Merhabalar herkese
Bugün 1 yılı doldurmuş bulunmaktayım. güncel fotoğraflar paylaşmak istedim. Biraz alelacele oldu ama yine eklemeler yaparım. Nemli hali ile saçımı kaldırarak çektiğim fotoğraflar ile kuruduktan sonraki fotoğrafları ekledim. Kendi adıma yaşadığım süreci biraz özetlemek istiyorum.
-Ekim sonrasında 6 ay xpecia ve 4 ay alopexy minoxidil kullandım. Daha sonrasında ikisini de bıraktım. Asuman Hanımın tavsiyesi ile prozinc losyonu şampuanı ile birlikte yaklaşık 3 ay kullandım. Sprey ve losyon uzun kullanım nedeniyle saç derimde tahribat yarattı. Hala tam olarak geçmeyen kaşıntı mevcut. Bu benim cildimle alakalı bir durum muhtemelen herkeste aynı şey olmayabilir.
-Prozinc saçımda kaşıntı yapıp agresif dökülmeyi tetikleyince tekrardan xpecia başladım ve hala haftada 3-4 defa kullanıyorum. Şampuanı da değişerek tekrardan sawpoo kullanmaya başladım.
- Her ne kadar fotoğraflarda net belli olmasa da (önceki sayfada mevcut) ekim bölgesinin üst tarafında kendi saçımda yoğun dökülmeler oldu. Hala devam ediyor olsa da eskisi gibi değil. Bu hafta içinde kan tahlili yaptırıp değerlerime baktıricam. Ama dökülen bölgede belli zaman sonra elime batan kıllar da oluyor. Dökülen yeniden çıkmasa şu an orda saç kalmamıştı muhtemelen çünkü çok yoğun dökülme oldu bir dönem.
- Son olarak süreçten memnuniyetim 7/10 diyebilirim. Kendi adıma şimdi ektirsem kesinlikle minoxidil ve losyonu kullanmazdim. Xpecia vb vitamin takviyeleri ile devam ederdim. Belki de bir şey değişmezdi veya daha kötü olurdu bilemiyorum. Asuman hanıma kabuk dökümü zamani kontrole gittiğimde bu ekim mutlu eder mi diye sormuştum. O da samimiyeti ile sizi üzmez demişti
Ben de şu anda aynı şeyi düşünüyorum açıkçası
- Saç ekimi sonrası hayatımda ne değişti. En başta önceki saçım hiçbir şekilde şekil almıyordu ve bu durum bende inanılmaz bir özgüven eksikliği oluşturuyordu. Rüzgarlı havalarda dış mekanda durmaya korkuyordum çünkü o kadar uğraşıp bir şeye benzetmeye çalıştığım saçım anında darmadağın oluyordu. Ekim sonrasi özgüven patlaması yaşamaya başladım
eskisine göre daha gençleştiğimi söyleyen çok kişi oldu çevremde. Ben söylemedikçe ekim olduğunu dahi kimse anlamıyor. Genel olarak çok olumlu tepkiler aldım ekime yönelik. Düşünen herkese tavsiye ederim.
-Son olarak ise bu forumdan çok şey öğrendim süreç içerisinde. Başta sitenin kurucusu Hintell ve yorumlarını hiç esirgemeyen Saçsız Adamın Laneti abilerim olmak üzere yorumlarıyla destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin hayalindeki saça en kısa zamanda kavuşmasını diliyorum:)
Saygılar, selamlar