Öncelikle herkese hayırlı günler, yaklaşık 2020'nin başından beri kötü giden stresli bir dönemdeyim,yeni mezunum ve işsizim,kpss sınav stresi derken buralara kadar geldik.Bilmiyorum stresten mi yoksa başka bir sebep mi var ama bir türlü çözemedim.Sizden saçımı değerlendirmenizi ve yorumlarınızı esirgememenizi rica ediyorum.Bu süreçte saçım ile ilgili fark ettiğim sıkıntıları aşağıya yazıyorum.Dermatoloğa gittim fazla ilgilenmedi minoxil ve ASOS AGA_E tablet yazdı.Araştırmalarım sonucu minoxil kullanmamaya karar verdim. Tableti satın aldım ve iki buçuk aydır düzenli kullanıyorum.Beslenmem ve su tüketimim iyidir.Kan değerlerim normal.
-Saçta incelme ve yoğunluk,hacimde azalma,yumuşaklık hissediyorum,elimi attığımda eskisi gibi canlı ve hacimli gelmiyor.
-Son bir haftadır elimi attığımda 2 tel falan saç geliyor,duşta fazla döküyorum,sabah kalktığımda yastığımda en fazla 1 veya 2 tel oluyor..Fazla değil 1 sene öncesine kadar böyle şeyler yaşamıyordum veya çok dikkat etmediğim için farketmiyordum.
-Doğal olarak ilaçsız body yapıyorum artan kas kütlesi saçımı döker mi ?
-Acaba genetik dökülmem mi başladı.Ailede erken yaşta kellik yaşayan yok.Anne tarafı dayılarım 40 yaşlarındalar sadece şakak bölgelerinde açıklık var fazla göze batmayacak şekilde.Baba tarafıda aynı diyebilirim.
Kullandığım bakım ve takviyeler:
-Şampuan HC Care
-HC Care bakım yağı haftada 1 veya kafaya estikçe
-AGA-E ve bal kabağı yağı tablet her gün 1 adet.
-Saçımın genel özellikleri sert kalın telli ve dik,şekillendirici olmadan fön ile durabilen bir saç... (ama bir senedir böyle değil,yapısı değişti tuhaf bir şeyler oluyor ama anlayamıyorum.)
-Yaş 26
Burada yaş 20 Saçın güncel hali