Gönderen Konu: Minoxidil ve finasterid konusuna açıklık (yan etki, hangisi daha iyi vs)  (Okunma sayısı 8129 defa)

Execuvite

• Hero Member
Eleman bak tekrar tane tane anlatacağım.

Böyle bir başlık açıp, finas yanetkilerini %5-10 tahmini vermek, attığımız linklerde, bazı yanetkilerin kalıcı olduğunu belirten ifadeler olmasına rağmen, hiç bilimsel çalışma yok savıyla kendini kandırıp, kendinden emin bir şekilde bunlar kalıcı olmaz konu tartışmaya kapalıdır denmesi kusura bakmayın ama en hafif tabiriyle olaya at gözlüğüyle bakmaktır. Böyle bir başlık açıyorsanız, olumsuz yanetkilerini yazmak zorundasınız. ÇÜNKÜ BU BAHSİ GEÇEN İLAÇLAR, SAÇ İLACI DEĞİL, PROSTAT İLACIDIR. VE DÜŞÜN BAKALIM ÇEVRENDE HİÇ 20 YAŞINDA PROSTAT HASTASI GÖRDÜN MÜ? 50-60 yaşındaki bir adamın bu ilaca tepkisiyle sizler gibi 20lerindeki insanların tepkisi aynı olamaz. Çnkü hormonlara olan ihtiyaclar farklı Bunu kullanıyor olmanızın sebebi bu ilacın aslında bir yanetkisinin kozmetik faydasıdır. Siz daha ölçülebilir geldiği için çükünüzün kalkıp kalkmadığına bakıyorsunuz sadece. Kemik gelişiminden, nörolojik, psikolojik fonksiyonlara kadar onlarca farklı fonksiyonu olan, testosterondan dönüşerek hücre içindeki aktif iş gören androjen hormonunu %70den %90 a varan oranlarda yıllarca baskılamanın her türlü geri dönüşü olacağını savunmak, inatla bilimsel çalışma da bilimsel çalışma diyen densizleri savunmak, en hafif tabirle okuduğunu anlamamak, aymazlıktır. (Dalgaya almadan, kalp kırmadan kullanabileceğim en kibar ifadeler şunlardır)

Bu konuda ben ve diğer bazı arkadaşlar, sağlık bakanlığının uyarı yazısıyla birlikte, bu ilaçları gidin uzmanına yani ürologa sorun savını savunmaya çalışıyoruz. Bu ilaçlara ait yorumları /tavsiyeleri  gidip dermatologdan almamalısınız. Kişinin uzmanlığı değil bu. Hele ki bu yorumları bir internet sitesinde nickler altında yazı yazan, mesleği uzmanlığı, okuduğunu anlama kapasitesinin, aklı yeterliğinin  ne olduğunu bilmediğin kişilerden hiç ama hiç almamalısın.

Tekrar yazıyorum eleman, kullanan kullansın. Herkesin çükü kendine afedersin. Ama burada yarım yamalak yorumlara, okuduğunu anlamamakta ısrar edenlere, olaya at gözlüğüyle bakılmasına, bu postları okuma ihtimali olan, newbie lere uyarı olması adına tahammül etmeyeceğim.

Ahmet'e anlatır gibi anlatmışsınız hocam ellerinize sağlık ama anlayacak kapasite olacağını zannetmiyorum en azından finasterid hakkında araştırma yapan insanlar olurda bu konuyu görürse bilgi sahibi olur teşekkür ederim.

Çoğu insan böyle olumlu yan etkisiz yorumlara kanarak başlıyor ve kalıcı yan etki görmesi vebale girmeye sebep oluyor.

O yüzden forumlarda bir şey yazarken iki defa düşünmek önemli sizler gibi tekrardan teşekkür ederim..

