 28 Haziran 2021, 02:46:33 »
Arkadaşlar merhaba. Bugün fikir almak adına konuyu güncelleyeceğim. 10 Kasım'dan beri aralıksız finasterid kullanıyorum ve 3. aydan sonra dökülmem inanılmaz azalmıştı, saçımı çektiğimde elime saç gelmiyordu bile. 20 Nisan'dan sonra haftada 1 olmak üzere 6 gün finasterid 1 gün dutasterid almaya başladım. O tarihten itibaren saç dökülmem giderek artmaya başladı. Yaklaşık 3 hafta önce de dökülmelerim arttığı için dutasterid'i bıraktım. (Sanırım hata ettim bilmiyorum). Şuan hala saç dökülmem çok üst seviyede, lavaboya her gittiğimde saçımı silkelediğimde 40-50 tel saç dökülüyor. Bundan 2-3 ay öncesine kadar günlük 5-10 tel maksimum dökülüyordu :(
Sizce ne yapmalıyım, bu dökülme finasteridin başında olduğu gibi normal midir dutasterid kullanmaya başladığım için? Çünkü ben finasterid kullanmaya başladığımda da 1. ile 3. ay arasında dökülmem normalden daha çok artmıştı. Tavsiyelerinizi bekliyorum, yeniden 6 gün finasterid 1 gün dutasterid'e geçmeli miyim?
kendimde bi süre finasterid kullanmıştım bu aylarda bi dökülme yaşıyordum fazlaca ama yaz sonlarına doğru çok daha sıklaşıyordu saçım dökülmede azalıyordu dert etme geçer dutasterid kullanmana gerek yok bence

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #113 : 28 Haziran 2021, 09:38:07 »
kendimde bi süre finasterid kullanmıştım bu aylarda bi dökülme yaşıyordum fazlaca ama yaz sonlarına doğru çok daha sıklaşıyordu saçım dökülmede azalıyordu dert etme geçer dutasterid kullanmana gerek yok bence
Umarım dediğiniz gibidir hocam. Adana'da yaşıyorum bir de sıcaktan ve nemden bayılacaz nerdeyse son 3-5 gündür iyice arttı sıcaklık.

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #114 : 29 Haziran 2021, 23:33:12 »
Merhaba hocam ben de Temmuz 2020'den beri fin kullanıyorum. Dediğiniz gibi saç dökülmemin çok azaldığı dönemler oldu. Ancak 5. ve 10. aylarda agresif dökülmeler yaşadım. Forumda Agresif dökülme başlığında konusunu açmıştım. İlk dökülme 2 ay civarı sürmüştü. Şu anki dökülme ise hala durmadı ve zaman zaman duşta acayip saçım dökülüyor. İlk dökülme baslağında minoksidile de başladım, 6 aydır kullanıyorum. Şuanki dökülme onunla da alakalı olabilir ama çok can sıkıcı bir durum. Fine gelirsek sanırım bu tarz döngüler yaşayan insanlar var. Hatta YouTube'da tam da benim bahsettiğim aylarda dökülme yaşayan bir kişinin videoları var. 2 yıllık bir süreç paylaşmış ve kullanmaya devam edin diyor. Yabancı forumlarda da bu tarz dökülme yaşayanlar çok ama bunun sonu nereye varır kestirmek zor.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #115 : 29 Haziran 2021, 23:48:57 »
 ilaç dongusu saçın kendi içindeki donguler agresifleşen dht saldırısı stres bu iş boyle.minoxidil duz değil zigzag saçlar bir iyi olur bir kotu
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #116 : 30 Haziran 2021, 13:10:05 »
Merhaba hocam ben de Temmuz 2020'den beri fin kullanıyorum. Dediğiniz gibi saç dökülmemin çok azaldığı dönemler oldu. Ancak 5. ve 10. aylarda agresif dökülmeler yaşadım. Forumda Agresif dökülme başlığında konusunu açmıştım. İlk dökülme 2 ay civarı sürmüştü. Şu anki dökülme ise hala durmadı ve zaman zaman duşta acayip saçım dökülüyor. İlk dökülme baslağında minoksidile de başladım, 6 aydır kullanıyorum. Şuanki dökülme onunla da alakalı olabilir ama çok can sıkıcı bir durum. Fine gelirsek sanırım bu tarz döngüler yaşayan insanlar var. Hatta YouTube'da tam da benim bahsettiğim aylarda dökülme yaşayan bir kişinin videoları var. 2 yıllık bir süreç paylaşmış ve kullanmaya devam edin diyor. Yabancı forumlarda da bu tarz dökülme yaşayanlar çok ama bunun sonu nereye varır kestirmek zor.
Hocam ben sadece finasterid kullanıyorum, minox kullansam anlarım döngü olayını da sadece finasteridin döngü olayı yapacağını sanmıyorum.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #117 : 30 Haziran 2021, 13:10:46 »
ilaç dongusu saçın kendi içindeki donguler agresifleşen dht saldırısı stres bu iş boyle.minoxidil duz değil zigzag saçlar bir iyi olur bir kotu
Abi sadece finasterid kullanımında döngü olayı olabilir mi? Sen 20 yıldır kullanıyorsun sanırım, hiç oldu mu bazı dönemlerde aşırı dökülmeler?

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #118 : 04 Temmuz 2021, 10:36:36 »
Mimo hicbirseye yaramıyor
AI GEM

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #119 : 17 Ağustos 2021, 12:33:51 »
Finasterid ile 275 günü geride bıraktım. Yani 10. ayıma girdim bu ay. İlk 6-7 ay çok güzel son 2-3 ay ise çok sıkıntılı geçti ve hala geçiyor..
Adana'da yaşıyorum yaz mevsiminden dolayı mıdır yoksa dutasterid ekleyip düzenimi bozduğumdan mıdır bilmiyorum ama Haziran ayından beri saç dökülmem çok arttı. Finasterid sayesinde günde 5-10 tel maximum dökülürken, dün saçımı lavaboya silkelediğimde 70-80 tel dökülüyor artık.
Dün 2-3 ay aradan sonra doktora gittim hem karaciğer hem normal kan tahlillerime baktı dökülmemin arttığını söyleyince. B12 ve Demir eksikliğin var dedi takviye kullanmamı söyledi. Bilmiyorum bunların eksikliğinden kaynaklı olacağını sanmıyorum da.
Fotoları paylaşayım bugün çekildim ve saçlarımı en son dün tam bu saatlerde yıkadım yani 24 saat geçti.

Facebook Twitter Instagram