Gönderen Konu: Asuman Hair Transplant / 09.10.2020 / 3500 Greft / Yaş: 30  (Okunma sayısı 23611 defa)

Ercan07

• Full Member
Ynt: Asuman Hair Transplant / 09.10.2020 / 3500 Greft / Yaş: 30
« Yanıtla #151 : 29 Ağustos 2021, 08:45:16 »
Merhaba saçımdaki dökülmeleri maalesef durduramıyorum :( ekim bölgesinin üst tarafı. Islak ve ışık altında çektim. Kuruyken iyi duruyo fakat bu hali çok rahatsız etmeye başladı. 2 aydır dökülmeler var. Çok seyreldi. gün içinde çok kaşındığı zamanlar da oluyor. Her kaşımada elime saçlar geliyor. Xpecia'ya tekrardan başladım ama faydası yok. Prozinc losyon kullaniyorum 3 aya yakın bir süredir. Yararını gördüm desem yalan olur aksine bu dökülmenin sebebi bile olabilir diye düşünmeye başladım. Minoxili bırakalı da 3 ay oldu. Döngüye girdiyse bu kadar sürer mi bilmiyorum. Ekimden önce kendi saçlarım uzun yıllardır bu kadar dökülmüyordu. anormal bir durum olduğu aşikar. Kan değerlerimi ölçtürmemi istemişti Asuman hanım henüz fırsat bulamadım ama pek ihtimal vermiyorum açıkçası sebebinin o olduğuna. Sebebi ne olabilir? Telojen effluvium diye bir şey gördüm forumda araştırırken. Öyle bir durum mu acaba? Önerilerinize çok ihtiyacım var.
hocam prozinc losyon cok berbat keske hic kullanmasaydiniz bnde kullandim saclarimi mahfediyordu az kalsin saclari inceltiyor rengi bile değişiyor sanki sac guclendirici degilce tüğ dokucu losyon.uzak durun

26yaman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #152 : 29 Ağustos 2021, 11:40:56 »
Bak ben çok araştırdım zaten ki hintelde aynı şeyi yazmış proscar ve biotin diye bunlar hem dökülmeyi önlüyor ve aynı zamanda bırakıldığında genetik dökülmenin 100/25 kalmasını sağlıyor ve olan saç telini kalınlaştırıyor genede karar senin inşallah istediğin gibi olur herşey

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #153 : 30 Ağustos 2021, 15:51:55 »
Merhaba saçımdaki dökülmeleri maalesef durduramıyorum :( ekim bölgesinin üst tarafı. Islak ve ışık altında çektim. Kuruyken iyi duruyo fakat bu hali çok rahatsız etmeye başladı. 2 aydır dökülmeler var. Çok seyreldi. gün içinde çok kaşındığı zamanlar da oluyor. Her kaşımada elime saçlar geliyor. Xpecia'ya tekrardan başladım ama faydası yok. Prozinc losyon kullaniyorum 3 aya yakın bir süredir. Yararını gördüm desem yalan olur aksine bu dökülmenin sebebi bile olabilir diye düşünmeye başladım. Minoxili bırakalı da 3 ay oldu. Döngüye girdiyse bu kadar sürer mi bilmiyorum. Ekimden önce kendi saçlarım uzun yıllardır bu kadar dökülmüyordu. anormal bir durum olduğu aşikar. Kan değerlerimi ölçtürmemi istemişti Asuman hanım henüz fırsat bulamadım ama pek ihtimal vermiyorum açıkçası sebebinin o olduğuna. Sebebi ne olabilir? Telojen effluvium diye bir şey gördüm forumda araştırırken. Öyle bir durum mu acaba? Önerilerinize çok ihtiyacım var.

Destek almalısın çünkü ekim saçı dökülmez diye bir durum yok ya da dökülmemeye kodlanmış diye bir durumda yok donör de bulunduğu bölgede güçlü beslendiği için sağlıklı ama beslenemediği bölgeye taşınınca daha önce dökülen saçların kaderi ile baş başa kalır

Bu yüzden böyle aşırı dökülmeler ara ara gelir o zamanlar hemen önlem alıp korumanız o evreyi atlamak gerekir
Global Moderator

alastor

• Full Member
« Yanıtla #154 : 09 Ekim 2021, 16:29:15 »
Merhabalar herkese :)

Bugün 1 yılı doldurmuş bulunmaktayım. güncel fotoğraflar paylaşmak istedim. Biraz alelacele oldu ama yine eklemeler yaparım. Nemli hali ile saçımı kaldırarak çektiğim fotoğraflar ile kuruduktan sonraki fotoğrafları ekledim. Kendi adıma yaşadığım süreci biraz özetlemek istiyorum.

