Gönderen Konu: Kafkasyalıların ve iç anadoluların,Batı türkiyelilere göre daha hızlu kelleşmesi  (Okunma sayısı 1386 defa)

Vivaga

• Full Member
Sarı sac olarak değil, ırksal olarak yorum yaptim. Ruslarin, Lehlerin vs.sacları zayıftır, Asyalılar vs. Öyle değil genelde.
anladım hocam

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
Hintli arkadaşlar en şanslıları galiba.
Ne soymuş be, bir video vardı Hindistan'da kel olmak diye.

Herkes adamı garip karşılıyormuş.

Güney Kore de aynı şekilde. Sokaktan geçen insana mikrofon tutuyorlar, "daha önce hiç kel görmedim görsem korkardım" diyorlar :D
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Ozannn

• Full Member
Enteresan çünkü Hindistan hijyenik bir yerde deil ;D Çinde de, Japonya da da çok kel yok..
 Bir makalede okumuştum, mesela kıllı olmak, saç dökülmesi beyaz ırkta yoğun olurmuş.Bizim halkimiz Avrupalıları kilsiz zannediyor, yanlış. Bakin Hintliler, Siyahlar, Cinliler kıllı ve gur sakallı olmuyor genelde. Desem ki size dünyanın en kıllı ülkelerinden birisi Isveç, inanmazdınız 'di mi?? Evet ama öyle beyazlar daha kıllı diğer ırklardan.

Kewell

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben beslenme kaynakli oldugunu okumustum.

Ozannn

• Full Member
Beslenme ile direkt alakalı değildir hocam.

Kewell

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
bunlarin en cok tüketdikleri kori,soya,kurkuma ,hindistan cevizi. Yedikleri acili baharatlarin kan dolasimina iyi geliyor. Birde kirmizi et,Seker ve tuz  fazla kullanmiyorlar. Adamlar saglikli ve zayiflar kisacasi. Yedi sülale öyle devam  ediyorlar. Yani genetikle bir sorunlari yok

Ozannn

• Full Member
Etkisi vardır mutlaka ama direkt ilgisi yoktur yoksa her bunları tüketen insanda sac dökülmesi olmaması lazım. Irksal hocam bunların sac olayı.

nickless

• Full Member
alakası yok balkandakiler de kelleşiyor tam tersi doğuda kimi tanıdıysam kazık gibi saçı vardı bi ara mpb haritası görmüştüm en çok akdeniz ülkelerinde görülüyordu

emekli kel

• Hero Member
 balkan cabuk doker saçı .doğuda dokulme daha azdır.en fazla saç teli sayısı sarısınlarda ama en fazla kellikte sarısınlarda saçlar ince dhtye dayanıksız.mesela kızıl saçlılarda en az sayıda saç teli vardır ama en gür saç onlardadır.çünki saçları kalın telli.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

ONUR YILDIZ

• Yeni üye
  • *
Kardeşim ben vanlıyım, babam 50 yaşında saçları hala gür, çarşıya çıktığımda yaşlılara bakıyorum yüzde yetmişinin saçı sağlam. Bizim doğu anadoluların saçları sağlam ve pek kel göremiyorum ancak şansa bende dökülme Var. Zalim genetik vuruyor işte.

Facebook Twitter Instagram