Androjen Pataklayan

• Sr. Member

Ahmet'e anlatır gibi anlatmışsınız hocam ellerinize sağlık ama anlayacak kapasite olacağını zannetmiyorum en azından finasterid hakkında araştırma yapan insanlar olurda bu konuyu görürse bilgi sahibi olur teşekkür ederim.

Çoğu insan böyle olumlu yan etkisiz yorumlara kanarak başlıyor ve kalıcı yan etki görmesi vebale girmeye sebep oluyor.

O yüzden forumlarda bir şey yazarken iki defa düşünmek önemli sizler gibi tekrardan teşekkür ederim..
Doğru düzgün güçlü randomize çalışma göndermiyorsun ağızımı bozacağım diyorsun Allah rızası için boz bilimsel makale istemeyeceğizde ne isteyeceğiz ? BİLİMSEL MAKALE VARSA KOYUN YOKSA DEDİKLERİNİZ GRAM ANLAM İFADE ETMİYOR DEMEKTİR !
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Virtüöz

• Hero Member
Bu konuda bende bir kaç birşey demek istiyorum.Yazınızda da bahsettiğiniz üzere minoxidilim çalışma mantığı kesin ve net delillere dayanmıyor.İşe yaradığı aşikar fakat bunu nasıl yaptığı belirsiz.Ve bıraktığında olanıda dökebiliyor.Şimdi size soruyorum daha etkinliği bile çözülememişken bu ilacın yan tesirlerini ne denli olabileceğini kestirebiliyormusunuz? Finansterid ve dutasterid olayına gelirsem eğer yan etkilerinin çoğunluğu psikolojiden kaynaklandığını söylüyorsunuz.Yani eğer kişi internetten olumsuz yorumları okumasa görmezdi öylemi? Peki yine soruyorum hiç birşeyi yokken ilacı kullandıktan sonra yan etkilerini gören birisi ilaca suç atmazmı? Düşünün adam sağlıklı ve libodosu yüksek cinsel yöndende sıkıntısız birisi.Ama nasıl oluyorsa ilacı kullanınca bunlarda düşüş yaşıyor? Bu basbayağı ilacın suçu bunun neyine anlamıyorsunuz? Siz diyorsunuz ki ya efendim işte başka birşeydendir, psikokojiktir falan filan.Bu nasıl bir saçmalık böyle.Zaten adamda keyfi uyduruyordur canım ne yan etkisi olurmu öyle şey.İnsan kendi vücudunu tanımazmı? Gelelim kalıcı yan etki meselesine.Bu ilaçlar vücuddaki hormonların işleyişini zamanla değiştiriyor.Uzun süre birşeyi zorlamaya itersen o kalıcı hasar bırakır.Mesela radyasyonu temel alalım.Kişi zamanla etkisi artan radyasyona maruz kalıyor ve bir anda bırakıyor.Bu kişi bir daha toparlanabilirmi? Hayır.Çünkü vücudundaki işleyiş değişti.Var olan birşeyi baskılamaktan söz ediyoruz.Bunun elbetki sana geri dönüşü olucak.İnsan vücudu sistematiktir ayarını bozamazsın bu aykırı.Finansterid nasıl bulundu? Yine birşeyi tedavi ederken başka bir yere iyi geldi görüldü.Aynı minoxidil gibi.Bizzat temelinde saç için çıkmadı.Siz tahmini oranlardan bahsediyorsunuz belkide bilmem kaç baskılıyor ki onu baskılarken sanıyormusunuz diğer organlarada zarar vermiyor? Hepsi birbiriyle bağlantılı.Bu resmen kimyanla oynamaktır.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Lauri

• Hero Member
İlacın olumsuz yanetkileri vardır, kalıcı yan etkisi yoktur. Bunu kanıtlayan bilimsel çalışma yoktur. Bilimsel olarak mümkün de değildir kanıtlı da değildir kalıcı yanetki olayı. Bahsettiğiniz propeciahelp sitesi ruh sağlığı bozuk bir grup adamın olduğu yerdir.

