Gönderen Konu: Asuman Hair Transplant / 09.10.2020 / 3500 Greft / Yaş: 30  (Okunma sayısı 23623 defa)

alastor

• Full Member
Ynt: Asuman Hair Transplant / 09.10.2020 / 3500 Greft / Yaş: 30
« Yanıtla #105 : 23 Mayıs 2021, 22:39:14 »
Merhaba ekimimin 226. günündeyim. Minoxil kullanmıştım bir süre ama mart sonuna doğru biraktim. Sonrasında fazla dökülmem yoktu ama prozinc losyon kullaniyorum bir süredir de. Bu ara kaşıntıyla birlikte dökülmeler artmaya başladı. Minoxil döngüsü nedeniyle mi oluyor bu acaba? 2 ay oldu gerci birakali. Ya da Prozinc losyon sebep oluyor olabilir mi? Kasıntı ve dökülme özellikle asagidaki fotoda göstermeye çalıştığım yerde oluyor. Minoxil’i ekim bölgesi dışında bir yere sürmemeye çalışmıştım. Öneriniz var midir bu konuda acaba? Bu döngü ise daha ne kadar sürebilir?

amashe

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #106 : 24 Mayıs 2021, 01:26:11 »
Dikkatimi çektiği üzre asuman hanımın ekimlerinin bir kısmında bu tarz agresif dökülmeleri duyar olduk. Kuvvetle muhtemel minox etkisidir. Doğal olarak bırakıldığı anda değil, ozellikle birkaç ay içerisinde kendini gösterir. Umarım daha fazla ilerlemez.

alastor

• Full Member
« Yanıtla #107 : 24 Mayıs 2021, 01:38:07 »
Dikkatimi çektiği üzre asuman hanımın ekimlerinin bir kısmında bu tarz agresif dökülmeleri duyar olduk. Kuvvetle muhtemel minox etkisidir. Doğal olarak bırakıldığı anda değil, ozellikle birkaç ay içerisinde kendini gösterir. Umarım daha fazla ilerlemez.

Peki bu minoxil saçta döngüye sebep oldu ise dökülen ekim olmayan kısımdaki kendi saçlarım tekrar yerine gelicek midir acaba?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #108 : 24 Mayıs 2021, 10:49:48 »
toplarlar biraz finasterid al 1/2 ay da normale donör

kaşıntı cılkt hassasiyeti ile alaklı minoxil içinde alkol var bazen kaşıntı yapar

mevsımsel geçişlerdeyiz bu arada herkesin saçı dökülür bu aylar yanı resme bakınca bır problem yok sıklık ıyı
Global Moderator

alastor

• Full Member
« Yanıtla #109 : 24 Mayıs 2021, 12:00:48 »
toplarlar biraz finasterid al 1/2 ay da normale donör

kaşıntı cılkt hassasiyeti ile alaklı minoxil içinde alkol var bazen kaşıntı yapar

mevsımsel geçişlerdeyiz bu arada herkesin saçı dökülür bu aylar yanı resme bakınca bır problem yok sıklık ıyı

Tamamdir abi finasteride başlıycam ben de. teşekkür ederim.

Murat Akbaba

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #110 : 24 Mayıs 2021, 13:24:03 »
Benim düşüncem ekimleride minoxil ve finansterid kullandırılmamali ekimin asıl etkisini gölgeliyo Ekim yapıldıktan sonra sadece xpecia ve biotin kullanılması lazım çünkü diğer iki ilacın saç çıkarıcı etkisi ve döngü olayları var bu yüzden ekimin çıkmamış saçlarında çıkmış gibi gösteriyo daha sonra dökülme süreci insanları psikolojik men mahvediyo benim önerim

alastor

• Full Member
« Yanıtla #111 : 24 Mayıs 2021, 16:50:01 »
Benim düşüncem ekimleride minoxil ve finansterid kullandırılmamali ekimin asıl etkisini gölgeliyo Ekim yapıldıktan sonra sadece xpecia ve biotin kullanılması lazım çünkü diğer iki ilacın saç çıkarıcı etkisi ve döngü olayları var bu yüzden ekimin çıkmamış saçlarında çıkmış gibi gösteriyo daha sonra dökülme süreci insanları psikolojik men mahvediyo benim önerim

