Sizlerden gelen yönlendirme doğrultusunda bende saç ektirdim.
KaiserSS, alltheother, KaNeM, cartel21 ve freeyourmindtr'ye özellikle teşekkür ederim.
Operasyonda Cüneyt Bey, Hasan Bey, Zülal Hanım, Elif Hanım ve Kübra Hanım bulundu. Micro motor ile greft alımını Hasan Bey yaptı, Zülal Hanım greftleri aldı, diğer arkadaşlarda greftleri ayırdılar, ekimide yine bir tarafta Hasan Bey diğer tarafta ise Zülal Hanım ve Cüneyt bey dönüşümlü yaptı, gerçekten çok ilgiliydiler ve beni rahat ettirmek için elinden geleni yaptılar, operasyon 6 saat sürdü ama, tahminimce ben 4 saatinde filan uyumuşumdur, o yüzden zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.
Sonlara doğru uyandığımda Cüneyt Bey bilgi verdi, herşeyin yolunda olduğunu, 5'li greftlerimin çok olduğunu,bu sebeple çok iyi bir sonuç beklediğini ifade etti, sadece bir bölgede rebound olduğunu(saçlı alana girildiği zaman, ve sık ekilirse diğer saçların yerinde çıkması) fakat hallettiklerini ifade etti.
operasyon öncesinde rahatlatıcı hap, sonra sedasyon, donör bölgeye lokal anestezi, ekime başlamadan tekrar sedasyon, ve serum bağladılar, operasyon esnasında, gecesi veya sonrasında herhangi bir ağrı/sızı olmadı, operasyonun ertesi günü klinikte bandajı aldırdım, bugünde klinikte ilk yıkamımı yaptırdım.
Bunu bu kadar detay anlatmamdaki sebep ben kan verirken bile kötü oluyorum, o yüzden yatarak veriyorum, 1 sene önce otolog mikrogreft yaptırmıştım, ensemden 2 greft alındı, 3'üncüsünde az kalsın bayılıyordum, tansiyom düştü, şekerli su filan zar zor ayılttılar, yani, iğneden, kandan, ameliyattan korkan varsa sedasyonu mutlaka denesin büyük faydası oluyor.
Bir diğer konuda sırtüstü uyumak, ben ömrüm boyunca yan veya yüz üstü uyumuş biriyim, 5 gün nasıl bu şekilde uyurum diye bayağı tereddüdüm vardı, beddo boyun yastığı aldım, çok faydasını gördüm, standart seyahat yastıklarında farkı şişirme değil, dolgu malzeme, ve boyun kısımı çok geniş, dolayısıyla boynu tam olarak kavradığı için donör bölge yastığa değmeden uyuyabiliyorsunuz, zaten yastık kullanmadım
Son olarak verilen hizmet gerçekten mükemmeldi, soyunurken/giyinirken, iyi olduğumu ifade etmeme rağmen hep destek oldular, karnım acıktı ara verdik, lavaboya gittim başımda durdular, 20:30 oldu ameliyat bitti eve gideceğim, yemek yemeden bırakmadılar, yemekten sonra Cüneyt Bey tekrar baktı, ufak bir sızıntı vardı onu giderdi, Cüneyt bey ve ekibine göstermiş oldukları özveriden ötürü şükranlarımı sunarım.
Kafama takılan tek bir konu ön saç çizgisi, bu konu benim için çok önemliydi, ve aslında ön saç çizgisini operasyona başlamadan Serkan Hocanın çizmesini beklerdim ama tahmin ediyorum müsait değildi, o yüzden hiç daha önce rastlamadığım bir şekilde önce sadece donör kısmını tıraş ettiler bu şekilde operasyona girdim, greft alımı bitince Serkan hoca geldi kontrol etti, 3100 olarak yapılan planlamayı 3600 olarak revize etti, akabinde geri kalan saçlarım kesildi ve ekim yapıldı.
Serkan Hocayla ilgili burda olumsuz bir algı oluşmasını istemem çünkü Haziran ayındaki görüşmede, benimle oldukça ilgilenip 35 dakikasını ayırmıştı.
Bugün yıkama esnasındada farklı milletlerden bir sürü yabancı hasta gördüm ve hepsinin ön çizgisini inceledim, bu konuda belirleyici olanın donör olduğunun farkındayım ama resimlerdende gördüğünüz üzere donör zaten orman gibi, çok rahat 2 ekim daha kaldırır, hal böyleyken kendime şunu soruyorum, ön saç çizgisi 6 mm daha aşağıda olsaydı(kaşlarımı yukarıya kaldırdığımda kırışıklığın bittiği yerin biraz üzerini hesapladım), alın genişliğide kabaca 150mm olarak alırsak 9 cm2'lik bir alan buda kabaca 400 greftle yapılırdı, yani 3600 yerine 4000 greft ekilmiş olurdu.
Asmed'den Koray Hoca 80cm2'ye 3200 greft planlamıştı, yani cm2'ye 40 greft
Serkan Hoca'da, Koray Hoca'da bu konunun ilmini yapmış, uluslararası camiada kabul görmüş iki kıymetli hocamız,
ve ikisinin arkadaş olduğunuda biliyorum, röportajlarındada gördüğüm üzere, bazı hastaların müdahele ettiğini ve sonucun istedikleri gibi olmadığını belirttikleri için, operasyon esnasında ön saç çizgiyi belirttim ama ısrar etmedim.
Ne dersiniz yanlışmı düşünüyorum, gözden kaçırdığım birşeymi var.
Operasyon öncesine ait 3 , ve ilk yıkama sonrası 3 resmi sizinle paylaşıyorum