Kalıcı yanetki olması için ilacı bıraktığınız halde enzim blokajini yapmaya devam etmesi gerekir vücudun, çünkü yanbetkiyi ortaya çıkaran durum bu. Peki o zaman ilacın etkisi neden kaybolup saçlar tekrar zayıflamaya başlıyor? Yanetki kalıcı ama etki geçici öyle mi? Şaka gibisiniz.

Bilgileriniz de yanlış, saç çıkarmak ilacın kozmetik yanetkisidir demişsiniz. O minoxidil için geçerli, finasteride yan etkisi değildir saç cikarmak, hatta tam tersi saç dökülmesi mekanizmasına göre beklenen etkisidir.

Yani iddia ettiğiniz şeyler 'bro science' denilen durumdur.

:)

Ya bi bas git gülücük falan koymuş sonuna. Akıl yoksunu.

Finasterid dediğin ilaç prostat hastaları için sentezlenmiş, icat edilmiş vs artık her ne dersen, bir ilaç değil mi? Eee saçları kuvvetlendirdiği görülmesi bir yanetki değil mi aslında? Bunun yanında daha önce yazdığım gibi brainfog dan, unutkanlığa, jinekomastiye kadar bir sürü yanetkisi de bunlardan birisi.

Sen bu ilacı alarak dht baskıladığında, vücudun sana bu yanetkilerden sadece saç kuvvetlenmesini veya saç dökülmesini azaltıp aradan seçip verecek mi sanıyorsun? Etki bırakınca azalıyor, yanetki niye gitmesin o zaman demek de ayrı saçma bir argüman ayrıca. Sigaradan akciğer kanseri oldun diyelim, bırakınca kanser de kaybolsun o zaman. Sen saç dökülmesi olayının karmaşıklığını, bu hormonun vücuttaki karmaşık işlevlerini kavrayamamışsın. Senin kafadan bakınca dünya düz de görünüyor olabilir.

Yukarda yazınca farkettim, jinekomastiye değinmek aklıma gelmemişti. Gelmişken şöyle çarpayım suratına.

Jinekomasti gelişen durumlarda, ilacı kestin, jinekomasti düzeliyor mu? Cevabını vereyim sana, meme dokusu büyümesi geri döndürülebilir bir durum değildir. Cerrahi operasyonla düzeltilebilir sadece.
Haaa ilacı bıraktım, yarım saatlik cerrahi bir operasyon oldum, jinekomastim gitti. Yani sonuçta ben geri döndürdüm diyorsan, o ayrı mesele.

Gregor59

• Hero Member
Ya bi bas git gülücük falan koymuş sonuna. Akıl yoksunu.

Finasterid dediğin ilaç prostat hastaları için sentezlenmiş, icat edilmiş vs artık her ne dersen, bir ilaç değil mi? Eee saçları kuvvetlendirdiği görülmesi bir yanetki değil mi aslında? Bunun yanında daha önce yazdığım gibi brainfog dan, unutkanlığa, jinekomastiye kadar bir sürü yanetkisi de bunlardan birisi.

Sen bu ilacı alarak dht baskıladığında, vücudun sana bu yanetkilerden sadece saç kuvvetlenmesini veya saç dökülmesini azaltıp aradan seçip verecek mi sanıyorsun? Etki bırakınca azalıyor, yanetki niye gitmesin o zaman demek de ayrı saçma bir argüman ayrıca. Sigaradan akciğer kanseri oldun diyelim, bırakınca kanser de kaybolsun o zaman. Sen saç dökülmesi olayının karmaşıklığını, bu hormonun vücuttaki karmaşık işlevlerini kavrayamamışsın. Senin kafadan bakınca dünya düz de görünüyor olabilir.

Yukarda yazınca farkettim, jinekomastiye değinmek aklıma gelmemişti. Gelmişken şöyle çarpayım suratına.

