Gönderen Konu: Propecia Uzun Süreli Kullanımı Hakkında  (Okunma sayısı 7816 defa)

kunrauh

• Yeni üye
  • *
Propecia Uzun Süreli Kullanımı Hakkında
« : 30 Eylül 2020, 12:31:44 »
Herkese selamlar,

Forumu uzun süredir takip ediyorum ve öncelikle bu başarılı forumu bizlere kazandıranlara teşekkür etmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde bir rahatsızlığım için Üroloji doktoruna gittim ve gitmişken Propecia kullandığımdan da bahsetmek istedim.
İlacı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum ve saç dökülmem durdu, dökülen kısımlarda yeni saçlar çıkmaya başladı ve tepe bölgem tamamen toparlandı.
Bu süre içerisinde hiçbir yan etkiyle karşılaşmadım. Cinsel performansımda ya da psikolojik durumumda hiçbir olumsuzluk görmedim. Açıkçası büyük bir yan etki de beklemiyordum, kullanmadan önce iyice araştırmıştım ve prospektüste de zaten bazı yan etkilerin nadiren gerçekleştiği yazılıyor. Tamamen aynı etken maddeye sahip olmasına rağmen Proscar bile kullanmıyorum, işi garantiye almak için sadece saç dökülmesi için tasarlanmış bir ürün olan Propecia'yı kullanıyorum aylık masrafı 20 katı olmasına rağmen.

Konuya tekrar dönecek olursak, doktora bu ilaçtan bahsettim ve o da bana bunu asla uzun süreli kullanmamam gerektiğini ve ciddi yan etkiler göreceğimi söyledi. (Önce propecia dedim ama ilacı bilmiyormuş, ilaç piyasada yeni sanırım bilmiyorum, finasteride diyince anladı).
Bu ilacı saç ekimi yapanlara veriyoruz ve 6 aydan fazla kullandırtmıyoruz, sen 9 aydır kullanıyorsun, hemen bırak dedi.
Açıkçası yan etki görmediğim ve gerçekten faydalarını bariz gördüğüm bir ürünü bırakmak istemiyorum ama internette uzun süreli kullanım sonucu ne gibi etkilere sahip olabileceği yönünde bir araştırma da bulamadım.

Soruma gelecek olursak: Bu ilacı uzun süre kullanan var mı ve gerçekten bunu kısa süreli mi kullanmalıyız? Birkaç sene daha kullanmayı düşünüyorum. Sizce yan etki görmesem bile kullanmaya devam edeyim mi yoksa uzun vadede yan etki göreceğimi düşünüyor musunuz?

Bu konuda değerli yorumlarınızı bekliyorum, iyi forumlar dilerim.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
Ynt: Propecia Uzun Süreli Kullanımı Hakkında
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2020, 13:03:39 »
Üroloji doktorunun bence bilmesi gerekir Propecia’yı, etken madde Finasteride’i söylemeden nasıl hatırlamamış, anlamadım. Muhakkak bilgileri doğrultusunda size böyle demiş ancak forumda tecrübe sahibi insanlar var, onlar da yorumlarsa sevinirim.

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2020, 13:26:31 »
Forumda uzun süreli kullanan üyeler var her ne kadar yan etki görmesende acaba diye insan düşünmüyor değil normal, bence en büyük sorun semen miktarı kalitesi, ejakülasyon vb fonksiyonlar. Ben dün üroloğa gittim vasıfsız herifin tekiydi konuşmam bir kaç saniye sürdü finasterid etken maddeli ilaç kullanıyorum proscar dedim ee ben napıyım dedi, ayı oğlu ayı  ve testesteron östrojen değerlerime baktırmak istiyorum dedim adam hani uroloji ne alaka gibi bir tepki verdi dedim prostat hastalarına siz yazmıyormusunuz bu ilacı yok biz yıllardır yazmıyoruz dermatologlar yaziyo dedi saç için. Hormon için endokrine git dedi ürolog ilacı bilmiyor kısacası bu tip testler devlette zor özel de paranla gidip olmak en iyisi. Testlerini yapıyorsun temiz ve  sorunda yaşamıyorsun bence kullanmakda sorun olmaz, bilgili vasıflı bir doktor bulup tavsiye ve ogutlerinden cikmamak gerek sen sorun hissetmiyorsun ama test yaptı bırak ilacı derse bırak yani.
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