-Ekim sonrasında 6 ay xpecia ve 4 ay alopexy minoxidil kullandım. Daha sonrasında ikisini de bıraktım. Asuman Hanımın tavsiyesi ile prozinc losyonu şampuanı ile birlikte yaklaşık 3 ay kullandım. Sprey ve losyon uzun kullanım nedeniyle saç derimde tahribat yarattı. Hala tam olarak geçmeyen kaşıntı mevcut. Bu benim cildimle alakalı bir durum muhtemelen herkeste aynı şey olmayabilir.
-Prozinc saçımda kaşıntı yapıp agresif dökülmeyi tetikleyince tekrardan xpecia başladım ve hala haftada 3-4 defa kullanıyorum. Şampuanı da değişerek tekrardan sawpoo kullanmaya başladım.
- Her ne kadar fotoğraflarda net belli olmasa da (önceki sayfada mevcut) ekim bölgesinin üst tarafında kendi saçımda yoğun dökülmeler oldu. Hala devam ediyor olsa da eskisi gibi değil. Bu hafta içinde kan tahlili yaptırıp değerlerime baktıricam. Ama dökülen bölgede belli zaman sonra elime batan kıllar da oluyor. Dökülen yeniden çıkmasa şu an orda saç kalmamıştı muhtemelen çünkü çok yoğun dökülme oldu bir dönem.
- Son olarak süreçten memnuniyetim 7/10 diyebilirim. Kendi adıma şimdi ektirsem kesinlikle minoxidil ve losyonu kullanmazdim. Xpecia vb vitamin takviyeleri ile devam ederdim. Belki de bir şey değişmezdi veya daha kötü olurdu bilemiyorum. Asuman hanıma kabuk dökümü zamani kontrole gittiğimde bu ekim mutlu eder mi diye sormuştum. O da samimiyeti ile sizi üzmez demişti :) Ben de şu anda aynı şeyi düşünüyorum açıkçası
- Saç ekimi sonrası hayatımda ne değişti. En başta önceki saçım hiçbir şekilde şekil almıyordu ve bu durum bende inanılmaz bir özgüven eksikliği oluşturuyordu. Rüzgarlı havalarda dış mekanda durmaya korkuyordum çünkü o kadar uğraşıp bir şeye benzetmeye çalıştığım saçım anında darmadağın oluyordu. Ekim sonrasi özgüven patlaması yaşamaya başladım :) eskisine göre daha gençleştiğimi söyleyen çok kişi oldu çevremde. Ben söylemedikçe ekim olduğunu dahi kimse anlamıyor. Genel olarak çok olumlu tepkiler aldım ekime yönelik. Düşünen herkese tavsiye ederim.
-Son olarak ise bu forumdan çok şey öğrendim süreç içerisinde. Başta sitenin kurucusu Hintell ve yorumlarını hiç esirgemeyen Saçsız Adamın Laneti abilerim olmak üzere yorumlarıyla destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin hayalindeki saça en kısa zamanda kavuşmasını diliyorum:)

Saygılar, selamlar

Souvenir

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #155 : 09 Ekim 2021, 18:27:50 »
Ekimden önce ve sonra Finansterid, Xpecia kullananları duymuştum ama Minoxil kullanan ilk defa duyuyorum. Neyse vardır heralde ekim merkezinin bir bildiği ama nedenini öğrenmek isterim.

Bence saçınız güzel güle güle kullanın :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #156 : 09 Ekim 2021, 21:31:22 »
Maşallah harika olmuş saçların dostum
Global Moderator

alastor

• Full Member
« Yanıtla #157 : 10 Ekim 2021, 10:27:35 »
Maşallah harika olmuş saçların dostum

Teşekkür ederim abi

alastor

• Full Member
« Yanıtla #158 : 10 Ekim 2021, 10:29:25 »
Ekimden önce ve sonra Finansterid, Xpecia kullananları duymuştum ama Minoxil kullanan ilk defa duyuyorum. Neyse vardır heralde ekim merkezinin bir bildiği ama nedenini öğrenmek isterim.

Bence saçınız güzel güle güle kullanın :)

Teşekkür ederim. Asuman hanım benim ektirdigim dönemde tavsiye ediyordu genelde. Şu anda etmiyor sanırım. Saçın çıkışını desteklemek için önermişti.

Levi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #159 : 25 Ağustos 2022, 00:57:10 »
Sürecinizi baştan sona kadar okudum. Detaylı anlatım için çok teşekkürler ve umarım hala mutlusunuzdur saçlarınızla. Şuanda ki durum nedir? Herşey yolunda mı?

Hair'lı Olsun

• Bu Alana Reklam Verilir.
  • Hero Member
« Yanıtla #160 : 25 Ağustos 2022, 01:12:10 »
ön çizgiyi biraz daha zig-zaglı yapsalar daha iyi olurdu gibi. Sonuç çok iyi yine de tebrikler.
Saç Sağlığı Discord : https://discord.gg/RJrwv4h7

Finansteride
Omega 3  -  Biotin 5000
Keçiboynuzu özü
Masaj - Magnezyum yağı  
D3 vitamin  -  B12 vitamin

Facebook Twitter Instagram