Gönderen Konu: Minoxidil ve finasterid konusuna açıklık (yan etki, hangisi daha iyi vs)  (Okunma sayısı 8144 defa)

My Precious

• Hero Member
İşin garibi.Aynı yabancı forumlarda hairlosstalk gibi yerlerde de anti finciler vs finciler muhabbeti dönüyor.
Finciler genel olarak yan etki görmeyen saçlarını koruyan tipler
Anti finciler ise malum.....
Ben yinede anti fincilerin inadını anlamlandıramıyorum.Kullanmak istemiyorsan kullanmazsın olur biter ha olur 1 2 kere açarsın yan etkileri ile ilgili konu eyvallah deriz ama kullanmadan da ilaca karşı ön yargılarla yaklaşmak cidden klasikleşmiş bir mevzu.

Sea

• Full Member
Bu arada lauri hocam genel olarak fikirlerinize katılmakla beraber şunu eklemek istiyorum.finasteridin saçlı deride erkek tipi saç dökülmesini önleme etkisi ile değil üroloji uzmanı cildiye uzmanı bile ilgilenmez.cildiye uzmani sende erkek tipi dökülme var bu genetiktir saclarin dokulmeye programlanmis der cikar isin icinden.bu onların sorunu değildir çözmek zorunda oldukları bir hastalık da değildir.estetik bir problemdir.haa saçkıran hastalığın vardır seberoid dermatit in vardır.o zaman evet sendeki saç dokulmesi cildiyenin alanına girer. uroloji uzmanı finasterid kullanan adamın libido kaybı varsa,iktidarsızlığı varsa,kişide prostat kanseri şüphesi varsa o zaman olaya müdahil olur ve bu ilacı kullanma der.benign prostat hipertrofisi olan adama bu ilaci reçete eder.onun dışında pek karışmaz.ayni şekilde finasterid kullanan kişide depresyon,intihar düşüncesi gibi bir yan etki oluşursa psikiyatri uzmanı finasterid kullanmayı bırak der.onun disinda finasterid için bir yorumda bulunmaz.farkli bir örnek daha jinekomastisi olan adamin finasterid kullandığını öğrenen endokrinolog bu ilacı kullanma hormon dengeni bozuyor der.finasteridin saçlı deride erkek tipi kelliği önlemesi ile pek ilgilenmez.ezcümle finasterid erkek tipi saç dökülmesini azaltıyor ve sacları guclendiriyorsa saç ekimi yapan bir doktor sana bu ilacı yan etkilerini göze alabilirsen önerir doğal olarak.çünkü dhtnin saçlı derideki etkisi tamamen saç ekim uzmanının çalışma alanı ile alakalıdır.uroloğun değil.yan etkileri goze alip almamak ise kisinin kendi özgür  kararidir cunku beden onun bedenidir. Saygılarimla
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2020, 23:31:31 Gönderen: Sea »

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
Arkadaşlar klasmanınız dışı insanlarla tartışmaya girdiğiniz için sizi kınıyorum. Biri kafasına danino bile sürmüştür eminim o kadar vahim durumu uygulamadığı tedavi kalmamış yanıtta alamamış garibim hiçbirinden, diğerinin genetik dökülmesi yok burayı hobi amaçlı kullanıyor millete anca burdan saldırabilir zaten özgüvensiz kendini o şekilde tatmin ediyor gelmeyin bunların galeyanına mesajları gözükmüyor okumama da gerek yok bu kullanıcıyı YOK sayıyorsunuz u yapıştırın sizde.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

