Gönderen Konu: İnflamasyon, Klasifikasyon, Fibrozis, Pgd2  (Okunma sayısı 3547 defa)

|Logan|

• Hero Member
İnflamasyon, Klasifikasyon, Fibrozis, Pgd2
« : 14 Ekim 2020, 11:42:32 »
Arkadaşlar biliyorsunuz saçımıza zarar veren birçok şey var dht ve testosteron bunların başında geliyor ancak bazen dht engellememize rağmen dökülmede durma olmayabiliyor. Forumda biraz araştırma yaptım ve başlıktaki şeylerinde dökülme yaptığını öğrendim. Ama kafam karıştı yani bunların ne olduğunu anlayamadım. Size sorum bunların belirtileri nedir yani bunların benim saçımda olduğunu nasıl anlayacağım? Ayrıca bunları engellemek için ne yapmam gerekir basit bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

|Logan|

• Hero Member
Ynt: İnflamasyon, Klasifikasyon, Fibrozis, Pgd2
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2020, 15:21:45 »
Cevap alabilirsem sevinirim.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2020, 15:35:52 »
Aile hekimine git kan ver.

pcd

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2020, 15:57:09 »
Genelde bu kadar karmaşıklaştırmaya gerek yok. DHT baskılanınca çoğu insanda genetik dökülme duruyor.

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 14 Ekim 2020, 15:59:50 »
 Bu kadar derine inmene şimdilik gerek yok. Eğer tedavi düşünüyorsan şimdilik basit tedavilerden başla sonra eğer gelişme kaydedemezsen işleri derinleştirirsin.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 14 Ekim 2020, 17:06:25 »
Aile hekimine git kan ver.

Kan vererek saçımda bu sorunların olduğu anlaşılıyor mu ki? anlaşılıyosa ne demem lazım hekime
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 14 Ekim 2020, 17:07:43 »
Genelde bu kadar karmaşıklaştırmaya gerek yok. DHT baskılanınca çoğu insanda genetik dökülme duruyor.

Haklısınız ancak işimi garantiye almak için bunların da tedavilerini yapmayı düşündüm. Yani belki finasteride etki edicek ama bir süre sonra bu etkenler saçıma zarar vericek vs ondan dolayı birçok faktörü engellersem daha iyi olur. Siz biliyor musunuz saçımda bunların olduğunu nasıl anlayabilirim ve nasıl engelleyebilirim.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2020, 17:09:35 »
Bu kadar derine inmene şimdilik gerek yok. Eğer tedavi düşünüyorsan şimdilik basit tedavilerden başla sonra eğer gelişme kaydedemezsen işleri derinleştirirsin.

Haklısınız ancak işimi garantiye almak için birçok faktörü engellemek istiyorum. Ayrıca finasteride ile hadi tepeyi falan korudum ama önlerimi korumaya yetmeyeceğini düşünüyorum burda da devreye bu başlıktkakileri engellemek devreye giriyor bir de testosteron hormanı. Siz biliyor musunuz saçımda bu başlıktakilerin olup olmadığını nasıl anlayacağım ve engelleme yolları nelerdir.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2020, 23:31:57 »
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 15 Ekim 2020, 01:06:17 »
Kan vererek saçımda bu sorunların olduğu anlaşılıyor mu ki? anlaşılıyosa ne demem lazım hekime

Saçlarım dökülüyor. Detaylı kan testi yapar mısınız de? Ertesi gün sonuçlar cikar. Neyin olup olmadığı anlaşılır. Erkek tipi dökülme olup olmadığına hekim bakarak anlar

Androjen Pataklayan

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2020, 01:09:11 »
Kalsifikasyon ve fibrosis zaten dht ve androjenlerin etkileri sonucunda olan bir şey bunlar tamamen kel olan yerlerde olur. İnflamasyonun olup olmadığını saç analizi ile anlayabilirsin inflamasyonlu scalp genelde kırmızı ve sivilceli olur bademde dokunduğun zaman yangı hissedersin.
Ketoral %2 Ketokonazol şampuan hafta da 3 gün

Avodart dutasterid 3 günde bir

Vichy Dercos Neogenic şampuan (Stemoxydine içeriyor) içine çam terebentin esansı

Bıraktıklarım:

Ketoral Krem

Vichy Dercos densi-solution set

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2020, 11:30:56 »
Saçlarım dökülüyor. Detaylı kan testi yapar mısınız de? Ertesi gün sonuçlar cikar. Neyin olup olmadığı anlaşılır. Erkek tipi dökülme olup olmadığına hekim bakarak anlar

Erkek tipi dökülmem olduğunu biliyorum zaten ben yukardakiler nasıl engellenir onu soruyorum
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 15 Ekim 2020, 11:33:42 »
Kalsifikasyon ve fibrosis zaten dht ve androjenlerin etkileri sonucunda olan bir şey bunlar tamamen kel olan yerlerde olur. İnflamasyonun olup olmadığını saç analizi ile anlayabilirsin inflamasyonlu scalp genelde kırmızı ve sivilceli olur bademde dokunduğun zaman yangı hissedersin.

Peki nasıl engelleyebiliriz bunlaırı
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 15 Ekim 2020, 12:37:14 »
Peki nasıl engelleyebiliriz bunlaırı
Engelleyemezsin.Dht baskılanmasına rağmen saçların dökülüyor alnın sertleşiyorsa sende kalsifikasyon vardır ve bunun malesef bir çözümü yok sadece süreci geciktirebilirsin.

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 15 Ekim 2020, 12:58:10 »
Engelleyemezsin.Dht baskılanmasına rağmen saçların dökülüyor alnın sertleşiyorsa sende kalsifikasyon vardır ve bunun malesef bir çözümü yok sadece süreci geciktirebilirsin.

Bence engelleme yolları var forumda birkaç kişi anlatıyordu engelleme yolunu ama anlayamadım kafam karıştı ondan konu açtım. Ama şu an alnımı 2 elimle kolayca ileri geri yapabiliyorum galiba bende yok ama yinede öğrenmek istiyorum kesinlikle vardır önleme yolu. Hatta galiba saçlıderimuhafızı abimin konusuydu anlatıyordu engelleme yollarını ama karışık gelmişti.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram