Selamlar, umarım herkes çok iyidir.
180 gün hiç anlamadan bitti, 100’lerden sonra insan biraz stres olsa da bu forum sayesinde bu stres minimuma iniyor. Hiç kuaföre gitmedim, yanları 3.ayda makine ile kısaltmıştım, üstleri de makasla arada hallediyorum o yüzden acayip bir orantısızlık mevcut saçlarda.
17.günden beridir günde 2 adet xpecia ve prozinc plus şampuanı bırakmadım. Xpecia’nın yan etkilerinden menide azalmayı başta az hissetsem de 1-2 aydır bu durum azaldı sayılır onun dışında saç kalitemi iyileştirdiğini düşünüyorum. Prozinc Plus saçları çok ferahlandırıyor, yağdan güzel arındırıyor. Finas veya minox gibi takviyeler kullanmadım.
Saç ortalamam 2.5, bu da maksimumda 10 bin greft yaptığı için haliyle insan bir beklentiye giriyor. Şok dökülmeyi çok uzun süre yaşadım ben, 90-140 arası yavaş geçti süreç, daha sonrasında bir hızlanma oldu diyebilirim. Sol taraf, sağ tarafa göre daha geriden gidiyor ama son 30 günde sol daha da toparlamaya başladı, önlerde ve üst bölgelerde seyreklik mevcut. Donörden zaten çok memnunum, Serkan Aygın’ı seçme nedenlerimden biri de alımlarının çok homojen olmasıydı, hiçbir sorun yok.
Şu anki değerlendirmelerime göre hala diplerde çok fazla batan saç mevcut, aynada beyaz ışıkta incelemeler yapıyorum, ince saçlar çok fazla, diplerde yeni saçlar hala çıkıyor ve çıkanlar da uzuyor kapatıcılık sağlıyor. Saçlarım gelişiyor bu da aslında sürecin devam ettiğini gösteriyor, bir umutsuzluğa kapılmamı engellemiş oluyor. O yüzden önümdeki 1 ayı önemli görüyorum, 5.aydan 6.aya kadar çok önemli ilerleme oldu eğer bu önümdeki 1 ayda kalan bölgeler kapanırsa eğer bu süreçten alnımın akıyla çıkacağımı kalan süreçte de kalınlaşması ve kaliteli bir evre geçirmesiyle mutlu sona ulaşıcam inşallah.
Hintell ve bana destek olan herkese çok teşekkür ederim, bu forum çok değerli, kıymetini bilelim her zaman. İnşallah benim ve herkesin saçları fırça gibi olur. Sevgilerimle, inşallah 7.ayda daha iyi bir şekilde görüşmek üzere.
Şimdilik başka konulara yorum yapmaya devam.