Gönderen Konu: Dr Ahmet AYIK DUTASTERİD MİKRO ENJEKSİYON (Kafa derisine enjeksiyon)Detaylı  (Okunma sayısı 18852 defa)

Requiemm

• Sr. Member
Evet dostum haklısın beni forumda bilen bilir zaten cok uzun zamandır buralardayım. Öyle lap diye bir konuyada atlamam doktorumuz ahmet bey 1 ay sonra tekrar muayneye cağırdı belki kan testi ve gerekli tetkikleride yapacak kendisi uygulanabilir ve sonuc bakımından gerçekten cok basarılı bir tedavi oldugunu düşünüyorum

ispanyol bır doktor vardı sonucları instagram hesabından paylasmıstı ve baya da ıyıydı yanlıs hatırlamıyorsam ama doktorun ısmını unuttum.. 

GaMe10

• Hero Member
PRP'nin başka versiyonu herhalde. Uzun vadede çok masraflı bence

Kelbey

• Sr. Member
3 ayda bir 750 TL ise orta masraf sayılabilir eğer ki sadece bunun ile çözülüyor ise
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Dutasterid mezoterapi dediğimiz şey bu işte

Oral 5ar inhibitör kullanıp yan etki gören ya da kullanmak istemeyen kişiler için bir alternatif.

PRP ile karıştıran arkadaşlar var prp androjenlere karşı hiçbir şey yapmaz arkadaşlar bu enjeksiyon da kafa derisinde ki DHT azaltılması ana amaç. Ve bir diğer konuda illa ki absorpsiyon oluyordur ama göz ardı edilebilir bir absorpsiyon yani sistemik yan etki olacağını sanmıyorum benim kendi fikrim olarak dozaja da bağlı tabi.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum bunu 3 ay araliklarla yilda 4 kere yaptirman lazim surekli. 1 yil yaptirip sonra birakirsan sac basa doner gene.

Dostum bahsettigin şekilde ilerlemiyor
3 doz 3 ay aralıklarla yeterli endikasyonu scalp deri altında saglıyor 3 dozdan sonra duruma göre 4. Doz 3 ay sonra uygulanabilir fakat daha sonrası kür tedavisine dönüşür 6 ay veyahut 1 yıl aralık ile kullanılabilir ki yeterli sonuç alınırsa buna değer

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
ispanyol bır doktor vardı sonucları instagram hesabından paylasmıstı ve baya da ıyıydı yanlıs hatırlamıyorsam ama doktorun ısmını unuttum..

Evet dostum sergiovanog hocadan bahsediyorsunuz kendisi androjenik alopeside uzmanlık alanı ve birço tedavi deniyor yakından takip edilirse sonuclarının gerçekten iç açıcı oldugu ortada

GaMe10

• Hero Member

Oral 5ar inhibitör kullanıp yan etki gören ya da kullanmak istemeyen kişiler için bir alternatif.

PRP ile karıştıran arkadaşlar var prp androjenlere karşı hiçbir şey yapmaz arkadaşlar bu enjeksiyon da kafa derisinde ki DHT azaltılması ana amaç. Ve bir diğer konuda illa ki absorpsiyon oluyordur ama göz ardı edilebilir bir absorpsiyon yani sistemik yan etki olacağını sanmıyorum benim kendi fikrim olarak dozaja da bağlı tabi.

O zaman fin veya duttan yan etki görmeyenlerin bunu yaptırması saçma mı oluyor?

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
PRP'nin başka versiyonu herhalde. Uzun vadede çok masraflı bence

Hayır kardesim prp yani Platelet rich plasma
Trombositten zengin plazma anlamında kişinin kanı alınıyor santifürüj edilip belki bazen birkaç vitamin vs koyan yerde duydum daha sonra saçlı deriye scalpa uygulanıyor inanın zerre bir faydası yok dht bazlı androjenik genetik alopesi de bu yüzden insanlar burada leblebi gibi finans avodart olsun ru olsun binlerce tedavi yöntemi deniyor yeterli androjenler haricinde dht bazlı saç dökülmesini şuan durdurabilmenin imkanı bulunmamakta o yüzden bu tedavi dutas ile uygulanan bir tedavi yöntemi tan etkilerden mümkün oldugunca kaçınılarak yarılama ömrünü scalp ta geçirip uzun vadeli bir tedavi programı denilebilir bir alternatif yani prp bunların yanında tedavi vasfına dahi giremez