Jinekomasti gelişen durumlarda, ilacı kestin, jinekomasti düzeliyor mu? Cevabını vereyim sana, meme dokusu büyümesi geri döndürülebilir bir durum değildir. Cerrahi operasyonla düzeltilebilir sadece.
Haaa ilacı bıraktım, yarım saatlik cerrahi bir operasyon oldum, jinekomastim gitti. Yani sonuçta ben geri döndürdüm diyorsan, o ayrı mesele.

Adabınla konuş. Haddini bil. karakterin bu tartışmaya devam edecek seviyede değil.

Execuvite

• Hero Member
Adabınla konuş. Haddini bil. karakterin bu tartışmaya devam edecek seviyede değil.

Ahahaha ne oldu yemedi mi  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Gregor59

• Hero Member

Ahahaha ne oldu yemedi mi  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Tarza bak üsluba bak. 13 yaşında falan bıraktık biz "yemedi mi" gibi lafları haberin olsun. Akıl yoksunu lafını sana yedirirdim ben bir yerde karşılaşma imkanı olsa

Execuvite

• Hero Member
Tarza bak üsluba bak. 13 yaşında falan bıraktık biz "yemedi mi" gibi lafları haberin olsun. Akıl yoksunu lafını sana yedirirdim ben bir yerde karşılaşma imkanı olsa

Yedirirsin koçum işinize gelmeyince böyle çirkef hale bürünüyorsunuz hadi bak işine

Gregor59

• Hero Member

Yedirirsin koçum işinize gelmeyince böyle çirkef hale bürünüyorsunuz hadi bak işine

Çirkef hale gelen kim herkes gördü. Hakaret eden kim mesajlar duruyor. Kanıtlarla bilimle üstün çıkamayınca akıl yoksunu vs hakaret saydirirsin anca. Çocukluğuna veriyorum

Lauri

• Hero Member

Verdiğin argümanlar, düşünce yapın akıldan mantıktan yoksun çünkü. Olaya at gözlüğüyle bakıyor,muhtemelen finas kullandığın için yanetki olmadığını, görmediğini savunuyorsun , ki belki gerçekten görmüyorsun eyvallah, kendin görmediğin için çalışmalardaki gibi yüzde 3-5 yanetki profilinin gerçek olduğunu, hele ki bunların tamamen geçici, hiç leke kalmayacağını sanıyorsun. Veya böyle olduğunu ümit ederek yazıyorsun. Bu sebeple bu ilaçlara toz kondurmuyorsunuz. Hiç şüphelenmiyorsunuz.  Diğer arkadaşı da dahil ediyoum bu söze.

Haaa daha bu çalışmalardaki deneklerin, ırksal özelliklerine, hormonel duyarlılıkları vs gibi özelliklere hiç değinmedim. Öaşum çalışmalardaki amerikalı, asyalı, avrupalı denek kümelerinin, bizlerin genel yapısıyla aynı olduğunu da varsaymamak gerekli. Neyse şmdilik buna girmiyorum.

Devam ediyorum,

Testo, dht vs gibi ereksiyon gibi cinsel ölçütler değerleri kısmen ölçülebilir olduğu için ilaç bırakıldığında değerler normale döndüğünde, fonksiyonların geri geldiğini varsayıyorsunuz. Arka planda makinede bıraktığı, sensörlerde hasar bırakması olasılığını vs yok sayıyorsunuz. Benzini koydun makine gidiyor ama bakalım eski hızında mı eski devrinde mi gidiyor?

Mesela kemik sertliğini, kas kaybını, depresyonu, unutkanlığının kalıcı zedelenip zedelenmediğini bana nasıl ispat edeceksin? Hadi psikolojik kısmı geçiyorum, onu ilaçlardan bağımsız insan doğasının karmaşıklığı dolaısıyla olaya çok dahil etmeyelim ölçülebilirlik kısmında.

Ya jinekomasti mesela? Ona cevap vermedin?