Bu dediğin kısmen doğru ama bu ürünleri kullanıp bıraktıktan sonra da önemli bir kayıp yasamadan devam eden kişiler var forumda. Ayrıca kaybettirdikleri her zaman kazandırdığından daha fazla olacak diye bir şey de yok. Kişiden kişiye değişir. Evet bende dökülmeler mevcut ama minoxili hiç kullanmasam nasıl bir saçım olacaktı bilemiyorum. Yani dökülmelere rağmen olumlu etkileri de söz konusu olabilir. Bunun yanında ekim sonrasında, yan etkilerini göz ardı edebildikten sonra belli bir yaşa kadar (çok genç yaşta başlamamak kaydıyla) kullanımı da bence mantıksız değil.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #112 : 24 Mayıs 2021, 17:08:36 »

alakası yok ekımın asıl sonucunu gölgeliyor demek tamamen bilmeden konusmaktır dostum

donör bölgede sizin görmediğiniz bir çok tolejen saç var bunlar fre verir destek alınmaz ıse bu durumun ekımcı ıle alakası yok

ayrıca saç çıkacak olan bölgenın beslenmeye ıhtıyacı var dht bunu engeller

yanı gölgelıyor demek çok yanlış bır yaklaşım

saç ekimi başarısı sadece ekimle sağlanmaz
Global Moderator

Murat Akbaba

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #113 : 24 Mayıs 2021, 18:50:06 »
Hintel kardeşim haklılık payın var 7 yıl minoxil kullanmış biri olarak söylüyorum minoxil çok tehlikeli bıraktığın zaman veya döngüye girdiği zaman getirdiğinden çok daha fazlasını götürür
Ben düşüncemi söyledim herhangi bir kastım yok bencede takviye kullanılmalı ama saydıklarım bence kullanilmamali

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #114 : 24 Mayıs 2021, 19:26:23 »
alakası yok ekımın asıl sonucunu gölgeliyor demek tamamen bilmeden konusmaktır dostum

donör bölgede sizin görmediğiniz bir çok tolejen saç var bunlar fre verir destek alınmaz ıse bu durumun ekımcı ıle alakası yok

ayrıca saç çıkacak olan bölgenın beslenmeye ıhtıyacı var dht bunu engeller

yanı gölgelıyor demek çok yanlış bır yaklaşım

saç ekimi başarısı sadece ekimle sağlanmaz

Hocam öncelikle çok iyi bir ekim sonucu sadece ekimle sağlanmaz evet bu doğru. Ancak alınan minoxidil ve finasterid ekim sonucunu etkiler mi , evet hem de sapına kadar etkiler. Hatta finasterid ve minoxidilin beraber kullanımı 5000 greft ekilen kafaya 10 bin greft etki bile yapabilir. Kullanılan takviyelerin ekim sonucunu ekstra bir katkı yapmadığını söylemek akıl tutulmasıdır. Minoxidile gelince de minoxidil DHT yi engellemez, onu da belirteyim. Minoxidil saç dökülmesini de engellemez. Minoxidil kullanırsın damarları genişletir, kan akışını hızlandırıp saç çıkartır(artık tüy bile olmayanları). Kısa süreliğine seni mutlu eder ancak sonrası büyük yıkım olur, bunu her minoxidil kullanan kişi bilir. Birşey daha ekleyeyim asmed te Koray Erdoğan bile kendi açıkladı, artık hangisi ekim sonucu hangisi finasteridli sonuç ben bile anlamıyorum diye. O yüzden takviyelerin ekime katkısı tartışılamaz bir gerçektir.

kemalbora

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #115 : 24 Mayıs 2021, 19:44:27 »
Ekstradan finasterid veya minoxidil kullanacaklara tavsiyem, minoxidili ne kadar kullanmayı düşünüyorsun öncelikle kendinize bunu sorun. Ömür boyu kullanırım nolcak diyen varsa emin olun bir süre sonra sıkılıp bırakıcaksınız ve bırakınca verdiklerinden fazlasını götüreceğinin yüksek bir ihtimal olduğunu bilerek başlayın, başlayacaksınız. Finasterid e gelince kullanımı daha kolay gibi duruyor evet bir hap at geç, ki yan etki görmediğiniz sürece devam edersiniz muhtemelen. Ancak yan etkilerini iyice araştırın öyle başlayın, başlayacaksınız. Bıraktığınızda saw Palmetto içerikli DHT yi daha az baskılayan bir ilaca başlayın(xpecia,shen min vs.) ki saçlar birden yıkıma uğramasın (bu dediğimde tahminen konuşuyorum burda eğer DHT hormonunuz hala çok aktif değilse büyük dökülmeler görülmeyebilir, finasteridi bırakınca). Belli bir süre sonra da onu da bırakırsınız. Kısaca bu ikisini ya da birini kullanacak arkadaşların iyice araştırmalarını ve evet ekimden sonra takviye almalarını öneririm ancak minoxidil almalarını önermem kesinlikle. Yine de karar sizin elbette.

