Merhaba arkadaşlar. Uzun süre saç ekimi yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kaldıktan sonra bu sene ağustos gibi saç ekimi yaptırma kararı aldım. Yaşadığım şehir izmir olduğu için bu konuda pek alternatifim yoktu. Beğendiğim yerler fiyat konusunda yüksekti, beğenmediğim merdiven altı bir yerde yaptırmak da içime sinmedi. Araştırmalarım sonucu ekim işlemini, İstanbula gelip Asuman hanımın merkezinde yaptırmaya karar verdim.
Telefon trafiği ve Asuman hanımın gönderdiğim resimleri inceleyip onay vermesinden sonra 21 ekime randevu aldım.
Ekimden bir gün önce İstanbula geldim. Klinik Sabiha Gökçen havalimanına yakın. Kliniğin hemen yanında apart daire şeklinde odaları olan, fiyatı uygun güzel bir otel de var. Şehir dışından gelenler için konaklama sorun olmayacaktır. Bu otele yerleştikten sonra sabah 8 de klinikte olmamı rica etti Asuman Hanım.
Ekim günü sabah 8 de klinikte Asuman hanım ve ekibiyle tanıştım. İlk olarak donör bölge belirlendi. Sonrasında Asuman Hanım ön çizgiyi benim de isteklerimi göz önüne alarak ve kendi fikirlerini de sunarak özenle belirledi.
Anestezi ve donör bölgeden greft alımı aşağı yukarı 2 buçuk saat sürdü. Bu bölümde sıkılmadım. Bluetooth kulaklıkla müzik veya podcast dinlemenizde sıkıntı olmuyor. Sadece size seslendiklerinde onları duyabileceğiniz bir seviyede dinlemeniz yeterli. Bu bölümde bir ara uykuya bile dalmışım. Son derece rahattım. Bu işlemi Elif hanım ve Dilara hanım yaptılar. İkisine de ilgileri için teşekkür ederim.
Sonrasında Asuman Hanım gelip kanal açma işlemini yapmaya başladı. Bu bölümde saç ekimiyle ilgili sorularımı cevaplayıp bir yandan da kanal açım işlemini yaptı. 2 buçuk saat sürdü bu işlem.
Yemek molası ve anestezinin ardından saç ekim işlemi başladı. Bu bölümde Elif hanım önce yalnız çalıştı . Sonrasında Asuman hanım da katıldı ve akşam 8 buçuğa kadar beraber yaptılar. Son yarım saatlik bölümde Sinem hanım gelip ekibe o da katıldı. (Burda Sinem hanıma bir parantez açıp elinin çok hafif olduğunu belirtmek isterim. Ekibin en genç üyesi olmasına rağmen çalıştığı bölgede en ufak birşey hissetmiyorsunuz)
Saç ekimi işlemi sırasında gayet rahat oluyorsunuz. Uzun sürmesi durumunda anestezi etkisini kaybetmeye başlayabiliyor. Bu durumda tekrar anestezi iğnesi yememek için "az kaldı idare edeyim" demeyin benim gibi. Kendinizi sıkmanıza ve greftlerin ekiminin zorlaşmasına neden olabiliyorsunuz. Acı hissetmeniz ve bunu bildirmeniz halinde hemen yeniden bölgeye anestezi uygulayıp devam ediliyor.
Sonuç olarak yapılan ekimden ve ilgiden oldukça memnunum. Saç ekimi yaptırmayı düşünen fakat bulunduğu ildeki merkezlerden emin olmayan arkadaşlara önerim başka şehre gidip ekim yaptırmaktan çekinmesinler. Otel ve uçak bileti masrafı 1500 tl verip gönlünüz rahat bir şekilde ekiminizi yaptırın derim.
Asuman hanım ve ekibi Elif, Dilara ve Sinem hanımlara çok teşekkür ederim. Ben işlemin sonuçlarından şu an için memnunum. Umarım ilerde daha iyi olur. Sizlerin de beğenmesi dileğiyle resimleri paylaşıyorum.