baskan123

• Hero Member
Çoğu 25 yaşın altinda ciddi bir açıklığı bile olmayanlar kullanıyor diye bir tabir kullanmışsın ama belli bir açıklığa geldikten sonra zaten fin ya da dut ile saç kurtarmanin pek bir anlamı yok ki. Ancak vertex ya da arkalari falan toplarsın. Üstler ve sakaklar gittikten sonra ne anlamı kaldı onları da toplamanin sadece sac ekimi olacaksa faydası olur. Önemli olan tam saçta ki incelmeleri ve yavaştan açılmayı fark edince yerinde müdahale de bulunmak. Bu da kişinin kendi kararına kalıyor. İsterse topikal antiandrojen kullanır, isterse fin, dutas veyahut minox. İnsanları bu kadar korkutmayin. Benim yazdıklarım da keza insanları cesaretlendirmesin. Herkes okuyup anlayabiliyor. Enine boyuna araştırsın kararını versin. Adam forumda fin kullanıyor güzel sonuc almış altında onlarca yorum. Kardeşim onu kullanma yan etki yapar, kardeşim onu at hemen cinselligin gider falan falan. Size ne kardeşim giderse adamın ki gidecek. Ne bu ısrarla moral bozma çabaları anlamış değilim.
Cinsellik giderse ne anlamı kaldı hocam 😁

Lauri

• Hero Member
Arkadaşlar klasmanınız dışı insanlarla tartışmaya girdiğiniz için sizi kınıyorum. Biri kafasına danino bile sürmüştür eminim o kadar vahim durumu uygulamadığı tedavi kalmamış yanıtta alamamış garibim hiçbirinden, diğerinin genetik dökülmesi yok burayı hobi amaçlı kullanıyor millete anca burdan saldırabilir zaten özgüvensiz kendini o şekilde tatmin ediyor gelmeyin bunların galeyanına mesajları gözükmüyor okumama da gerek yok bu kullanıcıyı YOK sayıyorsunuz u yapıştırın sizde.

Kime laf sokuyosun anlamadım. Açık konuş pls.

Lauri

• Hero Member
İşin garibi.Aynı yabancı forumlarda hairlosstalk gibi yerlerde de anti finciler vs finciler muhabbeti dönüyor.
Finciler genel olarak yan etki görmeyen saçlarını koruyan tipler
Anti finciler ise malum.....
Ben yinede anti fincilerin inadını anlamlandıramıyorum.Kullanmak istemiyorsan kullanmazsın olur biter ha olur 1 2 kere açarsın yan etkileri ile ilgili konu eyvallah deriz ama kullanmadan da ilaca karşı ön yargılarla yaklaşmak cidden klasikleşmiş bir mevzu.

Finas+dutas kullanan ve bu ilaca saldıran beni hangi tarafa koyacaksın peki? 9. Ay finasterid baslıklı bir konu var bu günlerde güncellendi konu sahibi arkadaş tarafından görmüşsündür. 3 yıl olmuş işaca başlayalı. Aldığı netice de forumun top3 ünden biridir belki. Bu konuyu görünce ilaca olan motivasyonum arttı oraya da yazmıstım.

Benim en şiddetle karşı çıktığım olay, ilacı sorgulamamak, bu kadar hayatı kayan adam varken (bir kaç sayfa geriye gidin forumda da örneklerini görürsünüz, hemen ilk anda aklıma gelen norvecli veya norvec nickli bir arkadas vardı mesela) pfs saçmalıktır demek. Bunu bilimsel çalışma göster inadıyla savunmak. Buraya gelip ilacı övüp, yanetkileri hafife alır (kalıcı olmadığını belirtmek) minvalde yazılar görmek. Hadi şanslısın hiç bir sorun görmedin eyvallah sen devam et. Ama tehlikeli olduğu aşikar olan bu ilacı da bu kadar savunma. (genel hitap olarak diyorum, sana özel değil)

Değilse ben de biliyorum bu ilacın aga için en etkili ilaç olduğunu, ve bu sebeple son çare olarak kullanıyorum.

Lauri

• Hero Member
Keller bi susun la xD

Harbi ha, çok yazmışım bi de ben, uzun uzun destan yazar gibi. Ne uğrasıyon amk kim ne poh yerse yesin değil mi? Neyse umarım kendimi ifade edebilmisimdir.