Arkadaşlar bahsetmiştim ama tekrar yazaym, 6 aydır ve bunun son iki ayında dutas dönüşümlü olmak üzere finas kullanıyorum. Ama tüm bunları 33 yaşında, 6 ayda bir tahlillerini yaptırmış, saç dökülme seviyesi sizlerden çok çok ilerde, saç ekimcilerin iki seans ekim olur, maks 5000 civarı falan greft çıkar sizden, donör zayıf teller ince, beklentin yüksek olmasın diyen, 2-3 senedir çeşit çeşit yöntem denemiş en son ekim de umut olmayınca, son çare olarak antiandrojenlere bulaşmış birisi olarak yazıyorum.

Örneğin gregor senin gibi süreci algı süzgecinden geçirmeden yorumlara atlayan, nw1 civarında saçları olup (yanlış hatırlamıyorsam öyle diyordun bi yerlerde) , 20-21 yaşında muhtemelen daha ergenliğini tam olarak tamamlamamış olması muhtemel birisi olarak yazmıyorum bunları. Saçları ufak bir zayıflamada, incelmede bu ilaca sarılan, din iman gibi bunu savunan birisi değilim özetle. Senin yerinde birisinin hele ki, onlarca post ile iu işacı savunuyor olması akıl yoksunluğu, akıl tutulması oluyor.

Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Lauri

• Hero Member
Çirkef hale gelen kim herkes gördü. Hakaret eden kim mesajlar duruyor. Kanıtlarla bilimle üstün çıkamayınca akıl yoksunu vs hakaret saydirirsin anca. Çocukluğuna veriyorum

Adam bilimle üste çıkmaya çalışıyor, ben de diyorum git bi üroloji profuna bir de bakalım. Bilim böyle demiyor diye.

Gregor59

• Hero Member
Sizinle bir şey tartışılmaz uzun uzun yazma boşuna o yuzden sıkışınca hakaret edip geçiyorsunuz. Ayrıca yaşım 20 değil 28.

Aynen haklısın fazla kullanmayın proscari hatta hamile kalırsınız. Hadi eyvallah.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
Bu konuda bende bir kaç birşey demek istiyorum.Yazınızda da bahsettiğiniz üzere minoxidilim çalışma mantığı kesin ve net delillere dayanmıyor.İşe yaradığı aşikar fakat bunu nasıl yaptığı belirsiz.Ve bıraktığında olanıda dökebiliyor.Şimdi size soruyorum daha etkinliği bile çözülememişken bu ilacın yan tesirlerini ne denli olabileceğini kestirebiliyormusunuz? Finansterid ve dutasterid olayına gelirsem eğer yan etkilerinin çoğunluğu psikolojiden kaynaklandığını söylüyorsunuz.Yani eğer kişi internetten olumsuz yorumları okumasa görmezdi öylemi? Peki yine soruyorum hiç birşeyi yokken ilacı kullandıktan sonra yan etkilerini gören birisi ilaca suç atmazmı? Düşünün adam sağlıklı ve libodosu yüksek cinsel yöndende sıkıntısız birisi.Ama nasıl oluyorsa ilacı kullanınca bunlarda düşüş yaşıyor? Bu basbayağı ilacın suçu bunun neyine anlamıyorsunuz? Siz diyorsunuz ki ya efendim işte başka birşeydendir, psikokojiktir falan filan.Bu nasıl bir saçmalık böyle.Zaten adamda keyfi uyduruyordur canım ne yan etkisi olurmu öyle şey.İnsan kendi vücudunu tanımazmı? Gelelim kalıcı yan etki meselesine.Bu ilaçlar vücuddaki hormonların işleyişini zamanla değiştiriyor.Uzun süre birşeyi zorlamaya itersen o kalıcı hasar bırakır.Mesela radyasyonu temel alalım.Kişi zamanla etkisi artan radyasyona maruz kalıyor ve bir anda bırakıyor.Bu kişi bir daha toparlanabilirmi? Hayır.Çünkü vücudundaki işleyiş değişti.Var olan birşeyi baskılamaktan söz ediyoruz.Bunun elbetki sana geri dönüşü olucak.İnsan vücudu sistematiktir ayarını bozamazsın bu aykırı.Finansterid nasıl bulundu? Yine birşeyi tedavi ederken başka bir yere iyi geldi görüldü.Aynı minoxidil gibi.Bizzat temelinde saç için çıkmadı.Siz tahmini oranlardan bahsediyorsunuz belkide bilmem kaç baskılıyor ki onu baskılarken sanıyormusunuz diğer organlarada zarar vermiyor? Hepsi birbiriyle bağlantılı.Bu resmen kimyanla oynamaktır.
Yan etkileri gerçek zaten bunu tartışmıyoruz PFS saçmalığını tartışıyoruz. Radyasyonla finasteridin etki mekanizması aynı değil.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