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
3 ayda bir 750 TL ise orta masraf sayılabilir eğer ki sadece bunun ile çözülüyor ise

Kesinlikle

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları

Güzel yorumun için teşekkürler ana amacı ve etkileşimin nasıl olacagını az cok tahmin edip yazmıssınız zaten konu hakkında fikir sahibisiniz

GaMe10

• Hero Member
Hayır kardesim prp yani Platelet rich plasma
Trombositten zengin plazma anlamında kişinin kanı alınıyor santifürüj edilip belki bazen birkaç vitamin vs koyan yerde duydum daha sonra saçlı deriye scalpa uygulanıyor inanın zerre bir faydası yok dht bazlı androjenik genetik alopesi de bu yüzden insanlar burada leblebi gibi finans avodart olsun ru olsun binlerce tedavi yöntemi deniyor yeterli androjenler haricinde dht bazlı saç dökülmesini şuan durdurabilmenin imkanı bulunmamakta o yüzden bu tedavi dutas ile uygulanan bir tedavi yöntemi tan etkilerden mümkün oldugunca kaçınılarak yarılama ömrünü scalp ta geçirip uzun vadeli bir tedavi programı denilebilir bir alternatif yani prp bunların yanında tedavi vasfına dahi giremez
Ben zaten Prp'yi saç ekiminden sonra ilerki aylarda biraz yaptırarak saçların çıkışını en üst seviyeye getirmek amacıyla kullanmayı planlıyorum. Yoksa pahalı şeyler uzun vadede ben karşılayamam bunları
Bakalım siz sonuçları ilerleyen aylarda paylaşırsınız nasıl olacak

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
O zaman fin veya duttan yan etki görmeyenlerin bunu yaptırması saçma mı oluyor?

Fin veya duttan yan etki görme meseleside aslında biraz plasebo ama en ufak yan etkide kaçınmak gerekiyor birde şu şekilde düşünün fin veya dut oral kullanımda tüm vücut tarafından emilim sagladıgından dolayı tüm kan dolaşımında sistemik bir etkiye sahip fakat bu bölgesel direk tedavi yöntemi direk scalp saclı deri altına yapıldıgından dolayı sistemik bir yan etki konusu sözkonusu olmadan dht nin saçlara verdigi zararı bitirip herşeyin normale dönmesini saglamaya yönelik bir süreç

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ben zaten Prp'yi saç ekiminden sonra ilerki aylarda biraz yaptırarak saçların çıkışını en üst seviyeye getirmek amacıyla kullanmayı planlıyorum. Yoksa pahalı şeyler uzun vadede ben karşılayamam bunları
Bakalım siz sonuçları ilerleyen aylarda paylaşırsınız nasıl olacak

Tüm süreci enine boyuna tamamen nötr şekilde paylaşacagımdan şüphen olmasın dostum eğer ben bir fayda görürsem burada herkesin bundan yararlanması tek dilegim saç ekiminden hemen sonra finas ta kullanabilirsin en azından ekimdeki saçları yeni folikülleride koruma altına almış sayılırsın koray erdoğan hocam bu konuda bildigim kadaryla öneriyor

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
iğneleme arkası topikal dutas fayda eder mi acaba tabi bi deri altına enjeksiyon gibi olmaz ama
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
iğneleme arkası topikal dutas fayda eder mi acaba tabi bi deri altına enjeksiyon gibi olmaz ama

Zaten sizin kullanmayı düşündüğünüz tedavi amacıda bu fakat eğri doğruyu konuşmak gerekirse şu şekilde dermaroller ile iğneleme yapıldıgında saçlı deri üzerine doğal olarak onlarca yüzlerce mikro ufak çaplı yaralı delikler açılmakta hemen arkasından kullanacagınız topikal dutasterid bu ufak çaplı yaralar vasıtasıyla tamamen bütünüyle olmasada sistemsel dolaşıma katılacaktır oral kullanıma nazaran evet bu yöntemde bana kalırsa bölgesel tedavi için mümkün ve kullanılabilir fakat yan etki bakımından ve sürekli saçlı deriyi dermaroller ile yaralama iyileşme sürecinde süreklilik kazandıgından biraz sorunları mevcut olabilir

Facebook Twitter Instagram