My Precious

• Hero Member
Finas+dutas kullanan ve bu ilaca saldıran beni hangi tarafa koyacaksın peki? 9. Ay finasterid baslıklı bir konu var bu günlerde güncellendi konu sahibi arkadaş tarafından görmüşsündür. 3 yıl olmuş işaca başlayalı. Aldığı netice de forumun top3 ünden biridir belki. Bu konuyu görünce ilaca olan motivasyonum arttı oraya da yazmıstım.

Benim en şiddetle karşı çıktığım olay, ilacı sorgulamamak, bu kadar hayatı kayan adam varken (bir kaç sayfa geriye gidin forumda da örneklerini görürsünüz, hemen ilk anda aklıma gelen norvecli veya norvec nickli bir arkadas vardı mesela) pfs saçmalıktır demek. Bunu bilimsel çalışma göster inadıyla savunmak. Buraya gelip ilacı övüp, yanetkileri hafife alır (kalıcı olmadığını belirtmek) minvalde yazılar görmek. Hadi şanslısın hiç bir sorun görmedin eyvallah sen devam et. Ama tehlikeli olduğu aşikar olan bu ilacı da bu kadar savunma. (genel hitap olarak diyorum, sana özel değil)

Değilse ben de biliyorum bu ilacın aga için en etkili ilaç olduğunu, ve bu sebeple son çare olarak kullanıyorum.
Hocam sen ilacı kullanma bence.
Vertex tamamen açıktı senin ileri seviye dökülmen o noktadan sonra dut ve fin ile geri dönüş yapmak çok zor.
Sana değmez kesinlikle ha donörü toparlar ama anca bu çok az saç çıkışı yakalarsım belki hafiften tepe güçlenir ama bu.
Dediğin yan etkilere inanıyorsan kullanma yani ben öyle yapardım senin yerinde olsam

pcd

• Jr. Member
  • **
Vertex tamamen açıktı senin ileri seviye dökülmen o noktadan sonra dut ve fin ile geri dönüş yapmak çok zor.
Sana değmez kesinlikle ha donörü toparlar ama anca bu çok az saç çıkışı yakalarsım belki hafiften tepe güçlenir ama bu.
Dediğin yan etkilere inanıyorsan kullanma yani ben öyle yapardım senin yerinde olsam

Yan etki yok demiyorum. Leblebi gibi kullanın da demiyorum. Bence de dikkatli olun.

Ama yıllarca, ilacın yan etkilerinden korkup, saçları neredeyse tamamen kaybettikten sonra, bu hapı en başından beri kullanıp saçlarını korumuş insanlarla aynı noktaya gelmek de, ne diyeyim, ironik. İşin en son noktasında kullanmaktansa en başında kullanmak yan etki olacaksa bile daha faydalı. İkisinde de yan etki olacak ama en azından birinde saçlar korunmuş olacak (Tabii ergenlik çağında vs değilseniz).

My Precious

• Hero Member
Yan etki yok demiyorum. Leblebi gibi kullanın da demiyorum. Bence de dikkatli olun.

Ama yıllarca, ilacın yan etkilerinden korkup, saçları neredeyse tamamen kaybettikten sonra, bu hapı en başından beri kullanıp saçlarını korumuş insanlarla aynı noktaya gelmek de, ne diyeyim, ironik. İşin en son noktasında kullanmaktansa en başında kullanmak yan etki olacaksa bile daha faydalı. İkisinde de yan etki olacak ama en azından birinde saçlar korunmuş olacak (Tabii ergenlik çağında vs değilseniz).
İşte bu yüzden ilaca nw2-3 evresindeyken başlanılması öneriliyor.Zira fin nw3 ve gerisini ortalama 10 15 sene koruyabiliyor.Bu ilaç saç çıkarmaz yada nadiren çıkarır genellikle saçın dökülmesini yavaşlatır yada durdurur.
Eğer yan etkilerine bu kadar kafayı takıyorsanız ilaca başlamamanız en iyisi(saç durumunuz ne olursa olsun psikolojik durumunuz bitikse gerek yok)

Eğer psikolojik olarak hazır ve saç olarak uygunsanız ilacı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Nw3-4e gidecek olan saçlarımı bu sayede 2.5 seviyesinde tuttum.16 ay oldu 0 yan etki yazıyla sıfır

Lauri

• Hero Member

Olay yanetkilere inanma inanmama meselesi değil. Yanetki ya vardır ya yoktur. Böyle inanılıp inanılmayacak birşey değil.
Konu sayfalarca yazdığım yerden farklı bir yere giecek gibi ama yazayım yine de.