Sea

• Full Member
Finasteridin kalıcı yan etkisi olduğunu ya da olmadığını söylemek zor.her hastada olmasa bile kullanan herhangi bir hastada kalıcı yan etki yapabilir demek daha doğru olur. Her iki ilaç da masum olmayıp ciddi yan etki potansiyeline sahip.özellikle minoksidil ile alakalı şöyle bir sorun var .Bu ilacı uzun süre kullanıp sonrasında kestiginiz zaman kötü bir geri dönüş alma durumu ile karşı karşıya kalındığını çoğunuz duymuş belki bizzat yaşamışsınızdır.sorun şu ki ilacı kesmeden kullanmaya devam etseniz dahi zaman içinde ilaca karşı vücutta tolerans gelişme ihtimali ile alakali bazı şüpheler okumuştum çok önceden.bu mümkün mü yorum yapmak zor ancak düşüncesi bile minoksidil kullanmamak için yeterli bir gerekçe olmuştu benim için.çünkü minoksidil sacli derideki damarlari genisleterek kanlanmayi artırıyor. Fakat tolerans geliştiğinde saçlarınızın kanlanması minoksidil kullanmadan önceki dönemden daha az olma riski ile karşı karşıya. Yani böyle bir durumun gelişme ihtimalini varsayarsak son tahlilde o saç dökülmesi olan kişiyi en baba saç ekimi bile kurtaramayacaktır. Çünkü saçları besleyen damarlar artık hicbir zaman yeterli kan desteğini saç köklerine iletemeyecek halde olacak.yalnız dedigim gibi minoksidile tolerans gelişme durumu ile alakalı okudum dedigim yazının bilimsel bir dayanağı olup olmadığı ile alakali net bir bilgim yok.yazıyı x evvel google'da aradım bulamadim bile.bu nedenle bu dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

Finasterid ile alakali düşüncemse herhangi bir yan etki görülmesi halinde bırakılması,aksi durumda kontrollü ve düşük dozlarda kullanıma devam edilmesidir.

Lauri

• Hero Member
Sizinle bir şey tartışılmaz uzun uzun yazma boşuna o yuzden sıkışınca hakaret edip geçiyorsunuz. Ayrıca yaşım 20 değil 28.

Aynen haklısın fazla kullanmayın proscari hatta hamile kalırsınız. Hadi eyvallah.

- Finasteridle kadın olursun diyen olmadı. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi örnek verme.

- Tamam 28 ol. Yanetki görmemiş ol. Saçların mükemmel olmuş olsun, ergenlik haline dönmüş olsun. Senin için yazmıyorum ki. Daha önce de dedim, sizin umarsızca savunduğunuz ilaçtan zarar görecek insanları dğşünmeye, hepsini geçtim git adam akıllı bir uzmana sormaya yönlendiriyorum en başta.

- Benim bi yere sıkıştığım yok. Yukarıda yazdıklarıma, savlarıma karşı birşeyler söylemeni beklerdim.

Facebook Twitter Instagram