Selamlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, bu forumda ki ilk mesajım ve konum olacak. Henüz yaşım 24 ve dış görünüşe önem veren biriyim. Son 2 yıldır saçlarım çok yoğun bir şekilde dökülmeye başladı, ayrıca saçım upuzundu, çocukluk hayalimdi uzun saçlı olmak 3 sene uzun saçlı dolaştım fakat son 1 senesi hep döküldü ben de kestirmek zorunda kaldım. Kısalttıktan sonra da bir şey değişmedi tabi dökülmeye devam etti ve bu dökülmeler artık psikolojimi çok bozdu. 2 yıldır her gün saçlarıma bakıyorum, ellerimi ara sıra saçıma götürüyorum ve kel kalacak olmak beni çok üzüyor. Meğerse saçlarım benim her şeyimmiş onu fark ettim. Dökülen her bir tel canımı yakıyor. Şuan hala idare eder bir durumda ama bir kaç seneye ne olur bilmem. Bu yaşlar benim aşık olacağım, evleneceğim yaşlar ama kafada saç kalmayınca hemcinslerinden bir adım geride oluyor sanki insan.
Ayrıca neden döküldüğünü bilmiyorum genetik dökülme mi? Babamın gür saçları var, ne abim ne dayım ne amcam var, bir yerlerden kötü bir gen almışım ama nereden? Genetik değil ise neyden acaba? Asıl korktuğum acaba benim yüzümden mi? Çünkü bir dönem merak ettim nopoo(şampuansız saç yıkama) olayını denemiştim, daha sağlıklı olduğunu söylüyorlardı, açıkçası ondan sonra başladı bu dökülme olayı.
Sizce bu süreçte mevcut saçlarımı koruyabilmek için ne yapmalıyım? Bildiğiniz başarılı bir doktor var mı? En azından dökülme biraz yavaşlasın istiyorum, bu gidişle 26 da tepe bölgem gidecek gibi gözüküyor. Ayrıca şu haliyle bile ektirmeyi düşünüyorum ama daha erken galiba. Ne yapacağım bilmiyorum 7-24 bu saç mevzusu kafamda dolaşıyor, hem özgüvenimi yerle bir etti hem de dışarı bile çıkasım gelmiyor artık.