Dostum duruumu izah etme sebebim tavsiye beklemem vs değildi. Kötülüyorsun ama sen de kullanıyorsun ilacı şeklinde bir cevap görmemek içindi. Keza daha önce uzun yzun başka başlıklar altında yazdığımda bazı arkadaşlardan bu şekilde yorum gelmişti. Dünden beri bu kadar yazıyor olmamın sebebi, kullanıyorsan da ne kullandığını bil, bunun kalıcı hasarları olabileceğni ispatlamaya çalışmak vs vs. aspirin değil bu demekti özetle.

teşekkür ederim yorumun için. Ama pek kaale almayacağım bir yorum olmuş, sebeplerini buraya yazıp, laf kalabalığı yapmayacağım. Kendi sürecimi zaten uzuun uzun ölçüp tartaak okuyup biçerek ilerletiyorum. Sosyal, kişisel özgüven vs konularında getirip götürecekleri de dahil olmak üzere. Emin ol o konuya girersem ikna edebilirim seni.

Bir ekleme yapayım.
Yukarıdaki yazılarımın hiç bir yerinde kimseye ilacı kullanma demedim farkındaysanız, haa tutup da nw1 olan adam da bulaşmasın, dökülme skalası nw2 den hafif dökülme tanımı ile başlar. Saçları gidici olabilecek adam kullansın istiyorsa. Korumak için de onlarca etken var. Bir süre onları denesin derim en fazla. Ki bu güvenli şekilde korumanın mümkün olduğunu savunuyorum ben. Orası ayrı çook ayrı bir konu.
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2020, 12:01:00 Gönderen: Lauri »

Gregor59

• Hero Member
Bırakın lauri denen akıl yoksunu herifi neyi savunduğu belli değil

Lauri

• Hero Member
Bırakın lauri denen akıl yoksunu herifi neyi savunduğu belli değil

Kardeşim neyi anlamıyorsun? Sor açıklayayım.

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
Cinsellik giderse ne anlamı kaldı hocam 😁

E tabiki cinsellik bizim için çok çok önemli bir mevzu. Ama insan vücudu uremeye, cogalmaya odaklı. Senin vücudun da ki en sağlam yerlerden birisi üreme sistemi. Yani evet fin, dut hormonların feed back mekanizmasini kesinlikle etkiliyor ama kişiden kişiye bu cok fark ediyor. Şöyle örnek vereyim. Kilolu, sağlıklı beslenmesi olmayan biriyle; boy kilo endeksi ideal, spor yapan güzel beslenen birine vereceği etkinin aynı olacağını düşünmüyorum. Bunda bir diğer önemli faktör ise yaş. Erkeklerin yaşı ilerledikce testosteron düşer ostrojen artmaya başlar. Bunun üzerine sen elinde az miktarda olan dhtyi de iyice azaltirsan ostrojen gereğinden cok fazla yükselir ve müthiş yan etkiler yaşarsın. 20-30 yaş aralığı ise testosteronun maksimum olduğu yaşlardir. Saç dokulme problemi de genel de bu yaşların başında başlıyor. O yüzden gerekli tahliller sonrasinda DOKTORUNUN ve bir ÜROLOGUN KONTROLÜNDE düzenli bir beslenme ve spor ile bu ilacı almak yan etkileri minimalize etmek ve aksi bir durumda anında kesebilmek için en mantıklısı. Lütfen anti fincilerin de, leblebi gibi atın diyenlerin de tavsiyesine uymayın. Kendi aklınız var. Güzelce araştırın ona gore hareket edin. Sizin hayatınız sizin saçlarınız. Keyifli forumlar
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2020, 13:39:15 Gönderen: Aboubakar »

Facebook Twitter Instagram