Gönderen Konu: Propecia Uzun Süreli Kullanımı Hakkında  (Okunma sayısı 7819 defa)

bêpor

• Yeni üye
  • *
Ynt: Propecia Uzun Süreli Kullanımı Hakkında
« Yanıtla #16 : 06 Ekim 2020, 09:15:54 »
Kullanırken de mi açılma devam etti propeciayi?

Evet çok yavaş şekilde seyrelme devam  etti. 2009 yılında Rogaine'i ekleyince sonuç olumlu oldu.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 06 Ekim 2020, 19:01:40 »
45 yaşındayım. Yıllar içinde aşırı dökülmeyi engellemiş olabilir. İlk kullanmaya başladığımda da bir miktar seyrelme vardı.

Hocam, uzun süreli kullanımda karaciğerlere zarar vermedi mi, veya böbreklere?

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 07 Ekim 2020, 06:53:29 »
Gordugum en uzun sure kullanan kisisiniz:)
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 07 Ekim 2020, 08:11:14 »
Dünyada bile en uzun kullanan olabilir ben reddite bile rastlamadım 20 sene kullanana. Bence başlık açıp resimlerle yıl olarak paylaşım yapmanız süper olur epey ilgi gorecektir

bêpor

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 07 Ekim 2020, 09:00:50 »
1997 yılında Finestride'in saç dökülmesinde etkili olduğuna dair bir haber okuyup, olayın farkına varmıştım. O zamanlar Proscar epey pahalıydı şimdiki fiyatına göre. Muhtemelen tüm dünya da o tarihten bu yana kullanıyor. Sağlık sorunum yok, düzenli spor yapar, koşarım.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 07 Ekim 2020, 09:33:42 »
İlaç 92de bulundu 97 sonu FDA saç dokulmesinde etkili olduğunu onayladı propecia formu çok daha sonra çıktı ben de senelerdir kullanıyorum lakin şu an dutastreid deniyorum ve yurt dışından Aralık ayında oral minoxidil gelecek 2.5 mg olacak şekilde günlük onu kullanacagim
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

social

• Sr. Member
« Yanıtla #22 : 07 Ekim 2020, 10:10:46 »
İlaç 92de bulundu 97 sonu FDA saç dokulmesinde etkili olduğunu onayladı propecia formu çok daha sonra çıktı ben de senelerdir kullanıyorum lakin şu an dutastreid deniyorum ve yurt dışından Aralık ayında oral minoxidil gelecek 2.5 mg olacak şekilde günlük onu kullanacagim

Sizin yazinizdan sonra dutasteridi arastirdim. Prostat vr tumorlerine iyi geldigi bir bilimsel makale var. Ama orda kalp yetmezligi yaptiginida yazmislar.

Diüer yandan içerisinde konjestif kalp yetmezliüi, kalp
yetmezliüi, akut kalp yetmezliüi, ventriküer yetmezlik, kardi-yopulmoner yetmezlik ve konjestif kardiyomiyopatiyi barÕn-dÕran ve genel olarak birleùtirilerek “kalp yetmezliüi” olarak
ifade edilen beklenmedik tablo gözlenmiùtir.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 07 Ekim 2020, 10:20:58 »
Sizin yazinizdan sonra dutasteridi arastirdim. Prostat vr tumorlerine iyi geldigi bir bilimsel makale var. Ama orda kalp yetmezligi yaptiginida yazmislar.

Diüer yandan içerisinde konjestif kalp yetmezliüi, kalp
yetmezliüi, akut kalp yetmezliüi, ventriküer yetmezlik, kardi-yopulmoner yetmezlik ve konjestif kardiyomiyopatiyi barÕn-dÕran ve genel olarak birleùtirilerek “kalp yetmezliüi” olarak
ifade edilen beklenmedik tablo gözlenmiùtir.
Evet uzun bir süre kullanmayı düşünmüyorum zaten Aralık ayı gibi oral minoxidile başlayacağım muhtemelen o zaman dutastreidi bırakıp finasla oral minoxa donerim
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

kunrauh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 07 Ekim 2020, 16:02:10 »
1997 yılında Finestride'in saç dökülmesinde etkili olduğuna dair bir haber okuyup, olayın farkına varmıştım. O zamanlar Proscar epey pahalıydı şimdiki fiyatına göre. Muhtemelen tüm dünya da o tarihten bu yana kullanıyor. Sağlık sorunum yok, düzenli spor yapar, koşarım.

Sürekli proscar mı kullandınız yoksa propecia da kullandınız mı? Biliyorum ikisi de finasteride, ama birinin özel olarak prostat hastalarına ve diğerinin özel olarak saçı dökülenlere çıkarılmış olması kafamı karıştırıyor. Arada sadece dozaj farkı var ve etken madde farkı yok ama insan şüpheye düşüyor finasteride dozajı dışında farkları var mıdır diye.

bêpor

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 07 Ekim 2020, 16:25:18 »
Sadece Proscar'ı kullandım. Hapı bölerek kullanırken çok özenli olduğum söylenemez. Etken maddesi aynı.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 08 Ekim 2020, 22:57:54 »
Sadece Proscar'ı kullandım. Hapı bölerek kullanırken çok özenli olduğum söylenemez. Etken maddesi aynı.

20 senede ne gibi etkiler oldu olumlu ve olumsuz olarak? Bir de, karaciğer veya böbrek rahatsızlıkları olmadı mı hocam? Yanıtlarsanız sevinirim.

bêpor

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : 18 Aralık 2020, 23:51:26 »
Bir sağlık sorunum yok. Unutkanlık varmış gibi hissediyorum ama psikolojik de olabilir. Ağustos ayında ekim yaptırmıştım ve o tarihten bu yana haftada iki üç defa 1 mg alıyorum. Bende görünür yan etki olmaması sizde de yan etki olmayacağını göstermez.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 19 Aralık 2020, 00:29:42 »
Bir sağlık sorunum yok. Unutkanlık varmış gibi hissediyorum ama psikolojik de olabilir. Ağustos ayında ekim yaptırmıştım ve o tarihten bu yana haftada iki üç defa 1 mg alıyorum. Bende görünür yan etki olmaması sizde de yan etki olmayacağını göstermez.

Orası muhakkak öyle ama böbrek veya karaciğerlerinizde sorun olmaması çok büyük bir şans.

Ultraslan10

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 19 Aralık 2020, 02:08:01 »
Propecia yı ürologlar bilmez çünkü prostat ilacı olarak reçete edilmiyor. 45 yasındaysanız üriner ultrasonla prostat boyutunu ölçtürün.baya küçülmüş olmalı. Bir de rutin psa zamanınız geliyor. Ölçtürürken finasterid kullandıgınızı belirtin mutlaka.

Facebook Twitter Instagram