Herkese selamlar,
Forumu uzun süredir takip ediyorum ve öncelikle bu başarılı forumu bizlere kazandıranlara teşekkür etmek istiyorum.
Geçtiğimiz günlerde bir rahatsızlığım için Üroloji doktoruna gittim ve gitmişken Propecia kullandığımdan da bahsetmek istedim.
İlacı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve saç dökülmem durdu, dökülen kısımlarda yeni saçlar çıkmaya başladı ve tepe bölgem tamamen toparlandı.
Bu süre içerisinde hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım. Cinsel performansımda ya da psikolojik durumumda hiçbir olumsuzluk görmedim. Açıkçası büyük bir yan etki de beklemiyordum, kullanmadan önce iyice araştırmıştım ve prospektüste de zaten bazı yan etkilerin nadiren gerçekleştiği yazılıyor. Tamamen aynı etken maddeye sahip olmasına rağmen Proscar bile kullanmıyorum, işi garantiye almak için sadece saç dökülmesi için tasarlanmış bir ürün olan Propecia'yı kullanıyorum aylık masrafı 20 katı olmasına rağmen.
Konuya tekrar dönecek olursak, doktora bu ilaçtan bahsettim ve o da bana bunu asla uzun süreli kullanmamam gerektiğini ve ciddi yan etkiler göreceğimi söyledi. (Önce propecia dedim ama ilacı bilmiyormuş, ilaç piyasada yeni sanırım bilmiyorum, finasteride diyince anladı).
Bu ilacı saç ekimi yapanlara veriyoruz ve 6 aydan fazla kullandırtmıyoruz, sen 9 aydır kullanıyorsun, hemen bırak dedi.
Açıkçası yan etki görmediğim ve gerçekten faydalarını bariz gördüğüm bir ürünü bırakmak istemiyorum ama internette uzun süreli kullanım sonucu ne gibi etkilere sahip olabileceği yönünde bir araştırma da bulamadım.
Soruma gelecek olursak: Bu ilacı uzun süre kullanan var mı ve gerçekten bunu kısa süreli mi kullanmalıyız? Birkaç sene daha kullanmayı düşünüyorum. Sizce yan etki görmesem bile kullanmaya devam edeyim mi yoksa uzun vadede yan etki göreceğimi düşünüyor musunuz?
Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar dilerim.