Ekilen saçları korumak için Propecia'nın gerekli olacağı özel bir örnek var. Tedaviyi yapan doktor saçsız modelin kenarlarını yanlış değerlendirmiş ve donör saçı çok yüksekten (veya bazen çok alçaktan) almışsa, ekilen foliküller DHT'ye bağımlı olabilir ve kalıcı saç üretmeyebilir. Yetenekli cerrahlar bu nedenle donör alan seçiminde her zaman muhafazakar davranırlar.BİR CERRAHİ BUL
Soru-Cevap bölümüne dön
Arama
Konular
Hekim Soru ve Cevapları Yanıtladı
Robert H. True, MD
Biyografiyi Görüntüle>
Q.
Saç Ekimi Yaptırırsanız Propecia Kullanımı Gerekir mi?
yaklaşık beş yıldır saçlarımı giderek kaybediyorum, ancak cinsel yan etkiler nedeniyle propecia kullanmaktan endişe duyuyorum. Saç ekimlerini araştırıyordum, ancak saç ekimi yaptırdıysanız yeni saçı korumak için propecia almanız gerektiğini okudum. Bu bana mantıklı gelmiyor. Saç ekiminden çıkan saçların ömür boyu süreceği sanıyordum. Benim için buna biraz ışık tutabilir misin?
Propecia
A.
Sorularınız ve genellikle ifade edilen endişeleriniz. Maalesef yanlış bilgi okudunuz. Ekilen saçlar Propecia'ya bağımlı değildir. Donör saç kökleri, erkek tipi kellikten etkilenen köklerden genetik olarak farklıdır. Donör folikülleri normal dehidroksitestosteron (DHT) seviyelerine duyarlı değildir. Saçsız bölgelere nakledildikten sonra bu foliküller canlı saç üretmeye devam edecektir. Propecia veya finasteride DHT seviyelerini düşürerek doğal (nakledilmemiş) foliküller üzerindeki etkiyi azaltır ve bunu yaparak erkek tipi kelliğin ilerlemesini kontrol etmeye yardımcı olur.
Saç restorasyon uzmanları saç ekimi ile birlikte Propecia ve Minoxidil preparatlarını ekilen saçları korumak için değil, saçsız saç derisinden mümkün olduğunca doğal saç kaybını önlemek için kullanırlar. Donör arzı nihayetinde sınırlı olduğundan ve kapsamlı saç dökülmesini tedavi etmek için ideal olandan daha az olduğundan, mümkün olduğunca çok doğal saça tutunmak sağduyudur.