O kadar abartılmış ki finasterid yan etkileri, kiminde görülüyor kiminde görülmüyor bırakınca düzeliyor zaten. Şimdi bu kullanmayın kadın olursunuz diyenleri millet okuyor sonra bir cesaret kullanıyor ama hala aklında o söylenilen yan etkiler var ve kendi kendine psikolojik yan etki yaşatıyor o etki de hiç geçmiyor suçlusu ilaç oluyor. Ben topikal olarak kullanıyorum 4-5 aydır ilk ay bu forumda neyin nesidir diye gezindim bazı kişilerin "kullanma şu olur bu olur" demelerini okudum ve nedense libidomun düşmesi ile karşılaştım, finasterid konusunu bırakıp hayatıma devam ettim ve herşey normale döndü. Yani birazcık felaket tellallığı eksik kalsın bu ülkede
Eleman bak tekrar tane tane anlatacağım.
Böyle bir başlık açıp, finas yanetkilerini %5-10 tahmini vermek, attığımız linklerde, bazı yanetkilerin kalıcı olduğunu belirten ifadeler olmasına rağmen, hiç bilimsel çalışma yok savıyla kendini kandırıp, kendinden emin bir şekilde bunlar kalıcı olmaz konu tartışmaya kapalıdır denmesi kusura bakmayın ama en hafif tabiriyle olaya at gözlüğüyle bakmaktır. Böyle bir başlık açıyorsanız, olumsuz yanetkilerini yazmak zorundasınız.
ÇÜNKÜ BU BAHSİ GEÇEN İLAÇLAR, SAÇ İLACI DEĞİL, PROSTAT İLACIDIR. VE DÜŞÜN BAKALIM ÇEVRENDE HİÇ 20 YAŞINDA PROSTAT HASTASI GÖRDÜN MÜ? 50-60 yaşındaki bir adamın bu ilaca tepkisiyle sizler gibi 20lerindeki insanların tepkisi aynı olamaz. Çnkü hormonlara olan ihtiyaclar farklı Bunu kullanıyor olmanızın sebebi bu ilacın aslında bir yanetkisinin kozmetik faydasıdır. Siz daha ölçülebilir geldiği için çükünüzün kalkıp kalkmadığına bakıyorsunuz sadece. Kemik gelişiminden, nörolojik, psikolojik fonksiyonlara kadar onlarca farklı fonksiyonu olan, testosterondan dönüşerek hücre içindeki aktif iş gören androjen hormonunu %70den %90 a varan oranlarda yıllarca baskılamanın her türlü geri dönüşü olacağını savunmak, inatla bilimsel çalışma da bilimsel çalışma diyen densizleri savunmak, en hafif tabirle okuduğunu anlamamak, aymazlıktır. (Dalgaya almadan, kalp kırmadan kullanabileceğim en kibar ifadeler şunlardır)
Bu konuda ben ve diğer bazı arkadaşlar, sağlık bakanlığının uyarı yazısıyla birlikte, bu ilaçları gidin uzmanına yani ürologa sorun savını savunmaya çalışıyoruz. Bu ilaçlara ait yorumları /tavsiyeleri gidip dermatologdan almamalısınız. Kişinin uzmanlığı değil bu. Hele ki bu yorumları
bir internet sitesinde nickler altında yazı yazan, mesleği uzmanlığı, okuduğunu anlama kapasitesinin, aklı yeterliğinin ne olduğunu bilmediğin kişilerden hiç ama hiç almamalısın.
Tekrar yazıyorum eleman, kullanan kullansın. Herkesin çükü kendine afedersin. Ama burada yarım yamalak yorumlara, okuduğunu anlamamakta ısrar edenlere, olaya at gözlüğüyle bakılmasına, bu postları okuma ihtimali olan, newbie lere uyarı olması adına tahammül etmeyeceğim.