kunrauh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2020, 13:44:08 »
Forumda uzun süreli kullanan üyeler var her ne kadar yan etki görmesende acaba diye insan düşünmüyor değil normal, bence en büyük sorun semen miktarı kalitesi, ejakülasyon vb fonksiyonlar. Ben dün üroloğa gittim vasıfsız herifin tekiydi konuşmam bir kaç saniye sürdü finasterid etken maddeli ilaç kullanıyorum proscar dedim ee ben napıyım dedi, ayı oğlu ayı  ve testesteron östrojen değerlerime baktırmak istiyorum dedim adam hani uroloji ne alaka gibi bir tepki verdi dedim prostat hastalarına siz yazmıyormusunuz bu ilacı yok biz yıllardır yazmıyoruz dermatologlar yaziyo dedi saç için. Hormon için endokrine git dedi ürolog ilacı bilmiyor kısacası bu tip testler devlette zor özel de paranla gidip olmak en iyisi. Testlerini yapıyorsun temiz ve  sorunda yaşamıyorsun bence kullanmakda sorun olmaz, bilgili vasıflı bir doktor bulup tavsiye ve ogutlerinden cikmamak gerek sen sorun hissetmiyorsun ama test yaptı bırak ilacı derse bırak yani.

Bu sperm kalitesiyle ilgili benim de şüphelerim var. İlacı kullandığımdan beri sürekli aklımda baktıracağım diyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum. Menide herhangi bir sıvılaşma yok, gözle görülür bir durum yok yani ama spermlerin işlevi tabi ki test ile belli olur.
Daha önce bu şekilde test yaptıran bir arkadaş varsa nerede (hangi poliklinik üroloji mi endokrin mi vs.) nasıl yaptırdığını ve tecrübelerini aktarırsa çok iyi olur bizim için.

Ahmet28

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2020, 14:47:01 »
kullanabildiğin kadar kullan kardeşim. artık bizim gibiler için 5-10 tane tel bile değerli hale geldi. neden mi çünkü o kadar zahmet çekip ekim yaptırıyoruz 2 sene sonra tekrar seyreliyor. sonra bir sıklaştırma ekimi daha yaptırıyoruz bin bir türlü maddi manevi zorluk ve sosyal hayatı etkileyen insanın piskolojisini bozan o kadar duruma maruz kalıyoruz sonra onda bile seyrelme devam ediyor. anlattığım durumu ben yaşadım yani 2. ekimi yaptırdım. hem sonbahar dönemi hem mevsim geçisi hemde ekimden çıkan kafa derimdeki saçların tahrib olması nedeniye şu aralar kafamda yok denecek kadar az saç var. klinik diyor toplarlar normal ama benim tahammül edecek halim kalmadı. 16 gündür proscar kullanıyorum. kullanabildiğim kadar da kullanacagım ne olcaksa da olsun umrumda bile değil. ya bu saç dökülmesi beni yenecek ya da ben bu saç dökülmesini

remain calm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2020, 21:17:04 »
amacım huzursuzluk vermek ya da çok bilgili görünmek değil fakat bir ağrı kesicinin bile yan etkisi olabilirken doğrudan vücut için en gerekli hormonlara saldıran bir ilacın yan etkisinin olmayacağını düşünmek biraz iyimserlik olur gibi geliyor bana. antidepresan kullandığım farklı farklı dönemlerim ve hepsinde farklı etkiler gördüğüm oldu. onlardan birinde hiç yan etki görmediğimi sanırken bir sabah aynaya baktığımda bütün yüzümün şiştiğini görmüştüm. yani şiddetli bir şekilde vurana kadar kendini belli etmemesi, sinsi sinsi gelişmesi gibi bir ihtimali var yan etkilerin. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi özel doktor kontrolünde aylık testlerle kullanmak en sağlıklısı bu ilacı

kunrauh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2020, 15:35:28 »
amacım huzursuzluk vermek ya da çok bilgili görünmek değil fakat bir ağrı kesicinin bile yan etkisi olabilirken doğrudan vücut için en gerekli hormonlara saldıran bir ilacın yan etkisinin olmayacağını düşünmek biraz iyimserlik olur gibi geliyor bana. antidepresan kullandığım farklı farklı dönemlerim ve hepsinde farklı etkiler gördüğüm oldu. onlardan birinde hiç yan etki görmediğimi sanırken bir sabah aynaya baktığımda bütün yüzümün şiştiğini görmüştüm. yani şiddetli bir şekilde vurana kadar kendini belli etmemesi, sinsi sinsi gelişmesi gibi bir ihtimali var yan etkilerin. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi özel doktor kontrolünde aylık testlerle kullanmak en sağlıklısı bu ilacı