Murat Akbaba

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #116 : 24 Mayıs 2021, 20:18:14 »
Kemalboraya katılıyorum Koray Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları izleyin dediğimi anliycaksiniz

alastor

• Full Member
« Yanıtla #117 : 24 Mayıs 2021, 22:20:01 »
Bu minoxidil neymiş böyle ya herkeste bi yara bırakmış ya da gözünü korkutmuş :) Aşı karşıtları gibi taraftarı varmış meğer:)

Ben iki kutu kullandım. Sadece ekim bölgesine sürdüm. Mart sonunda da bıraktım. 4 ay daha var 1 yıllık sürecimi tamamlamaya. Lakin 4 ay sonra kafamda saç kalmazsa ekim merkezi bu durumdan pek hoşnut kalmaz herhalde kendi reklamı açısından. Zira bu forum da dahil genelde sürecin değerlendirmesi 1 yılın sonunda yapılıyor. Dolayısıyla bekleyip göreceğiz bakalım ekim merkezi mi yaman minoxil mi :) Ne diyelim hayırlısı hakkımızda...

Murat Akbaba

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #118 : 25 Mayıs 2021, 15:21:16 »
Kardeşim bu minoxil neymiş demeden önce araştırsan çok iyi olur herkeste yara bırakmış diyosun çünkü bunu kullanan herkeste aynı etki oluyor aynı dôngü olayı oluyor sistematik inceleyin
İlaçlar gibii birinde yanetki yapıp diğerinde yapmama gibi durumu yok kullanan herkeste döngü oluyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #119 : 25 Mayıs 2021, 17:39:41 »
Hocam öncelikle çok iyi bir ekim sonucu sadece ekimle sağlanmaz evet bu doğru. Ancak alınan minoxidil ve finasterid ekim sonucunu etkiler mi , evet hem de sapına kadar etkiler. Hatta finasterid ve minoxidilin beraber kullanımı 5000 greft ekilen kafaya 10 bin greft etki bile yapabilir. Kullanılan takviyelerin ekim sonucunu ekstra bir katkı yapmadığını söylemek akıl tutulmasıdır. Minoxidile gelince de minoxidil DHT yi engellemez, onu da belirteyim. Minoxidil saç dökülmesini de engellemez. Minoxidil kullanırsın damarları genişletir, kan akışını hızlandırıp saç çıkartır(artık tüy bile olmayanları). Kısa süreliğine seni mutlu eder ancak sonrası büyük yıkım olur, bunu her minoxidil kullanan kişi bilir. Birşey daha ekleyeyim asmed te Koray Erdoğan bile kendi açıkladı, artık hangisi ekim sonucu hangisi finasteridli sonuç ben bile anlamıyorum diye. O yüzden takviyelerin ekime katkısı tartışılamaz bir gerçektir.

Hımmm 5 bin ekilen saça 10 bin etki yapabilir:)) diyorsun vay be e kardeş deliminisiniz o zaman saç ektirmeyin kullanın 5 bin çıksın madem:)

Sanıyor musunuz ekilen saç dökülmüyor incelmiyor:) haa dökülmemeye kodlanmış donör yalanları:)

Tekrarlıyorum Minoxil kullanımı ekilmiş saca kullanılması kılcal damarların oluşumu ve greftlerin hızlı beslenmesi açısından faydalı ilk 4/5 ay ama  ekilmemiş saça saçım dökülüyor diyip kullanmaya karşıyım  bu saçları uçurur bu güne kadar da kimseye o şekilde tavsiye verdiğim görülmemiştir:)

Finasterid e gelirsek tabiki katkısı olacak sen saçını neden döktün? Dht yüzünden ekilen bölgedeki saçların dht den arınıp gelişmesi için ne gerek dht yi baskılamak.

Adamın donör incelmiş kendi saçları telojene inmiş eee ekim yaptırdım saçlarım yetersiz çıktı ve var olan saçlarım döküldü ekim olmadı? Neden olmadı ? Saç ekiminden mucize beklenmez destek gerekir.
 Önce ince saçların varsa desteklemek gerekir sonra donör bölgesini folukülleri transfer aşamasında drenç kazandırmak ve donör telojen oranını düşürmek gerekir. Koray erdoğanda bunu söyler zaten.

Ya da kafasında incelmiş saç yoktur donör gayet güçlü ve kalındır o zaman kullanmasına çok gerek kalmaz. Bu kişinin dökülme alanı var olan saçları donör durumuna göre değişir.

Ayrıca genetik dökülmeye sahip bir kişi sanıyor mu ki sadece ön orta tepe zayıflıyor. Donör bölgesinde de çok sayıda telojen oluşuyor bu da çoklu greflerin çıkışını zayıflatıyor finasterid bu noktada destek oluyor minoxil de kan akışını hızlandırarak greftlerin beslenmesine destek oluyor uzun kullanıma karşıyım kısa bir süre minoxil de.

Kim ne kulanmak isterse kullanır. Kişilerin kararı.

Her minoxil ya da finasterid kullananın saçı süper olmaz başarısız bir ekim olduktan sonda istesersen küvete ilaç doldur gir içine ekim başarısı ayrıdır destek vermek genetik bir gerekliliktir.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2021, 18:03:57 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram