Abi anlamadığım bir şey var. Şimdi şakaklara ekim yaptırsam bir müddet sonra dökümem yine olsa yine gidip ekim yaptırabilirim. Neden illa bekliyorum onu anlamadım. Zaten ekimimi yapan doktora da söylerim bu saç ilerde yine dökülebilir ona göre ekim yapın vs diye. Ama anlamıyorum yani donör bölge yetmez falanla da ilgisi yok abi. Sen de biliyosun saçı sadece ense ve yanlarda olan biri bile 2 3 defa ekim yaptırabiliyo. Yani yanlış anlama düşüncene saygım var. Ekim yaptıracağım insanlar niye karşı geliyor onu anlamadım abi youtubeda ve internette birçok ekimcinin röportajı var ve 18 19 yaşında ekim yapılabildiği yazıyor. Dökülme olursa da 2.bir ekim yaptırılır diyor.
Bunlar daha once farkli konularda defaatle anlatildi ama muhtemelen gormemissindir.
Cunku donorun limitli. Acilan yere bir daha bir daha ektiririm diye bir dunya yok, cunku donor en iyi halinde bile 7000-8000, ortalama olarak 6000 diye dusun cunku donorden bile kayip oluyor zamanla. Malzeme kisitli olunca, acilan heryere kok yetismiyor. Cok akillica, dogru planlarla yurumek ve bu planlarin sonradan suya dusmemesi icin de belirli sure beklenilip, dokulmenin nerelere gittiginin gorulmesi gerekiyor.
Yani dokulmenin ne kadar zaman daha devam edecegi, nerede duracagi, acikliginin buyuklugu, hangi bolgelerden acilacagi henuz belli degil bu yaslarda. Bu da demektir ki su anda yapilan planlama (senin aklindakiler) tamamen suya dusebilir. Ornek olarak, asagidaki arkadas 19 filan degil, 25 yasinda 3800 kokluk ekim yaptirmis. O zaman icin aciklik ondeymis, bak ne hale gelmis sonra.
Senin sacin da bu hale gelebilir, daha az acilabilir veya belki su haliyle kalabilir (en dusuk ihtmal bu) Hormonlarinin gumbur gumbur salgilandigi, tasi siksan suyu cikarir yaslardasin. Bu yaslardaki hormon duzeyine cogu zaman sac kokleri dayanamiyor ve veda ediyorlar. O yuzden, hormonlarin kismen azaldigi, dokulme seklinin de iyi kotu belli oldugu 20li yaslarin sonundan once ekim tavsiye edilmiyor.