Haklısınız. Yan etkiler elbette görülecek, sonuçta bir kimyasal. Fakat eğer bu yan etkiler hafif/orta şiddetli ise ilacı kullanmakta sıkıntı görmüyorum. Benim bu konuyu açmamdaki sebep, acaba yıllar boyu bu ilacı kullananlar var mı ve bu kullananlar maksimum nasıl bir yan etki gördüler? Ağır bir yan etki yok ise kullanma ve bırakmama taraftarıyım.

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2020, 15:37:13 »
Tresslesste 15 17 yıldır kullananlar var çocuğu da olmuş evlenmiş çatır çutur sevişiyoruz yazıyorlar çoğu

kunrauh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2020, 15:43:26 »
Tresslesste 15 17 yıldır kullananlar var çocuğu da olmuş evlenmiş çatır çutur sevişiyoruz yazıyorlar çoğu

Güzel bilgi, teşekkür ederim. Tressless'i de bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2020, 15:48:00 »
Güzel bilgi, teşekkür ederim. Tressless'i de bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu

Redditi duymussundur forum tarzı bir yabancı site onun alt başlığı tressless, oraya girip detaylı bilgi alabilirsin. Arama kısmına long term Fin, Fin 10 years, Fin 15 years vs yazarak

kunrauh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2020, 16:30:08 »
Redditi duymussundur forum tarzı bir yabancı site onun alt başlığı tressless, oraya girip detaylı bilgi alabilirsin. Arama kısmına long term Fin, Fin 10 years, Fin 15 years vs yazarak

Evet reddit'i biliyorum fakat tressless'tan haberim yoktu, teşekkür ederim.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2020, 19:26:32 »
Ben de kullanali bir yili gecti.
Hicbir yan etki gormedim ve cok etkisini gordum. Crown bolgemi kurtardim sayesinde.
Koray hoca ile konustum uzun yillar bir yan etkisi yoksa ve etkisini goruyorsan kullanabilirsin dedi. Ben de 10 yil oldu kullaniyorum dedi.
Yani etkisi devam ettigi surece kullanabilirsin
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

bêpor

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2020, 19:49:17 »
Selamlar, daha önce yazmıştım, gözden kaçmış sanırım:

1997 yılından bu tarafa Proscar'ı beş parçaya bölerek kullanıyorum. Sürece, 2009 yılında Rogaine'i dahil ettim. Finestride`in zarar goren saçları koruma etkisi olduğunu düşünüyorum. Rogaine'i dahil edince sonuç çok olumlu oldu. Ama yıllar içinde saç çizgisinde gerilme, incelme devam etti. Bu yıl 3 ayı aşkın bir süre finestride'i bıraktım, etkisini gözlemek için, sonuç çok olumsuz oldu. Son iki yılda ABD'den aldığım Rogaine lerin son kullanım tarihlerinin geçmiş olması da buna etki etmiş olabilir. Kel alan ortaya çıkınca, bir ay önce saç nakil operasyonu oldum. Haftada üç kez 1mg finestride, taze Rogaine ve ketoral ile devam ediyorum şimdilik.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 06 Ekim 2020, 08:16:52 »

1997 yılından bu tarafa Proscar'ı beş parçaya bölerek kullanıyorum. Sürece, 2009 yılında Rogaine'i dahil ettim. Finestride`in zarar goren saçları koruma etkisi olduğunu düşünüyorum. Rogaine'i dahil edince sonuç çok olumlu oldu. Ama yıllar içinde saç çizgisinde gerilme, incelme devam etti. Bu yıl 3 ayı aşkın bir süre finestride'i bıraktım, etkisini gözlemek için, sonuç çok olumsuz oldu. Son iki yılda ABD'den aldığım Rogaine lerin son kullanım tarihlerinin geçmiş olması da buna etki etmiş olabilir. Kel alan ortaya çıkınca, bir ay önce saç nakil operasyonu oldum. Haftada üç kez 1mg finestride, taze Rogaine ve ketoral ile devam ediyorum şimdilik.
23 yildir kullaniyorsun ve hep faydasini gordun mu? Yas kac bu arada?
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 06 Ekim 2020, 08:59:54 »

Kullanırken de mi açılma devam etti propeciayi?

Facebook Twitter Instagram