Adabınla konuş. Haddini bil. karakterin bu tartışmaya devam edecek seviyede değil.
Verdiğin argümanlar, düşünce yapın akıldan mantıktan yoksun çünkü. Olaya at gözlüğüyle bakıyor,muhtemelen finas kullandığın için yanetki olmadığını, görmediğini savunuyorsun , ki belki gerçekten görmüyorsun eyvallah, kendin görmediğin için çalışmalardaki gibi yüzde 3-5 yanetki profilinin gerçek olduğunu, hele ki bunların tamamen geçici, hiç leke kalmayacağını sanıyorsun. Veya böyle olduğunu ümit ederek yazıyorsun. Bu sebeple bu ilaçlara toz kondurmuyorsunuz. Hiç şüphelenmiyorsunuz. Diğer arkadaşı da dahil ediyoum bu söze.
Haaa daha bu çalışmalardaki deneklerin, ırksal özelliklerine, hormonel duyarlılıkları vs gibi özelliklere hiç değinmedim. Öaşum çalışmalardaki amerikalı, asyalı, avrupalı denek kümelerinin, bizlerin genel yapısıyla aynı olduğunu da varsaymamak gerekli. Neyse şmdilik buna girmiyorum.
Devam ediyorum,
Testo, dht vs gibi ereksiyon gibi cinsel ölçütler değerleri kısmen ölçülebilir olduğu için ilaç bırakıldığında değerler normale döndüğünde, fonksiyonların geri geldiğini varsayıyorsunuz. Arka planda makinede bıraktığı, sensörlerde hasar bırakması olasılığını vs yok sayıyorsunuz. Benzini koydun makine gidiyor ama bakalım eski hızında mı eski devrinde mi gidiyor?
Mesela kemik sertliğini, kas kaybını, depresyonu, unutkanlığının kalıcı zedelenip zedelenmediğini bana nasıl ispat edeceksin? Hadi psikolojik kısmı geçiyorum, onu ilaçlardan bağımsız insan doğasının karmaşıklığı dolaısıyla olaya çok dahil etmeyelim ölçülebilirlik kısmında.
Ya jinekomasti mesela? Ona cevap vermedin?
Arkadaşlar bahsetmiştim ama tekrar yazaym, 6 aydır ve bunun son iki ayında dutas dönüşümlü olmak üzere finas kullanıyorum. Ama tüm bunları 33 yaşında, 6 ayda bir tahlillerini yaptırmış, saç dökülme seviyesi sizlerden çok çok ilerde, saç ekimcilerin iki seans ekim olur, maks 5000 civarı falan greft çıkar sizden, donör zayıf teller ince, beklentin yüksek olmasın diyen, 2-3 senedir çeşit çeşit yöntem denemiş en son ekim de umut olmayınca, son çare olarak antiandrojenlere bulaşmış birisi olarak yazıyorum.
Örneğin gregor senin gibi süreci algı süzgecinden geçirmeden yorumlara atlayan, nw1 civarında saçları olup (yanlış hatırlamıyorsam öyle diyordun bi yerlerde) , 20-21 yaşında muhtemelen daha ergenliğini tam olarak tamamlamamış olması muhtemel birisi olarak yazmıyorum bunları. Saçları ufak bir zayıflamada, incelmede bu ilaca sarılan, din iman gibi bunu savunan birisi değilim özetle. Senin yerinde birisinin hele ki, onlarca post ile iu işacı savunuyor olması akıl yoksunluğu, akıl tutulması oluyor.
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.